ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Poros Arts Festival: Παρουσίαση ποριώτικου βιβλίου

Ο Πόρος έχει εμπνεύσει μεγάλους συγγραφείς, όπως ο Γιώργος Σεφέρης και ο Χένρι Μίλερ. Ωστόσο, έχει κι αυτός τη δική του συγγραφική παράδοση. Παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, στο νησί υπήρξε μεγάλη συγγραφική άνθιση, η οποία μας χάρισε βιβλία ποικίλων ενδιαφερόντων από ντόπιους συγγραφείς, αλλά και από φίλους/-ες και λάτρεις της περιοχής.
 
Το Σάββατο 5 Αυγούστου στις 7:00 μμ, στο ανοιχτό θέατρο Συγγρού, η Χατζοπούλειος Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζει την ποριώτικη συγγραφική δραστηριότητα για την περίοδο 2020-2023.
Η παρουσίαση θα είναι συνοπτική με εικόνες, σχολιασμό του περιεχομένου και σύντομη παρέμβαση του κάθε συγγραφέα.
 
Την εκδήλωση παρουσιάζουν:
Σοφία Ζαράνη
Γιάννης Μανιάτης.
Μουσικό μέρος με ρεπερτόριο εντέχνου τραγουδιού από την Μαρία Δελή στο ακορντεόν και τον Γιώργο Μπερή στην κιθάρα, που θα συνοδεύσουν την Σοφία Ζαράνη στο τραγούδι στα μουσικά διαλείμματα της εκδήλωσης, με γνωστά αγαπημένα μας τραγούδια.
 
Η επιμέλεια της εκδήλωσης ανήκει στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Γιάννης Μανιάτης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Poros Arts Festival, τη μερική διοργάνωση του οποίου για φέτος έχει αναθέσει ο Δήμος Πόρου στην Καθετή.
 
Η Καθετή αγαπά τη λογοτεχνία και μέσα από το έργο της φροντίζει για τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.
 
Μέσα από τον ιστότοπό της αναδεικνύει την τοπική συγγραφική και γενικά πολιτιστική παραγωγή. Στο ίδιο πλαίσιο, διοργάνωσε παρουσιάσεις του παιδικού βιβλίου «Τελικά μιλάνε τα βιβλία;» από τη συγγραφέα Ελένη Πεταλά. Η Καθετή ευρύτερα ασχολείται με την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας. Έχει μάλιστα διοργανώσει το εργαστήρι «Θεατρική καταγραφή Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων», που οδήγησε στην παράσταση «Πέρασμα» το καλοκαίρι του 2021.
Σε όλες τις εκδηλώσεις του φετινού Poros Arts Festival συγκεντρώνονται χρήματα για τη στήριξη της μικρής Βαλέριας.
Χορηγός Επικοινωνίας του Poros Arts Festival ΕΡΤ.
 

Διαβάστε επίσης

Η Paris Hilton φωτογραφίζεται ως Bikini Barbie στον Πόρο όπου απολαμβάνει τις διακοπές της  ΠΟΡΟΣ

Η Πάρις Χίλτον και ο σύζυγός της Κάρτερ Ριμ πρόσφατα καλωσόρισαν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, το οποίο απέκτησαν μέσω παρένθετης μητέρας, ενώ οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Νοέμβρ...

Η συγγραφική άνθηση στον Πόρο την τετραετία 2020-23. Βιβλία Ποριωτών – Βιβλία για τον ΠόροΠΟΡΟΣ

Μια εξαιρετική βραδιά με θέμα το βιβλίο από ή για τον Πόρο, είχαν την τύχη να απολαύσουν οι φίλοι του βιβλίου από τον Πόρο, που βρέθηκαν το Σάββατο 5 Αυγούστου στο αμφιθέατρο του κ...

Πόρος - Καθετή: Έκθεση ζωγραφικής Γ. Κληροδοτάκου «Από τον Πόρο στην Κορνουάλη» 10-20 Αυγούστου 2023ΠΟΡΟΣ

Τι μπορεί να συνδέει τα απάνεμα λιμανάκια του Πόρου με τις ανεμοδαρμένες, βραχώδεις ακτές της Κορνουάλης; Ο λαϊκός ζωγράφος του τόπου μας Γιώργος Κληροδοτάκος, στον οποίο η Καθετή ...

Πόρος: Η Τζίνα Παπαδοπούλου υποψήφια με την "Καθαρή Πορεία" του Γιάννη Δημητριάδη ΠΟΡΟΣ

Η Τζίνα Παπαδοπούλου, είναι η 30η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδιασμό του Γιάννη Δημητριάδη "Καθαρή Πορεία". Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Δημητριάδη:    "Καλωσορίζουμε στ...