ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Ξέφρενες καρναβαλικές εκδηλώσεις και επιστροφή στο χορό και το χαμόγελο (φωτογραφίες & βίντεο)

Σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς κινείται ο Πόρος το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, με το νησί να αναπληρώνει το χαμένο έδαφος στο κέφι, από τις τρεις αποκριές που "χάθηκαν" λόγω πανδημίας. 


Το νησί έχει αρκετό για την εποχή κόσμο, οι οποίοι έζησαν την γιορτινή, καρναβαλική ατμόσφαιρα που έχει καθιερωθεί στο νησί τα τελευταία χρόνια και διακόπηκε βίαια από τους υγειονομικούς περιορισμούς. 


Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πόρου ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί, με το πρώτο σκέλος του "Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού", όπου ξεκίνησαν με διασκεδαστικά παιχνίδια - δοκιμασίες, στο προαύλιο του Λυκείου Πόρου, υπό τον συντονισμό των καθηγητών Φυσικής Αγωγής των σχολείων του Πόρου, με επικεφαλής τον Λυκειάρχη κ. Κούνιο και των εθελοντών της Οργανωτικής Επιτροπής.


Τα παιδιά που συμμετείχαν, αλλά και οι ενήλικες, πέρασαν υπέροχα, με παιδικά γέλια και φωνές, αλλά και στιγμές έντασης και ανταγωνισμού. 


Το απόγευμα του Σαββάτου, το κέφι και οι φωνές μεταφέρθηκαν στην πλατεία Καραμάνου (Δημαρχείου), όπου συγκεντρώθηκαν μεταμφιεσμένες οι ομάδες που έπαιξαν το "Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού" και παρέλασαν στα στενά του οικισμού και στην παραλία "χαλώντας τον κόσμο" με φασαρία και φωνές. 


Το πάρτι συνεχίστηκε με "καλλιστεία" μεταμφίεσης των ομάδων, όπου δεν έλλειψαν και τα απρόοπτα με απόπειρες... δωροδοκίας προς την επιτροπή βαθμολόγησης, από... Άραβες μεγιστάνες με πετροδόλαρα...
Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, ο οποίος μεταμφιεσμένος σε Χάρυ Πότερ, βρήκε έναν... τρόπο μαγικό, να ισορροπήσει τις διαγωνιζόμενες ομάδες "θεσπίζοντας" την τελευταία στιγμή έπαθλο για τους Άραβες μεγιστάνες...  


Το μασκέ πάρτι κορυφώθηκε με την ξέφρενη συναυλία της tribute μπάντας των '80ς και '90ς Walkman the Band, οι οποίοι έχουν τη συνταγή να ξεσηκώνουν το πλήθος με τα πιο αγαπημένα τραγούδια μιας χρυσής, για την ποπ μουσική, εποχής. 

 

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε το "Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού" με τις ομάδες να συγκεντρώνονται για να επιλύσουν δύσκολους γρίφους, προκειμένου να κερδίσουν το σεντούκι με τα πλούσια δώρα. 
Το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού ολοκληρώθηκε με τους "Πορδήθεν" να στέφονται νικητές και όλες τις Ομάδες να κερδίζουν δώρα, χάρη στους χορηγούς που υποστήριξαν το παιχνίδι.


Η απονομή των επάθλων έγινε στην Πούντα, όπου από το μεσημέρι της Κυριακής είχε στηθεί νησιώτικο γλέντι με το συγκρότημα του βιρτουόζου βιολιστή Νίκου Χατζόπουλου, να ξεσηκώνει σε χορό δεκάδες θεατές και πελάτες από τα κατάμεστα εστιατόρια της Πούντας.

 


Την Καθαρά Δευτέρα, ο Δήμος Πόρου διοργανώνει στις 11:00 το καθιερωμένο πάρτυ-μασκέ, στην πλατεία Καποδίστρια μπροστά από το Γυμνάσιο, με ανιματέρ, χορό, διαγωνισμούς, facepainting και μπουφέ με κεράσματα για παιδιά και γονείς.

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Δύο βιβλία μνήμης για τον επίτιμο Πρόεδρο ΣτΕ Γεώργιο Χ. Παναγιωτόπουλο ΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Γιάννης Μανιάτης -      Το 2022 κυκλοφόρησαν από τον Εκδ. Οίκο Σάκκουλα 2 συλλεκτικές εκδόσεις αφιερωμένες στην μνήμη του Ποριώτικης καταγωγής Γιώργου Χ. Παναγιωτόπουλου, ...

Πόρος - Ε.Ε.Σ.Π.: Σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Πόρου για το ζήτημα της 24ωρης διασύνδεσης Πόρου-ΓαλατάΠΟΡΟΣ

Την Παρασκευή 24/2 διεξήχθη σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Πόρου, για το ζήτημα της 24ωρης διασύνδεσης Πόρου-Γαλατά το οποίο έθιξε ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου με σχετικό έγγ...

Πόρος: Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με μασκαρεμένους μαθητές στην πλατεία ΚαραμάνουΠΟΡΟΣ

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πόρου ξεκίνησαν σήμερα με το καρναβάλι των Δημοτικών Σχολείων στην πλατεία Καραμάνου.   Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδ...

Πόρος - Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού: Παρατείνεται εως την Παρασκευή 18.00 η προθεσμία δήλωσης συμμετοχών ΠΟΡΟΣ

Τα δώρα έφτασαν και μένουν μόλις δύο ημέρες για την έναρξη του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού 2023! Διαβάστε το Πρόγραμμα του παιχνιδιού, οργανωθείτε και κατεβάστε ιδέες για γρίφους...