ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το "Φλαμπέ" της Μαρίας Τζίτζη στον Πύργο του Ράλλη

Στα άδυτα του λαμπερού κόσμου της γαστρονομίας, με οδηγό το  νέο μυθιστόρημα της οινολόγου Μαρίας Τζίτζη «Φλαμπέ» ( Η εκδίκηση των αστεριών) , εισέβαλε το κοινό της Αίγινας  την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στην παρουσίαση του βιβλίου. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Φιστίκι Φεστ, στον κήπο του Πύργου του Ράλλη, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με θέα τη θάλασσα.

Το βιβλίο παρουσίασαν με φιλικούς διαλόγους, πειράγματα, αλλά και πολλές άγνωστες στο ευρύ κοινό πληροφορίες,  η Γιούλη Επτακοίλη Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, η Χρύσα Γιατρά Οινολόγος MSc O.I.V. Paris – sommelier, ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης.  ο Τάσος Πρωτοψάλτης Executive Pastry chef, καθηγητής, συγγραφέας, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και ασφαλώς η συγγραφέας Μαρία Τζίτζη. Την εκδήλωση προλόγισε ο αρχιτέκτων Στράτος Πανταβός, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Φιστίκι Φεστ.

Το πάνελ δεν περιορίστηκε στην συνήθη στατική παρουσίαση της συγγραφέως και του τρίτου μυθιστορήματός της, αλλά με έναυσμα την ανάγνωση των αποσπασμάτων του βιβλίου από τον ηθοποιό Παναγιώτη Μπουγιούρη, προχώρησε σε μια ζωηρή συζήτηση προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Στο τέλος της βραδιάς, στον όμορφο κήπο του ιστορικού πύργου, ακολούθησε μπουφέ με πολλά εδέσματα, προσφορά των χορηγών και των μελών του Συλλόγου. Το βιολογικό κρασί ήταν προσφορά του οινοποιού κ.Λούλη που ήταν παρών στην εκδήλωση, αλλά και του κτήματος Μπίζιου.

Η υπόθεση του «Φλαμπέ» έχει ως εξής:

Το 1985, ο διάσημος και βραβευμένος Γαλλοϊταλός μάγειρας Λουί Καραντί, παρασυρμένος από τον πυρετό του τζόγου, παίζει και χάνει το ένα από τα τρία αστέρια Μισελέν που έχει κερδίσει το εστιατόριό του στην πόλη Σιέρ της Ελβετίας. Στο τραπέζι εκείνο της πόκας συμμετείχαν ένας Άγγλος δημοσιογράφος, ένας Γερμανός μάγειρας, ένας Ισπανός οινοχόος κι ένας Έλληνας μετρ ντ’ οτέλ, όλοι υπάλληλοι και συνεργάτες του εστιατορίου του σεφ.

Είκοσι οκτώ χρόνια αργότερα, όλοι οι υπόλοιποι συμπαίκτες της μοιραίας εκείνης παρτίδας βρίσκουν τον θάνατο σε μυστηριώδη ατυχήματα ενώ παίρνουν μέρος ως δοκιμαστές-κριτές σε έναν εθνικό διαγωνισμό κρασιού στην Κύπρο.

Ένα ταξίδι στον λαμπερό κόσμο της γαστρονομίας, όταν σβήνουν τα αστέρια και ξεθωριάζουν οι περγαμηνές. Μια διαδρομή από τη Λεμεσό στην πρωτεύουσα της γαστρονομίας Λυόν κι από τη Σιέρστον μαγευτικό αμπελότοπο του Βαλέ στη Γενεύη, γεμάτη γεύσεις κι αρώματα, ίντριγκες και ψυχολογικά δράματα, έρωτες κι ενοχές.

Μάγειρες και οινοχόοι, δημοσιογράφοι και δοκιμαστές-κριτές αλλά και άνθρωποι της διπλανής πόρτας που, αν δεν ήταν πασπαλισμένοι με τη χρυσόσκονη της φήμης, κανένας δεν θα τους αναγνώριζε. Γεμάτοι πάθη και μικρότητες αλλά και μεγαλοσύνη και γενναιότητα, ζουν φαντασμαγορικά και εντυπωσιάζουν για λίγο, όπως ακριβώς οι φλαμπέ δημιουργίες της κουζίνας οι οποίες, μόλις καεί η αλκοόλη, σβήνουν και βυθίζονται και πάλι στην αφάνειά τους.

Διαβάστε επίσης

Πληροφορίες για τις θερινές εκπτώσεις από την Επαγγελματική Ένωση ΑίγιναςΑίγινα

Όπως ανακοίνωσε η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, την Δευτέρα 9 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια των ε...