Η καθημερινότητα ...βασανίζει τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. Αίγινας

Βασικά προβλήματα της καθημερινότητας που απασχολούν πολίτες και δημοτικούς συμβούλους, καθυστερούν όλο και περισσότερο την έναρξη συζητήσεων των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, πέρασαν τρεις ώρες με τις προημερησίας τοποθετήσεις και ο δήμαρχος δήλωσε ότι είναι αδύνατον χρονικά να απαντήσει σε όλα.

Στην αίθουσα βρέθηκαν και αρκετοί πολίτες που διατύπωσαν τα παράπονά τους.

Ανάμεσα στα προβλήματα που συζητήθηκαν ήταν:

Η αιτία της 24ωρης διακοπής υδροδότησης του νησιού και οι δηλώσεις του δημάρχου που διαψεύσθηκαν δημόσια από τον υδρομεταφορέα,

Τα Χερσαία έργα που καθυστερούν να παραδοθούν γιατί δεν φροντίσαμε να έχουμε έγκαιρα το εξειδικευμένο προσωπικό που χρειαζόμαστε για τη λειτουργία τους.

Η συγκοινωνία στις Πόρτες, που παραμένουν χωρίς λεωφορείο από τον Φεβρουάριο, επειδή καθυστερεί η επισκευή του οχήματος και δεν προβλέπεται άλλη λύση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, όπως τους υποσχέθηκε ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Κάτοικοι του Σφεντουρίου διαμαρτυρήθηκαν για την διακομιδή των απορριμμάτων που γίνεται κάθε 15 μέρες, για την άθλια κατάσταση του οδοστρώματος που οδηγεί στο κοιμητήριο και την υψηλή τιμολόγηση του νερού.

Κάτοικοι του κέντρου, ζήτησαν να συζητηθεί στη συνεδρίαση, η προσωρινή πεζοδρόμηση οδών ή επικαιροποίηση απόφασης του 2007 και άλλων ετών που τους καθιστά πεζόδρομους. Δεν συζητήθηκε, με την υπόσχεση από τον δήμαρχο να μπει στην επόμενη συνεδρίαση.

Αποφάσεις του Δ.Σ. που δεν εφαρμόζονται, από σοβαρές έως πολύ απλές, όπως η τοποθέτηση του γλυπτού του Μόραλη, η τήρηση ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων κλπ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώθηκαν διαμαρτυρίες συμβούλων για τη μη τήρηση των διαδικασιών από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος κ. Δ. Μούρτζης, για τις κατεδαφίσεις στην Αύρα, που υλοποιούνται από χθες Πέμπτη 31 Μαΐου, αναφερόμενος στις καταγγελίες μεταξύ επαγγελματιών, χαρακτηριστικά είπε: "οι συμπεριφορές αυτές δεν προσφέρουν τίποτα, οι καταγγελίες είναι εις βάρος όλων". Για το έργο της Σκοτεινής και όποια αργοπορία "εμείς δεν θα απολογηθούμε, είναι έργο της Περιφέρειας"

Το κατεπείγον θέμα εκτός ημερησίας, που έφερε ο δήμαρχος σχετικά με απαίτηση υδρομεταφορέα, δημιούργησε εντάσεις και διαξιφισμούς, έφερε αντιδράσεις από όλη την αντιπολίτευση και πολιτών και μέσα σε κλίμα χάβρας ψηφίστηκε μόνο από την διοικούσα παράταξη.

Διαβάστε επίσης