ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Μαριλένα Κοππά και η Μαρία Ρεπούση στην Αίγινα

Την αισιοδοξία τους ότι η ΔΗΜΑΡ θα εξασφαλίσει το αναγκαίο ποσοστό του 3 με 3,5 % στις ευρωεκλογές προκειμένου να διεκδικήσει την εκπροσώπησή της στο ευρωκοινοβούλιο, εξέφρασαν η υποψήφια ευρωβουλευτής και η βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, κκ Μαριλένα Κοππά και Μαρία Ρεπούση, που επισκέφθηκαν την Τρίτη την Αίγινα. Τις δυο κυρίες υποδέχθηκε και συνόδεψε κατά την ολιγόωρη περιοδεία τους στο νησί, ο επιχειρηματίας και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νήσωντης ΔΗΜΑΡ στην Περιφέρεια Αττικής, κ Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ οι δημοσιογράφοι της Αίγινας συνομίλησαν μαζί τους επί μακρόν, στην διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης που είχαν σε γνωστό λαϊκό παραδοσιακό καφενείο της παραλίας. Και οι δυο κυρίες της ΔΗΜΑΡ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επανέλαβαν με  την ίδια έμφαση και κατηγορηματικότητα ότι «δεν εξέλιπαν οι λόγοι αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου» και ότι ως εκ τούτου  το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς θα μπορέσει να συζητήσει μετεκλογικά το ενδεχόμενο συμμετοχής του «μόνο σε μια κυβέρνηση με καθαρό πρόγραμμα και καθαρές κόκκινες γραμμές». «Ο μπαλτακισμός είναι παρών και σήμερα στην κυβέρνηση!», τόνισαν και οι δυο με μια φωνή, φέρνοντας ως πρόσφατο  παράδειγμα την «αντιδημοκρατική και ακροδεξιά απόφαση», όπως την χαρακτήρισαν, του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης κ Γιάννη Μιχελάκη να απαγορεύσει την διεξαγωγή του τοπικού δημοψηφίσματος για το νερό στους δήμους της Θεσσαλονίκης. Μια απόφαση, για την οποία τον ΠΑΣΟΚ και ο κ Βενιζέλος, όπως παρατήρησε με νόημα η κ Κοππά, δεν θεώρησαν σκόπιμο να διαμαρτυρηθούν. Σε άλλο σημείο  των δηλώσεών της, η κ Κοππά εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αποκρύπτει την πραγματική κατάσταση στην οικονομία, δεδομένου ότι, όπως είπε, θα υποχρεωθεί να πάρει νέα μέτρα έως το τέλος του χρόνου. Ενώ σε μια σειρά ερωτήσεων που της τέθηκαν αναφορικά με την κρίση φυσιογνωμίας και τις διεργασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων τόνισε:
  • Ότι η κύρια αιτία του κατακερματισμού του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς είναι ότι η ηγεσία της (και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου) δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κρίση διαφορετικά από ό,τι την υποχρέωναν να κάνει οι δανειστές της.
  • Ότι υπάρχει σαφώς έλλειμμα ηγεσίας, αλλά και το σημερινό ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος «δεν είναι καν κεντροαριστερά, αφού νιώθουν πιο άνετα να συνεργάζονται και να συνομιλούν με τον Μπαλτάκο και τον Βορίδη, προτιμώντας να ανοίγουν συνεχώς μονομέτωπους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα».
  • Ότι το ΠΟΤΑΜΙ θα πρέπει «πρώτα να πει τι πιστεύει, για να μπορέσει να συζητήσει κανείς μαζί του»
  • Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πράγματι «δείχνει ενδιαφέρον για το μέλλον της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα», αλλά ανεξάρτητα από ποιον ρόλο επιθυμεί η και μπορεί να διαδραματίσει "πρώην πρωθυπουργός είναι και έχει κάθε δικαίωμα παρουσίας και λόγου…». «Εγώ, θα ήθελα να ακούσω και από τον κ Καραμανλή τι πιστεύει για την πολιτική κατάσταση, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας…», κατέληξε χαμογελώντας με νόημα…
     

Διαβάστε επίσης

Της νύχτας τα καμώματα...Αίγινα

Αιφνίδια ανατροπή και στο παρά ένα, με την προσχώρηση του Γρηγορόπουλου και του Σκλάβαινα στο ψηφοδέλτιο του Φίλιππου Τζίτζη. Της Σίλας Αλεξίου Για ανατροπές στο προεκλογικό σκηνικ...

Πες το κι... έγινε!Αίγινα

Τι θα ζητούσαν οι πολίτες της Αίγινας από τον επόμενο δήμαρχο, αν τους ρωτούσε.Της Σίλας Αλεξίου Σε μια ιδανική κοινωνία θα ήταν αυτονόητο. Να αφουγκράζεται ο τοπικός άρχων τους πο...