ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτο κουδούνι με μάσκες στα σχολεία της Αίγινας.

 

Με καλή διάθεση και σε ήρεμο κλίμα και με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων τελέστηκε ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της Αίγινας.

Δεν έλειπε ωστόσο το άγχος και η ανησυχία από πολλά πρόσωπα για το χαρακτήρα της νέας σχολικής χρονιάς  που μόλις ξεκίνησε. Οι μαθητές προσήλθαν στα  σχολεία  της Αίγινας για τον καθιερωμένο αγιασμό και την παραλαβή των νέων τους σχολικών βιβλίων έχοντας ήδη ενημερωθεί  από τα ηλεκτρονικά μέσα και την τηλεόραση.

Οι οδηγίες  του Υπουργείου και το υγειονομικά πρωτόκολλο έδωσε  τη δυνατότητα σε κάποιους μαθητές αντιπροσωπευτικά να παρακολουθήσουν την τέλεση του αγιασμού, με τους υπόλοιπους να βρίσκονται στις τάξεις τους από νωρίς.

Οι αγιασμοί, λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ξεκίνησαν μετά  τις 10.00  το πρωί. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της Αίγινας οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Η πρώτη ομάδα παρακολούθησε  τον αγιασμό  στις 10.00 ενώ η δεύτερη στις 11.30! Ο αγιασμός τελέστηκε στο προαύλιο των σχολείων με τους γονείς  των Δημοτικών Σχολείων να βρίσκονται έξω από το προαύλιο ή σε απόσταση περιμετρικά και οι περισσότεροι μαθητές να βρίσκονται ήδη στις τάξεις.

Ωστόσο η  μεγάλη πρωταγωνίστρια της σημερινής πρεμιέρας δεν ήταν άλλη από τη μάσκα που έχει προστεθεί στον απαραίτητο εξοπλισμό της νέας σχολικής  χρονιάς. Εφοδιασμένοι καταρχήν με τη δική τους μάσκα ήρθαν στα σχολεία  οι μαθητές και οι μαθήτριες, μουδιασμένοι στην αρχή αλλά και γεμάτη περιέργεια για τις μέρες που θα ακολουθήσουν.

Στους μαθητές διανεμήθηκε από μία μάσκα που οι Διευθυντές είχαν παραλάβει από την προηγούμενη ημέρα από το Δήμο. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η παραλαβή και των υπολοίπων μασκών. Κάθε παιδί και εκπαιδευτικός δικαιούται τρεις μάσκες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν  από  τους εκπαιδευτικούς για τα μέτρα και τον νέο τρόπο της σχολικής ζωής που θα πρέπει να ακολουθήσουν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου. Επίσης διανεμήθηκαν τα βιβλία της νέας χρονιάς.

Φωτογραφίες από το ΕΠΑΛ Αίγινας και το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας

Διαβάστε επίσης

Παρουσίαση του παραμυθιού "Το κάτι" της Αδαμαντίας Ψαλιδάκου στην ΑίγιναΑίγινα

  Σας περιμένουμε στην παρουσίαση του παραμυθιού μας « Το κάτι» της Αδαμαντίας Ψαλιδάκου, το Σάββατο 19  Σεπτεμβρίου στην "Αυλή" της Αίγινας!   Μετά τις παρουσιάσεις στο Κήπο του Ν...

Στo Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου γυρίστηκαν σκηνές για την ταινία  "The man of God" - φωτογραφίες & βίντεοΑίγινα

  Στην απόλυτη ησυχία του μεσημεριού κάτω από το πεύκο  του Αγίου στο Μοναστήρι του, μόνο  τα τζιτζίκια  διακόπτουν  με το μονότονο τραγούδι τους το γύρισμα της ταινίας « The   man...

Ολοκληρώθηκε με την προσφορά 157 αιμοδοτών η 53η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του Δήμου Αίγινας, η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία.                                                                 ΔΗΜΟ...

Διασυλλογικός Αγώνας Optimist του ΝΟΑ για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της ΣαλαμίναςΑίγινα

  Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας (ΝΟΑ) διοργανώνει έναν επετειακό Διασυλλογικό Αγώνα Optimist, το Σ...