ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Αίγινας: Μέτρα αυτοπροστασίας πολιτών από την κακοκαιρία

 

Ο Δήμος Αίγινας προειδοποιεί και ενημερώνει τους πολίτες για την επερχόμενη κακοκαιρία με Δελτίο Τύπου. Προτείνει και συστήνει μέτρα και τρόπους που μπορούν να ακολουθήσουν οι πολίτες προκειμένου να προφυλαχθούν και να προστατέψουν τη ζωή τους από πιθανό τραυματισμό ή ατύχημα.

 

                                                ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

Θέμα: «Μέτρα αυτοπροστασίας πολιτών λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων»

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο με την ονομασία «Ιανός» πρόκειται να κάνει την εμφάνισή του τις επόμενες ώρες στην Αττική. Ο Δήμος Αίγινας ακολουθώντας τις συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας για τους κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση του φαινομένου.

 

Ειδικότερα:

 

1) Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

2) Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

3) Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

4) Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

5) Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

6) Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

7) Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Στo Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου γυρίστηκαν σκηνές για την ταινία  "The man of God" - φωτογραφίες & βίντεοΑίγινα

  Στην απόλυτη ησυχία του μεσημεριού κάτω από το πεύκο  του Αγίου στο Μοναστήρι του, μόνο  τα τζιτζίκια  διακόπτουν  με το μονότονο τραγούδι τους το γύρισμα της ταινίας « The   man...

Ολοκληρώθηκε με την προσφορά 157 αιμοδοτών η 53η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου ΑίγιναςΑίγινα

    Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του Δήμου Αίγινας, η διήμερη εθελοντική αιμοδοσία.                                                                 ΔΗΜΟ...

Διασυλλογικός Αγώνας Optimist του ΝΟΑ για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της ΣαλαμίναςΑίγινα

  Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από την ιστορική Ναυμαχία της Σαλαμίνας, ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας (ΝΟΑ) διοργανώνει έναν επετειακό Διασυλλογικό Αγώνα Optimist, το Σ...