ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευχάριστη έκπληξη: Μόνο κατά 41% η μείωση επιβατών το τριήμερο του Αγ.Πνεύματος

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για την Αίγινα η κίνηση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, καθώς συγκριτικά με την περσινή χρονιά η μείωση των αφίξεων επιβατών δεν επαλήθευσε τις απαισιόδοξες –λόγω της πανδημίας- προβλέψεις.

Αντιθέτως, οι αφίξεις επιβατών, Ι.Χ. και δικύκλων, σημείωσαν μείωση κατά 40% μόνο, δικαιώνοντας τους αισιόδοξους οι οποίοι πιστεύουν ότι τα νησιά του Σαρωνικού και ιδιαίτερα η Αίγινα θα αντέξουν και αυτή την κρίση.

Αποδεικνύεται δηλαδή για άλλη μια φορά ότι η μικρή απόσταση από τον Πειραιά ευνοεί την επισκεψιμότητα, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Σημειώνεται εξάλλου ότι τα ξενοδοχεία εποχιακής λειτουργίας ήταν κλειστά και ως εκ τούτου, ακόμη και αν είχαν πρόθεση να ταξιδέψουν στην Αίγινα περισσότεροι, δεν ήταν εφικτό να φιλοξενηθούν.

Ειδικότερα τα συγκριτικά στοιχεία όπως συγκεντρώθηκαν από το Λιμεναρχείο Αίγινας, έχουν ως εξής:   

 

14/6 – 17/6/2019

Επιβάτες    20.570

ΙΧ                2861

Φορτηγά          93

Δίκυκλα        1091

==================

5/6 – 8/6/2020

Επιβάτες   12.167

ΙΧ                2249

Φορτηγά          68

Δίκυκλα        771

Διαβάστε επίσης

Κινεζική αποστολή στην ΑίγιναΑίγινα

  Την Πέμπτη 11 Ιουνίου επισκέφθηκε  την Αίγινα και ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά και την Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής  του Δήμου κ. Μ. Κουκούλη Κινέζικη απο...

"Τότε που μέναμε σπίτι": Έκθεση  φωτογραφίας των μαθητών του 2ου Γυμνασίου ΑίγιναςΑίγινα

Στιγμές, όψεις  της  καθημερινότητας μας, εμπειρίες, περίπατοι στη φύση, γνωριμία  με το φυσικό περιβάλλον  του τόπου μας, περιλαμβάνει  η έκθεση  φωτογραφίας  που παρουσιάζουν οι ...