ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Αποφασιστική στιγμή» από το Φωτογραφικό εργαστήρι Αίγινας

Την καθιερωμένη της έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει αυτόν τον καιρό η ομάδα από το Φωτογραφικό Εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο «Καποδίστριας».

Η εξαιρετική δουλειά  των μελών του εργαστηρίου απλώνεται και στους τρεις εσωτερικούς χώρους του ατμοσφαιρικού Πύργου του Μάρκελου και προσελκύει καθημερινά το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών. Φωτογραφίες από «στιγμές» ιδιωτικές και κοινωνικές μαγνητίζουν το βλέμμα  του επισκέπτη όπως η αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας, η γυναίκα  της Κωνσταντινούπολης στο παράθυρο, οι στιγμές  των παιδιών στις παραλίες του νησιού και στην ενδοχώρα.

 

 

«Η φωτογραφία από μόνη της θυμίζει συνέχεια  τη στιγμή που χάνεται, η εστίαση στην εικόνα είναι μια διαρκής άσκηση στη θέαση της ζωής που μας διέφυγε. Κι αυτό γίνεται η αφορμή για έμπνευση για όλες τις τέχνες, μόνο που στη φωτογραφία μια που αποτυπώνει τη ζωή , μας φέρνει στη δύσκολη θέση  να αναμετρηθούμε με το ερώτημα ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι οι άλλοι.

Η αποφασιστική στιγμή , τιμώντας με αυτόν τον όρο τον θεμελιωτή της φιλοσοφικής θέασης της φωτογραφίας Ανρί Καρπέ Μπρεσσόν, γίνεται η αφορμή για προσωπικές αναζητήσεις, μια μικρή στιγμή στο χρόνο που μεταφράζεται σαν μια οπτική έκρηξη στο αυστηρό κάδρο της φωτογραφικής εικόνας, είναι η αφορμή της φετινής έκθεσης… και της φωτογραφικής εξέλιξης» (Από  το συνοδευτικό κείμενο της ομάδας)

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Παρασκευούλα Λιάκα, Βιβή Κορφιάτη, Γεωργία Μανιμανάκη, Σαλώμη Μελισσάρη, Ασπασία Λεούση, Βιβή Κουτσούκου, Ντίνα Χατζίνα, Καλλιόπη Χατζοπούλου, Νίκος Μούρτζης, Δημήτρης Μοίρας, Αννίτα Λεούση, Δημήτρης Πολυχρονιάδης,Γιώτα Στρωτού, Αιμιλία Τσότρα.

Υπεύθυνος λειτουργίας του Εργαστηρίου ο Άρης Παύλος.

Διαβάστε επίσης

Αίγινα: Αυτοψία στο θαλάσσιο εργοτάξιο το υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησηςΑίγινα

Το θαλάσσιο εργοτάξιο όπου ήδη μεταφέρονται τα τμήματα του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας με νερό από την Σαλαμίνα, προκειμένου να συγκολληθούν σε μήκος 2 χιλιομέτρων,...

To Selfie στην Αίγινα! Αίγινα

Το «Selfie», το πρωτότυπο, νεανικό ταξιδιωτικό τηλεπαιχνίδι, συνεχίζει το ταξίδι του στην ΕΡΤ2… για να μας γνωρίσει ακόμη περισσότερες πόλεις σε όλη την Ελλάδα! Ανανεωμένο σε πρόσω...

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα τίμησε τρεις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου ΑίγιναςΑίγινα

Η Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ με αναμνηστικό δίπλωμα τίμησε τρεις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αίγινας για τη συμμετοχή τους στον 22ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τους Πρόσφυγες ...