ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέθανε ο ηθοποιός Αίας Μανθόπουλος – Οι τρεις αξέχαστοι ρόλοι

Ο Αίας Μανθόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική συνεπεία εγκεφαλικού επεισοδίου.  

 

Ο ηθοποιός, τον οποίο το τηλεοπτικό κοινό αγάπησε μέσα από τον «Αίαντα» του «Δυο Ξένοι» υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και βρέθηκε πως υπάρχει μερική απόφραξη καρωτίδων. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παρέμεινε στην εντατική, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων. 

 

Το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου, η σύντροφός του, Ελισάβετ Σταμοπούλου, είχε επιβεβαιώσει στην εκπομπή «Το Πρωινό», ότι ο ηθοποιός νοσηλευόταν. «Πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η κατάστασή του είναι σταθερή, είναι καλή και πιστεύουμε θα το ξεπεράσει. Ήταν σε κατάσταση εγκεφαλικού, μεταφέρθηκε εγκαίρως και έχουμε όλες τις δυνατότητες να πάνε καλά. Είναι μαχητής και γνωρίζω ότι θα τα καταφέρει» είπε πιο συγκεκριμένα.

 

Οι τρεις εμβληματικοί ρόλοι

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ο Αίας Μανθόπουλος μεγάλωσε σε μια ευκατάστατη αστική οικογένεια και ήταν ανιψιός της Ειρήνης Παπά. Ακόμα, ο ίδιος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Σχολή του Καρόλου Κουν. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά των Ρήγα και Αποστόλου, με τίτλο «Δύο Ξένοι» που προβλήθηκε στο MEGA από το 1997 έως το 1999.

Στη σειρά των «Δύο Ξένων», ο Αίας Μανθόπουλος «έγραψε» ιστορία, υποδυόμενος έναν ηθοποιό και τον αφελή αρραβωνιαστικό της Εβελίνας Παπούλια, που ενσάρκωσε την τηλεπαρουσιάστρια Μαρίνα Κουντουράτου κατά τον δεύτερο κύκλο επεισοδίων. Μάλιστα, ιστορική έμεινε και η ατάκα «Βρε Αία…» του Νίκου Σεργιανόπουλου, που υποδύθηκε τον Κωνσταντίνο Μαρκορά.

Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Αίας Μανθόπουλος είχε αποκαλύψει την ιστορία πίσω από τη διάσημη ατάκα, λέγοντας: «Ήμασταν πολύ φίλοι με τον Νίκο [σ.σ. Σεργιανόπουλο], ήμασταν μαζί στο ΚΘΒΕ. Το “βρε Αία” το έκανε ο Νίκος μόνος του, γιατί έφτανα καμιά φορά λίγο αργοπορημένος, μου έλεγε “βρε Αία, βρε Αία”, κάναμε πλάκα μεταξύ μας, το κράτησε και έτσι το έβαλε και στη σειρά».

 

«Το καρέ της ντάμας»: Σύντροφος της Χρύσας Σπηλιώτη

Την ίδια περίοδο, ο Αίας Μανθόπουλος πρωταγωνίστησε και στη σειρά του MEGA, με τίτλο «Το καρέ της ντάμας», υποδυόμενος τον Δημοσθένη που ήταν σύντροφος της Μαρίνας, την οποία ενσάρκωσε η Χρύσα Σπηλιώτη.

Όσον αφορά στην πλοκή της σειράς, πρόκειται για τέσσερις κολλητές φίλες, τη Μαρίνα (Χρύσα Σπηλιώτη), την Κατερίνα (Μαίρη Σταυρακέλη), τη Γιάννα (Τζόυς Ευείδη) και την Αλίκη (Μαρία Κατσανδρή), που είναι μαζί από την παιδική τους ηλικία μοιράζονται τα θέματά τους, άλλα και ζουν μαζί τις ευχάριστες και δύσκολες στιγμές των ζωών τους. Η Μαρίνα, που ζει με τη μητέρα της, Βενετία (Χριστίνα Κουτσουδάκη), γνωρίζει τον άνδρα της ζωής της Δημοσθένη, ο οποίος δείχνει να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, η Κατερίνα και η Αλίκη είναι παντρεμένες, ενώ η Γιάννα είναι χωρισμένη και μεγαλώνει τον γιο της μόνη.

«Κωνσταντίνου & Ελένης»: «Η Ελένη έχει τακαμούρι…»

Αίσθηση είχε κάνει και ο ρόλος του Αία Μανθόπουλος στο «Κωνσταντίνου & Ελένης», της σειράς που προβάλλεται ακόμα σε επανάληψη από τον ΑΝΤ1 παρότι έχει . Στο επεισόδιο με τίτλο «Κατά πανουργίαν ασθενής», ο ηθοποιός είχε υποδυθεί έναν γιατρό, ο οποίος – υποτίθεται – πως διέγνωσε «Τακαμούρι» στην Ελένη Βλαχάκη (Ελένη Ράντου), δίνοντάς της μόλις έναν μήνα ζωής.

 

Διαβάστε επίσης

Το μονοπώλιο της Nielsen στην τηλεθέαση και ο «πόλεμος» για τη διαφημιστική πίτα 500 εκατ.Πολιτισμός

Σόνια Χαϊμαντά/mononews.gr Έντονα προβληματισμένοι είναι οι καναλάρχες, τα διευθυντικά στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας αλλά και η  Ένωση Ιδιωτικών Σταθμών Εθνικής...

Eξαντλήθηκαν τα δωρεάν εισιτήρια για το Μουσείο «Μαρία Κάλλας» μέχρι τις 29 Οκτωβρίου – Mεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμουΠολιτισμός

Μετά από μεγάλη αναμονή άνοιξε χθες Πέμπτη 26 Οκτωβρίου τις πύλες του το Μουσείο «Μαρία Κάλλας» στην οδό Μητροπόλεως 44 στο κέντρο της Αθήνας και όπως φάνηκε ο κόσμος έσπευσε να πρ...

"Γιώργος Σεφέρης. Εξήντα χρόνια από το Βραβείο Νόμπελ" - Έκθεση στο Μουσείο ΜπενάκηΠολιτισμός

Με μια ατμοσφαιρική έκθεση στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου Γκίκα, το Μουσείο Μπενάκη ζωντανεύει από σήμερα την ιστορική ανακοίνωση και το κλίμα των ημερών που ακολούθησαν έως την απο...

Στον Πύργο Ηλείας η Αντζελίνα Τζολί για τα γυρίσματα της ταινίας "Μαρία Κάλλας" Πολιτισμός

Ξεκινούν τα γυρίσματα για την ταινία "Μαρία Κάλλας" στον Πύργο με πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεγάλη πρωταγωνίστρια αλλά και το cast της ταινίας έχ...

Kινηματογραφική εκπαίδευση στα σχολεία με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CinEd και την Ταινιοθήκη της ΕλλάδοςΠολιτισμός

Το νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα CinEd για την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, παρουσίασε η Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευ...