ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιστροφή στο λιμάνι!

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ξανάρχεται στο λιμάνι του Πειραιά και αναλαμβάνει υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της νέα κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέκα χρόνια μετά την πρώτη υπουργοποίησή του στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης γεννήθηκε το 1969 στη Γλυφάδα και είναι γιος του πρώην υπουργού, βουλευτή και ευρωβουλευτή Ιωάννη Βαρβιτσιώτη και εγγονός του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη του οποίου φέρει το όνομα. Κατάγεται από οικογένεια της Λακωνίας με μεγάλη πολιτική παράδοση από αρχής βασιλείας του Γεωργίου Α΄, το 1864.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πολιτικές επιστήμες στο Extension School του Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της Βοστώνης με ειδίκευση στον τομέα διεθνών σχέσεων. Η μεταπτυχιακή του εργασία είχε θέμα "Η Ελλάδα και οι Μεγάλες Δυνάμεις 1910-1920".

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε ως δικηγόρος σε θέματα χρηματιστηρίου, κεφαλαιαγοράς, τηλεπικοινωνιών καθώς και ναυτιλιακά, ενώ φέρεται να έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια σχετικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις για βαλκανικά θέματα και την ασφάλεια της περιοχής και παράλληλα να έχει διδάξει σε ειδικά προγράμματα παλιννοστούντων και άγαμων μητέρων.

Πολιτικά, δραστηριοποιήθηκε από νεαρή ηλικία και ήταν στέλεχος της ΜΑΚΙ, μαθητικής παράταξης της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ, νεολαίας της Ν.Δ.
Το 1997 στο 5ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Εκλέχθηκε Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στην Περιφέρεια της Β’ Αθηνών στις εκλογές του 2000 και έπειτα στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009, του Μαΐου και Ιουνίου του 2012, του Ιανουαρίου του 2015 και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις Εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής στην περιφέρεια του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθήνας.
Διετέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, όταν και άλλαξε η Κυβέρνηση, με αρμοδιότητα την οικονομική διπλωματία και την αναπτυξιακή βοήθεια.
Διετέλεσε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Από τον Σεπτέμβριο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2009 και από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013 διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ έχει μετάσχει και σε πολλές άλλες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Είναι τακτικό μέλος των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 2004 μέχρι και σήμερα.
Στις 9 Οκτωβρίου του 2018 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα Ευρωπαϊκά θέματα της χώρας.

 

Διαβάστε επίσης

Αποφοίτηση φοιτητών του Μεταπτυχιακού “Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με επισημότητα και πολλή συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 2ης σειρά φοιτητών του Δι-Ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Διοίκηση στη Ναυτική ...

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του παραδίδοντος Υπουργού, κ. Θεόδωρου Κλιάρη, και του νέου Υφυπουρ...

Βαρβιτσιώτης: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, ευχαριστεί ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στ...

Πέθανε ο πρώτην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης ΜελάςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. στην Α' Πειραιά Παναγιώτης Μελάς πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Ήταν γεννημένος στη Μάνη και μεγαλωμένος στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή, πήρε ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών σε περιοχές αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών - θαλάσσιων μο...

Ο Γιάννης Μώραλης και ο Γιώργος Πατούλης επιθεώρησαν σημαντικά έργα υποδομής στον ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε στον Πειραιά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο επισκέφθηκαν έργα υποδομής που εξελίσσονται στην πόλη μας είτε από...