ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Γιάννης Μώραλης και ο Γιώργος Πατούλης επιθεώρησαν σημαντικά έργα υποδομής στον Πειραιά

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε στον Πειραιά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο επισκέφθηκαν έργα υποδομής που εξελίσσονται στην πόλη μας είτε από τον Δήμο είτε από την Περιφέρεια, με χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας.

 

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την Παλαιά Κοκκινιά όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, την περιοχή του Αγίου Διονυσίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη αστική ανάπλαση, το  κλειστό γήπεδο «Π. Καπαγέρωφ» και δρόμους της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας όπου γίνονται ασφαλτοστρώσεις.

 

Τους κ.κ. Μώραλη και Πατούλη συνόδευσαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Χαράλαμπος Αλεξανδράτος, οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταύρος Μελάς, Νίκος Παπαγεωργίου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, καθώς και Διευθυντές τσεχικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

 

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Πειραιά, όπου συζητήθηκαν εκτενέστερα τα έργα που υλοποιούνται στην πόλη μας, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

 

«Eίχαμε τη χαρά με τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη και τους συνεργάτες τους, να επισκεφθούμε έργα που εκτελεί είτε η Περιφέρεια είτε ο Δήμος    με χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

 

Είναι έργα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της πόλης και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες του Πειραιά,  τα οποία είχαμε θέσει ως στόχο από την πρώτη μας θητεία το 2014 και πλέον βλέπουμε μεγάλη επίσπευση, καθώς τα περισσότερα βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αυτό  μας γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση.

 

Αναφέρομαι στην εμβληματική ανάπλαση του Μικρολίμανου, στην ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, μια μεγάλη  παρέμβαση σε μια κρίσιμη γειτονιά, στο κλειστό γυμναστήριο Καπαγέρωφ, έναν ιστορικό χώρο αθλητισμού, στο αντιπλημμυρικό έργο στην Παλαιά Κοκκινιά  που αποτελούσε  μείζον θέμα για την περιοχή και βλέπουμε πλέον ικανοποιημένους τους κατοίκους, στις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στις παιδικές χαρές για ΑΜΕΑ,   σε έργα που σχετίζονται με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και σε άλλα μικρότερα έργα.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο Πατούλη και την Σταυρούλα Αντωνάκου, καθώς όλα αυτά αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο μιας εξαιρετικής συνεργασίας   με την Περιφέρεια Αττικής,  η οποία πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και στην επόμενη θητεία».

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

 

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και όλα τα στελέχη του Δήμου για τη θερμή υποδοχή, στη σημερινή μας επίσκεψη, εδώ στον Πειραιά, στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο λιμάνι της χώρας. Είναι ορατό πλέον πως τα τελευταία 4 χρόνια, ο Πειραιάς, με τη στενή και εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, μεταμορφώνεται, αλλάζει. Με πλήθος εμβληματικών έργων που χρηματοδοτούμε και σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών, τις ευρείες ασφαλτοστρώσεις που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τις σημαντικές αναπλάσεις σε περιοχές όπως ο Αγ. Διονύσιος και το Μικρολίμανο, αλλά και με την κατασκευή εμβληματικών αθλητικών υποδομών όπως η κατασκευή του κλειστού σταδίου «Π. Καπαγέρωφ» το οποίο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό τοπόσημο για την πόλη του Πειραιά.

 

 Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Πειραιά ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 100 εκ. ευρώ και αφορούν κυρίως έργα υποδομής, πάνω από 44 στον αριθμό. Ωστόσο χρηματοδοτούμε και άλλες δράσεις με ισχυρό κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό πρόσημο, ενώ συγχρόνως στη διάθεση του Δήμου βρίσκονται επιπλέον 100 εκατομμύρια μέσα από τις ΟΧΕ, που προχωρούν γρήγορα. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο, μέσω του οποίου ο Δήμος θα είναι σε θέση  να υλοποιήσει επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, όπως η ολοκλήρωση αναπλάσεων κεντρικών σημείων της πόλης και η υλοποίηση δράσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Με τη διοίκηση του Δήμου την οποία θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά θερμά και τις υπηρεσίες του Δήμου, έχουμε κοινό όραμα, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε από κοινού. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω θερμά την άξια συνεργάτη και συνοδοιπόρο μου Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου για τη συστηματική και πολύ σημαντική δουλειά που κάνει εδώ στον Πειραιά, καθώς και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους Πειραιά, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στο έργο τους για να καλύψουν όλα τα προβλήματα αλλά κυρίως για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα».

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

 «Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως κλειδί για την επιτυχία είναι η ομαδική δουλειά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί με τον Περιφερειάρχη μας, τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη αλλά και τους πέντε εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους εδώ στον Πειραιά, με τη συμβολή και των άξιων υπηρεσιών μας, έχουμε πολύ αρμονική συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι αυτό το εξαιρετικό έργο που γίνεται στην πόλη. Με εμβληματικά έργα προϋπολογισμού που αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ, τα οποία εκτελούνται μετά από χρόνια και αλλάζουν την πόλη. Τα βλέπουμε να παίρνουν «σάρκα και οστά» και αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας και για τη σκληρή δουλειά που κάνουμε καθημερινά».  

 

Διαβάστε επίσης

Αποφοίτηση φοιτητών του Μεταπτυχιακού “Διοίκηση στη Ναυτική Επιστήμη και Τεχνολογία"ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με επισημότητα και πολλή συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 2ης σειρά φοιτητών του Δι-Ιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Διοίκηση στη Ναυτική ...

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής ΠολιτικήςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο νέος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρουσία του παραδίδοντος Υπουργού, κ. Θεόδωρου Κλιάρη, και του νέου Υφυπουρ...

Βαρβιτσιώτης: Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μουΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, ευχαριστεί ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στ...

Πέθανε ο πρώτην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Παναγιώτης ΜελάςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. στην Α' Πειραιά Παναγιώτης Μελάς πέθανε σε ηλικία 78 ετών. Ήταν γεννημένος στη Μάνη και μεγαλωμένος στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή, πήρε ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας σκαφών σε περιοχές αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου ΠειραιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων ατομικών σκαφών - θαλάσσιων μο...

Οδ. Αθανασίου (Lamda): Διεθνές παράδειγμα επιτυχίας οι προπωλήσεις και οι μισθώσεις στο ΕλληνικόΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Η εκτέλεση των έργων στο Ελληνικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και παρά τις όποιες προκλήσεις των τελευταίων ετών προχωράει με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, σε ορισμένες μάλιστα π...