ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Δήμο Πειραιά και την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Η καθιερωμένη διανομή των πασχαλινών γευμάτων αγάπης σε άστεγους του Πειραιά πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Ιωάννη Βοϊδονικόλα, σήμερα, Μεγάλο Σάββατο στο λιμάνι του Πειραιά.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά μεριμνά καθ’  όλη τη διάρκεια του έτους για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, ιδίως δε κατά τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Στο πλαίσιο της αδιάλειπτης παρεχόμενης φροντίδας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά προς εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης, θα διανεμηθούν σε άστεγους που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά, στον Ξενώνα φιλοξενίας αστέγων Πειραιά, σε ωφελούμενους του προγράμματος «Στέγη και Εργασία» και σε ωφελούμενους που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, 1.230 γεύματα συνολικά το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Όπως κάθε χρόνο βρεθήκαμε στο κεντρικό λιμάνι μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννη Βοϊδονικόλα, προκειμένου να προσφέρουμε πασχαλινά γεύματα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το Πάσχα είναι μία γιορτή, της οποίας τα βασικά μηνύματα είναι η αγάπη και η αλληλεγγύη. Άρα, δεν θα μπορούσε η ΚΟ.Δ.Ε.Π., να μην βρίσκεται πάλι στο λιμάνι και σε άλλες δομές, προκειμένου να προσφέρουμε, σε τρεις ημέρες, 1.230 γεύματα σε ανθρώπους που διαβιούν στο λιμάνι, είτε στους ξενώνες μας είτε σε ωφελούμενους του προγράμματος «Στέγη και Εργασία» είτε σε μοναχικά άτομα είτε σε όποιον μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πρόκειται για μία δράση κοινωνικού σκοπού που αποτελεί πλέον θεσμό για την ΚΟ.Δ.Ε.Π. Στις γιορτές, κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα ή όποτε μπορούμε βρισκόμαστε κοντά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Άλλωστε, το σύνθημα: «στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος» το επιτυγχάνουμε όλοι μαζί.

Ο Δήμος Πειραιά, μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και μέσω των δικών του Υπηρεσιών προσπαθεί και επιτυγχάνει να είναι δίπλα σε κάθε Πειραιώτη και μας γεμίζει ικανοποίηση ότι μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που περνάνε δύσκολα στη ζωή τους. Η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι έννοιες αλληλένδετες με τον Πειραιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα και το προσωπικό της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, που δίνουν και την «ψυχή» τους στο κομμάτι της αλληλεγγύης.

Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε:

«Στον Πειραιά κανείς δεν νιώθει και κανείς δεν είναι μόνος.

Η σημερινή επίσκεψή μας με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στους άστεγους της πόλης, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του ανωτέρω.

Σήμερα βρεθήκαμε κοντά στους συνανθρώπους μας που διαβιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να τους ευχηθούμε για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, αλλά και να τους προσφέρουμε την ελάχιστη χαρά του αναστάσιμου και του πασχαλινού γεύματος.

Εμείς στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, ως ο βασικός φορέας υλοποίησης της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής και υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Πειραιά, βρισκόμαστε κοντά στους άστεγους της πόλης 365 ημέρες το χρόνο, καλύπτοντας όλες τις βασικές βιοτικές τους ανάγκες.

Ας ελπίσουμε και ας ευχηθούμε η φετινή Ανάσταση του Κυρίου να αποτελέσει την απαρχή για την περαιτέρω μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και να χαρίσει υγεία, ευημερία και προκοπή σε όλους μας».

Διαβάστε επίσης

Δύο θεαματικά πανελλήνια ρεκόρ για Αττικόν και Κρατικό ΝίκαιαςΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Tο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών στα Επείγοντα   Συνολικά, σχεδόν 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι διαμόρφωσαν την ετήσια νοσηλευτική κίνηση του ΕΣΥ στ...

Δώρα αγάπης για κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιάΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Σοκολατένια αυγά, λαμπάδες, τσουρέκια, παιχνίδια, είδη υπόδησης και ένδυσης παρέδωσε στα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία» , «Αγλαΐα Κυρια...

Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός: Το ποδοσφαιρικό… έθιμο της Μ. Παρασκευής επέστρεψε (φωτογραφίες!)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Οι δύο ομάδες έδωσαν φέτος και πάλι ραντεβού στη Νίκαια, σε μια ιστορία που κρατά 62 χρόνια.   Άκης Τριανταφύλλου* φωτ. Ιntime News   Οταν οι αθλητικές εφημερίδες ζούσαν τις «χρυσέ...

Στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί Πλακιωτάκης και Κατσαφάδος, λόγω της εξόδου ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Το Λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την Πύλη Ε7 επισκέφθηκε το πρωί ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο της μεγάλης εξόδου των εκδρ...

Στο 100% η πληρότητα των πλοίων που φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Ξεκίνησε η έξοδος των αδειούχων λόγω του Πάσχα, με την πληρότητα των πλοίων να αγγίζει το 100%.  Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να κορυφωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγ...