ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πειραιάς: Ημέρες Θάλασσας με προτάσεις από κατοίκους και επισκέπτες

Ανοικτή πρόσκληση προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Πειραιά να προτείνουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για τις Ημέρες Θάλασσας 2016 από 17-29 Μαΐου απηύθυνε ο Δήμος Πειραιά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης στην οποία παραβρέθηκε ο δήμαρχος κ.Γιάννης Μώραλης, ο αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Πέτρος Κόκκαληςκαι η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου. Όπως ειπώθηκε, το τελικό πρόγραμμα, που είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, θα ανακοινωθεί στις 17 Μαΐου.
Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος κ.ά.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι φετινές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν παρακαταθήκη της περσινής διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας που έγινε στον Πειραιά και ήταν δέσμευση ότι αυτό θα αποτελέσει θεσμό και θα διοργανώνεται κάθε χρόνο.
Όπως είπε, «συνεχίζουμε να κοιτάζουμε προς τη θάλασσα μέσω της πρωτοβουλίας μας» και στόχος είναι «να προσφέρουμε ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων» και πρόσθεσε πως είναι ανοικτοί σε προτάσεις από πολίτες, σωματεία και φορείς.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι οι Ημέρες Θάλασσας 2016 συνδυάζονται χρονικά με τη διοργάνωση «Το σαλόνι θαλασσίου τουρισμού» (East Med Yacht Show) που θα γίνει από τις 13 έως τις 18 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας και των «Ποσειδωνίων» που θα πραγματοποιηθούν στις 6-10 Ιουνίου. Για τα «Ποσειδώνια» είπε πως είναι σε επαφή με τους διοργανωτές αναζητώντας τρόπο να επιστρέψουν κάποια στιγμή στο λιμάνι του Πειραιά (σ.σ.: και φέτος θα γίνουν στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»).
Για το θέμα αυτό ο κ. Κόκκαλης συμπλήρωσε ότι υπάρχει «σύνδεση» της συγκεκριμένης έκθεσης για τη ναυτιλία με τον Πειραιά καθώς θα γίνουν εκδηλώσεις στην πόλη ενώ ο δήμος θα συμμετάσχει στην έκθεση στην οποία θα γίνει και παρουσίαση των νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν αναδειχθεί μέσα από διαγωνισμό καινοτομίας για τη θαλάσσια οικονομία προκειμένου να γίνουν περισσότερο γνωστές και να έρθουν σε επαφές με επενδυτές.
Για τις Ημέρες Θάλασσας ο κ. Κόκκαλης είπε ότι φέτος θα είναι λίγο διαφορετικός ο εορτασμός σε σχέση με πέρυσι καθώς έχουν προγραμματιστεί 30-40 εκδηλώσεις για δέκα ημέρες ενώ πέρυσι ήταν περίπου 100 εκδηλώσεις σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Στόχος και φέτος, όπως επεσήμανε, είναι να γίνει γνωστό σε κατοίκους και επισκέπτες ότι υπάρχουν ενδιαφέροντα πράγματα στον Πειραιά, τη θαλάσσια πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Από την πλευρά της η κυρία Αντωνάκου υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες που θα θυμίσουν τους αντίστοιχους των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και παράλληλα θα προσκληθεί και αντιπροσωπεία από την Ουγγαρία καθώς τότε οι αθλητές της συγκεκριμένης χώρας είχαν κερδίσει δύο χρυσά μετάλλια στα αθλήματα της κολύμβησης.
Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί το 1ο Κύπελλο κολύμβησης Πειραιά στο κολυμβητήριο Καστέλλας για μαθητές 7-12 ετών σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία του Ολυμπιακού, του Εθνικού και της Καστέλλας. Ακόμη έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στο Δημοτικό Θέατρο και στη Δημοτική Πινακοθήκη, προβολή ταινιών σε υπαίθριο σινεμά, ξεναγήσεις σε διάφορα σημεία όπως στο πλοίο τύπου «Λίμπερτι» και στο Ναυτικό Μουσείο, συναυλίες στο Βεάκειο για ιστορικά γεγονότα όπως για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Ακόμη έχουν προγραμματιστεί αγώνες και εκδηλώσεις στη μνήμη τουΓρηγόρη Λαμπράκη.
Σχετικά με το κόστος των εκδηλώσεων ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι έχει προγραμματιστεί ένα ποσό της τάξης των περίπου 20.000 ευρώ και σημείωσε ότι σε στιγμές κρίσης χρειάζεται ο κόσμος στιγμές ανάταξης.
Ερωτηθείς για ζητήματα τουρισμού απάντησε ότι έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο για τη σύνδεση της πόλης με την κρουαζιέρα λέγοντας ακόμη ότι έχουν προγραμματιστεί και θεατρικές παραστάσεις από το Δημοτικό Θέατρο στον χώρο αφίξεων - αναχωρήσεων επιβατών κρουαζιερόπλοιων ζητώντας παράλληλα πίστωση χρόνου.
Όπως τόνισε, δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη να αλλάξει η κατάσταση στο θέμα της τουριστικής ανάπτυξης σημειώνοντας ότι υπάρχουν πλάνα αλλά χρειάζεται δύο-τρία χρόνια για να έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα τραμ και μετρό και να μπορεί η πόλη να είναι φιλική σε κατοίκους και επισκέπτες.
  tovima.gr

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τον Πειραιώτη Διονύση ΧαριτόπουλοΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Παιδείας και δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, τιμώντας  τον Πειραιώτ...

Μια ημέρα απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά από ψηλά (βίντεο)ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Πλοία παραταγμένα στο λιμάνι. Όπως σπάνια θα μπορούσαμε να τα συναντήσουμε εάν δεν βρισκόμασταν σε απεργιακό τετραήμερο. Της Τόνιας Ζαραβέλα Όλα τα πλοία βρίσκονται από την Παρασκε...

Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας: Στην τελική ευθεία για τη δικαίωση των αγώνων μας για τα λιπάσματαΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Εξελίξεις στο θέμα των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, δρομολογούνται σύμφωνα με ενημέρωση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.  Αναλυτικότερα, με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου «Μεταρρύ...

Συνέντευξη τύπου για το βιβλίο του Τάκη Χατζηπέρου “Στη Σκιά του Ποσειδώνα”ΠΕΙΡΑΙΑΣ - NOTIA

Τη Δευτέρα 9η Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 επί της Ακτής Ποσειδώνος 14-16 στο Πειραιάς στον 6ο όροφο, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του βιβλίου «Στη Σκιά του Π...