ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Σόρος: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι η αρχή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου

Για τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, τη στάση του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν και τα σενάρια περί Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου έγραψε ο δισεκατομμυριούχος, Τζορτζ Σόρος στον ιστότοπο Project Syndicate. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «ο Πούτιν ήταν ένας πολύ έξυπνος πράκτορας της KGB, αλλά αυτό φαίνεται να μην ισχύει πια. Έχοντας αποκτήσει μία συγκεκριμένη εμμονή, φαίνεται να έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Σίγουρα δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση στην Ουκρανία».
«Η Ρωσία μπορεί κάλλιστα να χάσει τον πόλεμο» επισημαίνει δε.

 

Αναλυτικά όσα έγραψε:
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, αποτελεί την αρχή ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου, ο οποίος θα μπορούσε να καταστρέψει τον πολιτισμό μας.


Στις 4 Φεβρουαρίου – κατά την έναρξη, δηλαδή, των εορτασμών του κινεζικού σεληνιακού νέου έτους και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο – ορισμένες ημέρες πριν την εισβολή, είχε προηγηθεί πολύωρη συνάντηση του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του Κινέζου ομολόγου του, Σι Τζινπίνγκ.

Στο τέλος αυτής της συνάντησης, οι δύο άνδρες δημοσίευσαν ένα έγγραφο 5.000 λέξεων, το οποίο είχαν συντάξει με ιδιαίτερη προσοχή και στο οποίο ανήγγειλαν την έναρξη μίας στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Το εν λόγω έγγραφο είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε συνθήκη και θεωρείται ότι, πριν από αυτό, είχαν προηγηθεί λεπτομερείς διαπραγματεύσεις.

Εξεπλάγην από το ότι ο Σι, πιθανότατα, όπως φαίνεται από τα γεγονότα, έδωσε στον Πούτιν την άδεια να εισβάλει στα εδάφη της Ουκρανίας και να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της. Πρέπει να είναι πολύ σίγουρος για την επανεκλογή του ως ισόβιος ηγέτης της Κίνας, στα τέλη της φετινής χρονιάς. Έχοντας συγκεντρώσει όλη την εξουσία στα χέρια του, ο Σι έχει σχεδιάσει προσεκτικά το σενάριο με το οποίο θα καταφέρει να φανεί αντάξιος των Μάο Τσετούνγκ και Ντενγκ Σιάο Πινγκ.

Έχοντας, πια, τη στήριξη του Σι, ο Πούτιν ξεκίνησε να πραγματοποιεί το όνειρο της ζωής του με απίστευτη βαρβαρότητα. Πλησιάζοντας στην ηλικία των 70, ο Πούτιν νιώθει ότι η στιγμή να αφήσει το στίγμα του στην ιστορία της Ρωσίας είναι είτε τώρα ή ποτέ. Ωστόσο, η αντίληψη που έχει για τον ρόλο της Ρωσίας στο παγκόσμιο σύστημα μπορεί να χαρακτηρισθεί διεστραμμένη. Φαίνεται να πιστεύει ότι ο λαός του χρειάζεται έναν Τσάρο που θα μπορεί να ακολουθεί τυφλά.

Αυτό, όμως, είναι το αντίθετο της δημοκρατικής κοινωνίας και αποτελεί ένα όραμα που διαστρεβλώνει τη ρωσική «ψυχή», η οποία θεωρείται ιδιαίτερα συναισθηματική.

Κατά την παιδική μου ηλικία, είχα συναντήσει πολλές φορές Ρώσους στρατιώτες, μετά την εισβολή τους στην Ουγγαρία, το 1945. Αν τους παρακαλούσατε, θα μοιράζονταν μαζί σας το τελευταίο κομμάτι από το ψωμί τους. Αργότερα, στις αρχές του 1980, ξεκίνησα αυτό που χαρακτηρίζω «πολιτική φιλανθρωπία».

Πρώτα, δημιούργησα ένα ίδρυμα, στην πατρίδα μου, την Ουγγαρία, και μετά συμμετείχα ενεργά στη διάλυση της σοβιετικής αυτοκρατορίας. Όταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανέβηκε στην εξουσία, το 1985, η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης είχε ήδη αρχίσει. Δημιούργησα ένα ίδρυμα στη Ρωσία και, έπειτα, έκανα το ίδιο σε όλα τα διάδοχα κράτη. Στην Ουκρανία, μάλιστα, προέβην στην ενέργεια αυτή, πριν ακόμα γίνει ανεξάρτητη χώρα. Επισκέφτηκα, επίσης, την Κίνα, το 1984, και ήμουν ο πρώτος ξένος στον οποίον επετράπη να δημιουργήσει ίδρυμα (το οποίο έκλεισα το 1989, λίγο πριν από τη σφαγή στην πλατεία Τιεν Αν Μεν).

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Πούτιν, αλλά έχω παρακολουθήσει πολύ στενά την άνοδό του στην εξουσία, έχοντας πλήρη επίγνωση της σκληρότητάς του. Κατέστρεψε την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, το Γκρόζνι, όπως, ακριβώς, απειλεί να κάνει αυτή τη στιγμή με την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

 

Ήταν έξυπνος αλλά…
Ο Πούτιν ήταν ένας πολύ έξυπνος πράκτορας της KGB, αλλά αυτό φαίνεται να μην ισχύει πια. Έχοντας αποκτήσει μία συγκεκριμένη εμμονή, φαίνεται να έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Σίγουρα δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση στην Ουκρανία. Περίμενε ότι οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί θα υποδέχονταν τους Ρώσους στρατιώτες με ανοιχτές αγκάλες. Εν αντιθέσει, όμως, αποδείχθηκε ότι δεν διέφεραν από τον υπόλοιπο ουκρανόφωνο πληθυσμό. Οι Ουκρανοί έχουν προβάλει απίστευτα γενναία αντίσταση εναντίον πολύ ισχυρότερων δυνάμεών τους.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Πούτιν δημοσίευσε μία εκτενή έκθεση στην οποία υποστήριζε ότι οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι πραγματικά ένας λαός και ότι οι Ουκρανοί έχουν παραπλανηθεί από νεοναζί ταραξίες. Το πρώτο μέρος της επιχειρηματολογίας του έχει κάποια ιστορική βάση, δεδομένου του ότι το Κίεβο ήταν η αρχική έδρα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στο δεύτερο μέρος, όμως, αυτός που έχει παραπλανηθεί είναι ο Πούτιν. Έπρεπε να το ήξερε καλύτερα. Πολλοί Ουκρανοί πολέμησαν αρκετά γενναία κατά τις διαδηλώσεις του Euromaidan, το 2014.

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΚόσμος

Οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων βίντεο αιχμαλώτων Ρώσων στρατιωτών που τους εκθέτουν ...

image descriptionΚόσμος

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν θραύσματα ρωσικού πυραύλου έπεσαν σε κτίριο κατοικιών στο βόρειο τμήμα του Κιέβου σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντ...

image descriptionΚόσμος

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δημοσιοποίησε ένα βίντεο του 1998 από συνεδρίαση της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας.   Στο βίντεο φαίνεται ...

image descriptionΚόσμος

Ο στόχος είναι να ενσωματώσουμε τους πρόσφυγες από την Ουκρανία στην αγορά εργασίας και είναι κάτι που ενθαρρύνουμε τα κράτη-μέλη να κάνουν, ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Α...

image descriptionΚόσμος

Οι ρωσόφωνοι μαχητές του Ντονέτσκ «εξουδετέρωσαν» τρεις Αμερικανούς μισθοφόρους, πιθανότατα στρατιωτικοί σύμβουλοι των Ουκρανών, σε μάχη στην πόλη Μαρίνκα, της ανατολικής Ουκρανίας...