ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΗΠΑ: Σάρωσε και τη Νεβάδα ο Τραμπ, ολοταχώς για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Όπως αναμενόταν, ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε χθες, Πέμπτη, στις συνελεύσεις (caucuses) του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νεβάδα και στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

 


Ο Τραμπ, φαβορί στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών για το προεδρικό χρίσμα, αναμένεται ότι θα κερδίσει τους 26 αντιπροσώπους στη Νεβάδα στο συνέδριο του κόμματος για το χρίσμα τον Ιούλιο.

Νωρίτερα χθες, Πέμπτη, ο Τραμπ είχε κερδίσει με ευκολία τις συνελεύσεις (caucuses) των Ρεπουμπλικανών στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, προσθέτοντας στη δύναμή του άλλους τέσσερις αντιπροσώπους. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κέρδισε 182 ψήφους, το 74% των συνόλου των 246 ψήφων, νικώντας την τελευταία αντίπαλό του που έχει απομείνει στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών, την Νίκι Χέιλι, η οποία έλαβε το 26% με 64 ψήφους.

Οι συνελεύσεις στη Νεβάδα, οι οποίες οργανώθηκαν από τη φιλική προς τον Τραμπ οργάνωση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νεβάδα, πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες αφού οι προκριματικές εκλογές στην πολιτεία αυτή είχαν ως αποτέλεσμα μια ταπεινωτική ήττα για την Χέιλι, η οποία δεν κέρδισε ούτε τον εαυτό της.

 

Δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ προσήλθαν στις κάλπες για να ρίξουν το ψηφοδέλτιο «κανένας απ’ αυτούς τους υποψηφίους», μια επιλογή που συγκέντρωσε 63% των ψήφων έναντι 30% για την Χέιλι.

 

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση για το ζήτημα της υποψηφιότητας του Τραμπ
Ο Τραμπ πέρασε το πρωί χθες παρακολουθώντας τη δημοσιογραφική κάλυψη της ακροαματικής συνεδρίασης για την υπόθεση για την οποία έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αναφορικά με την απόφαση του Κολοράντο να τον αποκλείσει από τη φετινή ψηφοφορία επειδή συμμετείχε σε «εξέγερση» κατά την επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι δικαστές φάνηκαν επιφυλακτικοί σχετικά με την ενέργεια του Κολοράντο να τον αποκλείσει και εξέφρασαν ανησυχία για το προηγούμενο που μπορεί να δημιουργήσει.

Μιλώντας αργότερα σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ χαρακτήρισε την υπόθεση του Κολοράντο «άλλη μια επέμβαση στις εκλογές από τους Δημοκρατικούς».

Ο ίδιος είπε ακόμα πως ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Μαρ-Α-Λάγκο, την ιδιοκτησία του στη Φλόριντα, για να ταξιδέψει στη Νεβάδα για τις συνελεύσεις.

«Περιμένουμε ότι θα έχουμε μια πολύ μεγάλη νύκτα», δήλωσε ο Τραμπ, ο οποίος πλησιάζει να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών μετά τις διαδοχικές νίκες του τον περασμένο μήνα στην Αϊόβα και το Νιού Χαμσάιρ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Qatargate: Η Βελγική δικαιοσύνη καλεί για πρώτη φορά σε ανάκριση τη Βελγίδα ευρωβουλευτή Μαρί ΑρενάΚόσμος

Μετά από 14 μήνες ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Qatargate ), η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να καλέσει για πρώτη φορά σήμερα σε ανάκριση, μία εκ των ...

Μεσανατολικό: Προειδοποιήσεις για «λουτρό αίματος» στη Ράφα σε περίπτωση προώθησης νότια του ισραηλινού στρατούΚόσμος

Οποιαδήποτε προώθηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Ράφα στη νότια Γάζα μπορεί να προκαλέσει μαζικούς θανάτους στο ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που έχουν εγκλωβιστεί εκεί...

Ελβετία: 32χρονος οπλισμένος με τσεκούρι και μαχαίρι κρατούσε ομήρους σε τρένοΚόσμος

Σχεδόν 4 ώρες κράτησε 15 άτομα ομήρους ένας 32χρονος Ιρανός, σε τρένο ανάμεσα στο Μπολμ και το Ιβερντόν-λε-Μπεν στην Ελβετία, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Ο άνδρας είχε...

Οι ισραηλινές καταστροφές για "ουδέτερη ζώνη" συνιστούν "έγκλημα πολέμου"Κόσμος

Ο επικεφαλής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ εκτίμησε σήμερα ότι οι καταστροφές του ισραηλινού στρατού σε κτίρια στη συνοριακή ζώνη με το Ισραήλ στη Γάζα, με στόχο να αποτελέσει μια...

Μαντλίν ΜακΚάν: Υπήρχε σχέδιο απαγωγής παιδιού πριν την εξαφάνιση – Τι αποκαλύπτει γνωστός του βασικού υπόπτουΚόσμος

Ένα σχέδιο απαγωγής ενός παιδιού εξυφαίνονταν σε πορτογαλικό θέρετρο διακοπών μια εβδομάδα πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν ΜακΚάν , σύμφωνα με το Sky News. Ο Κεν Ραλφς δήλωσε ότι ο Κρίσ...