ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο - Η επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η μορφή του καρκίνου, ωστόσο πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει πως δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά διαγνώστηκε στο πλαίσιο των πρόσφατων ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο 75χρονος μονάρχης για την επέμβαση που έκανε στον προστάτη.

Ο βασιλιάς διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν, αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

 

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον βασιλιά Κάρολο

«Η Αυτού Μεγαλειότης ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι γιατροί του συνέστησαν να αναβάλει τις δημόσιες υποχρεώσεις του.

Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του σε πλήρη δημόσια καθήκοντα το συντομότερο δυνατό.

Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που νοσούν από τον καρκίνο».

 

Πριν από μία εβδομάδα, ο βασιλιάς Κάρολος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση για υπερτροφία προστάτη. Ο βασιλιάς Κάρολος είχε επιλέξει να δημοσιοποιήσει τη θεραπεία του, με στόχο να ενθαρρύνει περισσότερους άνδρες να κάνουν έλεγχο του προστάτη τους, ανέφερε τότε το παλάτι.

Διαβάστε επίσης

Ο πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς οδεύει στον 5ο μήνα του - Ξανά στη Μ. Ανατολή ο Μπλίνκεν με στόχο την ανακωχήΚόσμος

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν συνεχίζει σήμερα την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο των προσπαθειών να κηρυχθεί ανακωχή στον πόλεμο του Ισραή...

Βρετανία: «Τρομακτική επιδείνωση» της υγείας των παιδιών κάτω των 5 ετών, δείχνει έκθεσηΚόσμος

Για «τρομακτική επιδείνωση» της υγείας των παιδιών κάτω των 5 ετών προειδοποιούν οι ερευνητές στον τομέα υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επιδείνωση αυτή αποτυπώνεται στο ποσοστό νηπ...

Ιταλία: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες- Την Πέμπτη θα πλησιάσουν τη ΡώμηΚόσμος

Την Πέμπτη θα αρχίσουν να πλησιάζουν την Ρώμη οι αγρότες, καθώς οργανώνουν μεγάλη διαδήλωση την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, κινητοποίηση αναμένεται να οργανωθεί και στο Σανρέμο, ...

Η Χιλή βίωσε το δικό της Μάτι - Απανθρακώθηκαν στα αυτοκίνητά τους προσπαθώντας να σωθούν από τις φλόγεςΚόσμος

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στη Χιλή, καθώς η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 112 ατόμων σε μία τραγωδία που θυμίζει τη φονική φωτιά στο ...