ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρίσιμες ώρες για την ενότητα των ΗΠΑ: Στρατιωτικό νόμο κήρυξε το Τέξας - Τελεσίγραφο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν έδωσε 24 ώρες στο Τέξας για να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει τα φυλάκια συνοριακής περιπολίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση!

Αυτή τη στιγμή, η Εθνική Φρουρά του Τέξας ελέγχει το μεγαλύτερο σημείο διέλευσης από το οποίο εισήλθαν παράνομοι μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διέπραξε «εσχάτη προδοσία» αποτυγχάνοντας να ελέγξει τη ροή των μεταναστών, έχοντας παραμελήσει την ασφάλεια των συνόρων.

Οι 25 πολιτείες που υποστηρίζουν το Τέξας άρχισαν να στέλνουν ενισχύσεις από αέρος και ξηράς για να προστατεύσουν τα σύνορα του Τέξας. Εαν όμως επιχειρηθεί  πιθανή ομοσπονδιακή επέμβαση, τότε θα μιλάμε για εμφύλιο.

 

Στρατιωτικό νόμο κήρυξε ο κυβερνήτης του Τέξας

Σύμφωνα με τον Άμποτ είναι συνταγματικό και απαραίτητο να προστατεύεται το κράτος από τους μετανάστες και τα καρτέλ που επιτρέπονται από τις «παράνομες αποφάσεις» του προέδρου Μπάιντεν. Η Εθνική Φρουρά και η πολιτειακή αστυνομία περιπολούν τώρα στα σύνορα του Τέξας.

Η πρωτοφανής αυτή κρίση ξεκίνησε, όταν οι αξιωματούχοι του Τέξας άρχισαν να μπλοκάρουν μονομερώς τα σύνορα με το Μεξικό, μεταξύ άλλων με «συρματοπλέγματα παγίδες», για να σταματήσουν τη ροή παράνομων μεταναστών. Σε απάντηση, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε να σταματήσουν αυτά τα μέτρα εντός 24 ωρών.

Η απόφαση του κυβερνήτη του Τέξας για την κήρυξη στρατιωτικού νόμου

Σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές, το Τέξας είναι αποφασισμένο να φτάσει στα άκρα και να απειλήσει ακόμα και με αυτονόμηση. Αυτή τη στιγμή, η απόφαση του Τέξας έχει υποστηριχθεί από τις κυβερνήσεις περισσότερων από είκοσι πολιτειών, οι περισσότερες από αυτές Ρεπουμπλικανικές αλλά και μερικές Δημοκρατικές.

Φυσικά, ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος Τραμπ έχει ταχθεί στο πλευρό των Τεξανών. Η κατάσταση πάντως τον εξυπηρετεί απόλυτα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων αλλά πλέον και ένα μεγάλο ποσοστό των Δημοκρατικών, θέτει την ασφάλεια των συνόρων ως πρώτο και κύριο ζητούμενο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

 

 

Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα στέλνει στρατό στα σύνορα με το Τέξας!

Εσωτερική εξέγερση φαίνεται ότι προκαλεί ο πρώην πρόεδρος Τραμπ με τις παραινέσεις του σε όλους τους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες πολιτειών να στείλουν ενισχύσεις στην πολιτεία του Τέξας!

Πριν από λίγο ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα Τραμπ και μιλώντας στο Fox, προανήγγειλε ότι θα στείλει στρατό, προκειμένου να ενισχύσει την φύλαξη των συνόρων στο Τέξας! Μία τέτοια κίνηση φυσικά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το τελεσίγραφο που έχει στείλει στον κυβερνήτη της πολιτείας, Γκρεγκ Άμποτ, ο πρόεδρος Μπάιντεν.

 

Διαβάστε επίσης

Μυστήριο στην Κωνσταντινούπολη: Νεκρός 52χρονος Νορβηγός και μία Ελληνίδα στο νοσοκομείοΚόσμος

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η 31χρονη Ελληνίδα που βρέθηκε αναίσθητη δίπλα στον νεκρό νορβηγό φίλο της στην Τουρκία, με τα σενάρια να φουντώνουν για το τι ακριβώς προηγήθηκε και...

Γερμανία: «Βάλτε τα κέρδη στην άκρη, ετοιμαστείτε για πτωχεύσεις» η προειδοποίηση στις τράπεζεςΚόσμος

Οι τράπεζες «να επαγρυπνούν για πιο δύσκολους καιρούς» και «να βάλουν στην άκρη τα πρόσφατα τεράστια κέρδη τους, ώστε να είναι έτοιμες για αθετήσεις  δανειακών υποχρεώσεων από τους...