ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μεγάλη ανατροπή, κέρδισε την έφεση, μπορεί να μείνει στην Αυστραλία και να παίξει στο Open

Μεγάλη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς το δικαστήριο της Μελβούρνης αποφάσισε πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του, με τον Σέρβο πρωταθλητή να παραμένει πλέον στην Αυστραλία και να μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open.

Στην τελευταία ανατροπή της υπόθεσης που έχει προκαλέσει σάλο, ο δικαστής βρήκε παράλογο τον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι των συνόρων πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τη βίζα του, αναφέρει το BBC.


Μάλιστα ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου Άντονι Κέλι διέταξε την άμεση απελευθέρωση του Νο 1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς από το ξενοδοχείο όπου κρατείται, ανατρέποντας την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του. Επίσης, διέταξε την κυβέρνηση να πληρώσει τα έξοδα και τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αποφυλακιστεί σε 30 λεπτά με το διαβατήριο και τα προσωπικά του αντικείμενα να παραδίδονται σε αυτόν.

Υπέρ του ο δικαστής: «Τι άλλο θα μπορούσε να είχε κάνει;»
Λίγο νωρίτερα, ο δικαστής Άντονι Κέλι φάνηκε να τείνει προς την πλευρά του Σέρβου σούπερ σταρ, εκθέτοντας τις αυστραλιανές αρχές!

Συγκεκριμένα, ο κ. Κέλι συμφώνησε με το επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης ότι ο Τζόκοβιτς παρουσίασε όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα στους αξιωματούχους, δηλώνοντας μάλιστα «ταραγμένος» από τα στοιχεία της υπόθεσης.

Επανέλαβε, δε, το γεγονός ότι η εξαίρεση του Τζόκοβιτς χορηγήθηκε από δύο ξεχωριστά ιατρικά συμβούλια στην Αυστραλία, «καίγοντας» την αυστραλιανή πλευρά!

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του δικαστή Κέλι, ο οποίος τόνισε με νόημα «τι άλλο θα μπορούσε να κάνει δηλαδή αυτός ο άνθρωπος;», ενώ επισήμανε ότι βάσει των στοιχείων φαίνεται πως ο Τζόκοβιτς δεν είχε πρόσβαση σε καμία βοήθεια.

Θα σταματήσει ή θα συνεχιστεί το θρίλερ;
Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας έχει προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς, αν ο δικαστής του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου ανέτρεπε την αρχική ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο.

Ο δικηγόρος που ενεργεί για την κυβέρνηση, Christopher Tan, είπε στο δικαστήριο πριν από λίγο ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης (που είναι ο Alex Hawke) θα εξετάσει τώρα εάν θα ασκήσει το δικαίωμά του αυτό για εκ νέου ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Τι ήταν τελικά ο «μυστηριώδης κύβος» που εντόπισε κινεζικό ρομπότ στη ΣελήνηΚόσμος

Ο σάλος συνεχιζόταν στο Διαδίκτυο από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το κινεζικό ρομπότ που εξερευνά την αθέατη πλευρά της Σελήνης φωτογράφισε από μακριά κάτι που έμοιαζε με κύβο αφη...

Πέθανε ο Αμερικανός κωμικός Μπομπ Σάγκετ - Βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο στη ΦλόρινταΚόσμος

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο διάσημος ηθοποιός Μπομπ Σάγκετ. O ηθοποιός ήταν ευρέως γνωστός στο κοινό ως ο Ντάνι Τάνερ από την κωμική σειρά «Full House». Τη δυσάρεστη είδηση του θανά...

Μια νέα «Γιάλτα» στο τραπέζι Αμερικανών και Ρώσων; - Άρθρο του Μιχάλη Ψύλου Μιχάλης Ψύλλος

Στη Γενεύη, στις Βρυξέλλες, αλλά και στη Βιέννη, είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου αυτή την εβδομάδα, καθώς Δύση και Ρωσία θα συζητήσουν τις γεωπολιτικές διαφορές τους, μ...

To σήριαλ Τζόκοβιτς δεν τέλειωσε: Στο χέρι της κυβέρνησης η συμμετοχή του στο Australian OpenΚόσμος

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς “κέρδισε” το δικαστήριο για τη βίζα του και πλέον μπορεί να φύγει από το ξενοδοχείο καραντίνας, αλλά ακόμη δεν είναι 100% βέβαιο ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί και ...

Γερμανός Υπ. Υγείας: "Αφελής η πεποίθηση ότι η Όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας"Κόσμος

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποιεί ότι η πεποίθηση πώς η παραλλαγή Όμικρον είναι το τέλος της πανδημίας «είναι αφελής». Σε συνέντευξή του στην «Welt am Sonnta...