ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Φινλανδία επαναφέρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Οι Αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι επαναφέρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες οι οποίες επί μήνες θεωρούνταν ασφαλείς προορισμοί, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Ελλάδα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τα ταξίδια από την Ισλανδία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, το Σαν Μαρίνο και την Ιαπωνία προς τη Φινλανδία θα περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα από τις 24 Αυγούστου. Παράλληλα, όσοι επιστρέφουν από τις χώρες αυτές θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

Οπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Ιούνιο η κυβέρνηση της Φινλανδίας είχε ορίσει ως προϋπόθεση για να θεωρείται μια χώρα ασφαλής προορισμός να μην καταγράφει περισσότερα από 8 με 10 κρούσματα Covid-19 ανά 100.000 κατοίκους. Εκτοτε και σταδιακά αφαιρεί χώρες από τον κατάλογο εκείνων που θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί, εξαιτίας του δεύτερου κύματος κορωνοϊού που εξαπλώνεται.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/koronoios-filandia-epanaferei-periorismoys

 

 

Διαβάστε επίσης

Μέρκελ: Ανησυχώ για Ανατολική Μεσόγειο -Αναγκαίος ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας για ΑΟΖΚόσμος

Την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τη Λευκορωσία. «Θέλουμε αποκλιμάκωση τη...

Η Βραζιλία ενέκρινε δοκιμές σε ανθρώπους του υποψήφιου εμβολίου της Johsnon & Johnson κατά της Covid-19Κόσμος

Η ρυθμιστική υγειονομική αρχή της Βραζιλίας Anvisa ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε κλινικές δοκιμές σταδίου 3 για ένα υποψήφιο εμβόλιο της Covid-19 που αναπτύχθηκε από τη Janssen, τ...