ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας" – Τα τρακτέρ μπροστά στη Βουλή - Σε εξέλιξη το αγροτικό συλλαλητήριο (εικόνες)

Με σημαίες, κόρνες, πανό και τον κόσμο να χειροκροτά στο πέρασμά τους, οι αγρότες εφτασαν με τα τρακτέρ τους, στο κέντρο της Αθήνας. Συνάδελφοί τους, που ήρθαν στην πρωτεύουσα με δεκάδες λεωφορεία, αγροτικά αυτοκίνητα και πλοία ξεκίνησαν να διαδηλώσουν στο μεγάλο συλλαλητήριο, από τις 18:30. Στο πλευρό των αγροτών στέκονται μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί καθώς, την ίδια ώρα με το αγροτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και πανεκπαιδευτικό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, έως τώρα συμμετέχουν 6.000 άτομα.

 

«Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας» είναι το σύνθημα των συγκεντρωμένων αγροτών στο Σύνταγμα. Πέρα από τους αγρότες που λαμβάνουν μέρος, πολλοί είναι και οι πολίτες που τους στηρίζουν με την παρουσία τους. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές είναι και οι αγρότισσες που βρίσκονται στο τιμόνι των τρακτέρ, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

 
«Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας» – Τα τρακτέρ μπροστά στη Βουλή και ξεκινά το αγροτικό συλλαλητήριο
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Το χρονικό της «απόβασης» στην Αθήνα

Οι αγρότες μπαίνουν με τα τρακτέρ τους στη Λεωφόρο Αθηνών κορνάροντας, με τους περαστικούς να αποθανατίζουν την πρωτόγνωρη για την Αθήνα εικόνα με τα κινητά τους. Ο κύριος όγκος των τρακτέρ φτάνει στην πλατεία Καραϊσκάκη και πλέον απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την Ομόνοια.

Στην πλατεία Ομονοίας οι αγρότες έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα από τους Αθηναίους που είχαν συγκεντρωθεί στα πεζοδρόμια. Οι κόρνες ηχούν ρυθμικά ακόμα και υπό τους ήχους της Μικρής Νυχτερινής Μουσικής του Μότσαρτ.

Η ώρα ήταν 3 το μεσημέρι και τα πρώτα τρακτέρ ανεβαίνουν τη Σταδίου με κατεύθυνση το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.000 άτομα και συνολικά 137 τρακτέρ.

Καθ` όλη τη διαδρομή τους, από την Εθνική Αθηνών – Λαμίας μέχρι και το Σύνταγμα, οι άνδρες της Τροχαίας προχωρούσαν σε προσωρινές διακοπές κυκλοφορίας. Τα τρακτέρ και τα λεωφορεία από την Λεωφόρο Κηφισού πέρασαν στην Λεωφόρο Αθηνών και μέσω της Αχιλλέως έφτασαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Από εκεί ανέβηκαν αντίθετα την Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι την πλατεία Ομονοίας και από εκεί και πάλι αντίθετα μέσω της Πανεπιστημίου έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και την Αμαλίας.

«Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας» – Τα τρακτέρ μπροστά στη Βουλή και ξεκινά το αγροτικό συλλαλητήριο
(EUROKINISSI)

Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι συναντήθηκαν με μια ομάδα αγροτών από την Κρήτη που έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την κινητοποίηση με πανό και συνθήματα. Οι αγρότες του Ηρακλείου και των Χανίων συναντήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη Ε2, δίνοντας ραντεβού για το μεγάλο συλλαλητήριο σήμερα στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 12:00 τα διόδια των Αφιδνών πέρασε το κονβόι των τρακτέρ που αναχώρησε από το Κάστρο Βοιωτίας και το οποίο ενώθηκε με τα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από τη Θήβα, το Σχηματάρι και από άλλες περιοχές, όπως και με τα 60 πούλμαν που ξεκίνησαν από Αλεξανδρούπολη.

Οι αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορείο συναντήθηκαν στο ΟΑΚΑ και μετά με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πήγαν στο Σύνταγμα.

Στα Μέγαρα ήταν το σημείο συνάντησης για τους αγρότες από τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Οι αγρότες με τα τρακτέρ τους αναμένεται να διανυκτερεύσουν απόψε στην Πανεπιστημίου.

Γεμάτα ξεκίνησαν τα πούλμαν νωρίς το πρωί, από το Δερβένι Θεσσαλονίκης, με αγρότες που έρχονται στην Αθήνα από το Δερβένι, τα Μάλγαρα και την Επανομή, για να ενώσουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Να σημειωθεί πως ακόμα και από την Ημαθία και τον Έβρο, αγρότες φόρτωσαν τα τρακτέρ σε φορτηγά και νταλίκες, έτσι ώστε να έχουν συμβολική παρουσία στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

 

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενώνουν τη φωνή τους με τους αγρότες

Η πορεία των φοιτητών έφτασε έξω από τη Βουλή, ενώ νωρίτερα υποδέχθηκαν τους αγρότες στα Προπύλαια με χειροκροτήματα. Την Πέμπτη προγραμματίζεται νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενώ οι καταλήψεις συνεχίζονται.

 

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Μαρία Σταθοπούλου, Ελίνα Κολύβα

*Πηγή:  ertnews.gr

 

Διαβάστε επίσης

Εξεταστική για Τέμπη: Αυλαία με καταγγελίες για "συγκάλυψη" - Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων  Ελλάδα

Τίτλοι τέλους με απόφαση της πλειοψηφίας στις εργασίες της Εξεταστικής με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει «συγκάλυψη» και συγγενείς των θυμάτων να μιλούν για «τεράστια προσβολή» τ...

Ρομπέρτα Μέτσολα προς τους νέους: Πηγαίνετε να ψηφίσετε αλλιώς θα αποφασίσουν άλλοι για εσάςΕλλάδα

Η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου,  Ρομπέρτα Μέτσολα  συμμετείχε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με νέους και νέες για τις ευρωεκλογές, σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, την οποία διορ...

Αγροτικό συλλαλητήριο: Ολοένα και περισσότερα τρακτέρ στο Σύνταγμα – Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (εικόνες)Ελλάδα

Στην Αθήνα φτάνουν συνέχεια οι αγρότες με τα τρακτέρ τους για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο Σύνταγμα. Τα τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν φαίν...

Ένταση στο Αιγαίο:Ρηματική Διακοίνωση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία-NAVTEX και αντιNAVTEX με επαναφορά της αποστρατιωτικοποίησης νησιώνΕλλάδα

  Με τη σκληρή απάντηση της Αθήνας κλιμακώνεται η ελληνοτουρκική ένταση στο Αιγαίο καθώς η Άγκυρα εξέδωσε δύο αντιNAVTEX με τις οποίες επικαλύπτει αντίστοιχες ελληνικές, ενώ παράλλ...

Δίκη Μάτι: Εισήγηση εισαγγελέα για ενοχή 9 κατηγορουμένων και απαλλαγή 12Ελλάδα

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζήτησε την πλήρη απαλλαγή από τις κατηγορίες του πρώην Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη και του πρώην Δημάρ...

Έφθασαν στο Σύνταγμα οι πρώτοι αγρότες – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσειςΕλλάδα

Στην Αθήνα έφθασαν οι πρώτοι αγρότες με τα τρακτέρ τους για το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:30, στο Σύνταγμα. Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες τ...