Μετά από σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει» φέρεται να είπε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τι είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στην ΠΓ

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ραγκούσης κατά την τοποθέτησή του στάθηκε και σε αρκετά εσωκομματικά ζητήματα. Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. «Είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους» φέρεται να είπε, σημειώνοντας ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας «με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες».

Αν την τελευταία στιγμή, σημείωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, «ληφθεί απόφαση αναβολής, τότε θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τα χιλιάδες μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθούν σε προθεσμίες που είχαν τεθεί αλλά που δυστυχώς, τελικά δεν θα ισχύσουν».

«Οι επιπτώσεις της αναβολής εκλογής νέων οργάνων για ένα μήνα θα είναι σοβαρές. Ουσιαστικά θα χάσουμε ένα μήνα από τους τέσσερις που έχουμε πριν από τις ευρωεκλογές όπου η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, θα είναι σε μια κατάσταση εξαιρετικά προβληματική» κατέληξε.