ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρέντης: Μαχαίρια, κροτίδες και υπολείμματα από βόμβες μολότοφ – Αυτά είναι τα πειστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

 

Τα ευρήματα έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια σε αναζήτηση δακτυλικών και γενετικών αποτυπωμάτων προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με αποτυπώματα που έχουν ληφθεί από τους 424 προσαχθέντες.

Στις φωτογραφίες διακρίνονται κροτίδες και υπολείμματα από βόμβες μολότοφ και ρούχα. 


Ρέντης: Μαχαίρια, κροτίδες και υπολείμματα από βόμβες μολότοφ – Αυτά είναι τα πειστήρια της ΕΛ.ΑΣ.-1
Ρέντης: Μαχαίρια, κροτίδες και υπολείμματα από βόμβες μολότοφ – Αυτά είναι τα πειστήρια της ΕΛ.ΑΣ.-2
Ρέντης: Μαχαίρια, κροτίδες και υπολείμματα από βόμβες μολότοφ – Αυτά είναι τα πειστήρια της ΕΛ.ΑΣ.-3

Στο «μικροσκόπιο» 40 άτομα με «βαρύ παρελθόν»

Σε 40 άτομα, από τους 424 προσαχθέντες, επικεντρώνονται οι αστυνομικές αρχές για να εντοπίσουν τον δράστη της επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

 

Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν σχετικά με υποθέσεις για επεισόδια, ναρκωτικά, πρόκληση σωματικών βλαβών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Επισημαίνεται πως επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και «σεσημασμένα», αρνήθηκαν μετά την προσαγωγή τους να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα γενετικού υλικού προκειμένου οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας τα οποία θα μπορούσαν να τους συνδέσουν με το πιστόλι που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα προς τον 31χρονο αστυνομικό.

Οι Αρχές θα επιχειρήσουν να συνδέσουν κάποια άτομα με αντικείμενα που έχουν βρεθεί στους χώρους του γηπέδου, όπως καμένα ρούχα, υπολείμματα από αυτοσχέδιους μηχανισμούς, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα μεταλλικά αντικείμενα που έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για ανάλυση.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 31χρονος αστυνομικός

Σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του Γ.Ν. Νίκαιας, παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια επεισοδίων οπαδικής βίας στην περιοχή του Ρέντη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με μηχανικό αερισμό, υποστηρίζεται «αιμοδυναμικά, με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων».

«Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού, που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του νοσοκομείου και γίνεται λόγος για «δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο 31χρονος υπεβλήθη σε νέα, δεύτερη από τη στιγμή του τραυματισμού του, χειρουργική επέμβαση στο πόδι του.

Τρία σενάρια

Νωρίτερα, στη σύσκεψη για την οπαδική βία, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, εξετάστηκαν τα εξής τρία βασικά σενάρια:

1. Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

2. Διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς «δεν πάει άλλο».

3. Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης

Καραμανλής: «Στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο κρίνεται η αντοχή του Ελληνισμού»Ελλάδα

Ο  Κώστας Καραμανλής  τόνισε πως θεωρεί τη Θράκη καίριο προμαχώνα του Ελληνισμού και τμήμα της πατρίδας μας με ιδιαίτερη γεωπολιτική βαρύτητα.   «Θα επαναλάβω για μία ακόμη φορά: σ...

Ρέντης: Και άλλα άτομα στο «κάδρο» της ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη του 18χρονου -Πληροφορίες για πέντε καθοδηγητέςΕλλάδα

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων -πέρα από τον 18χρονο που συνελήφθη- τα οποία είχαν ενεργό συμμετοχή στα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη την Πέμπτ...

Ρέντης – πατέρας 18χρονου: «Δεν τον είχα γι’ αυτό το πράγμα, αν το ήξερα θα είχα πάει στην αστυνομία»Ελλάδα

«Αν όντως το έχει κάνει αυτός, πάει, κατέστρεψε τη ζωή του»   Αν του το είχε πει ο γιος του, θα είχε πάει από μόνος του στην αστυνομία, να καταθέσει και να ελαφρύνει τη θέση του, δ...

Γ. Ραγκούσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αλλάξει πορεία πριν από το «παγόβουνο» των ΕυρωεκλογώνΕλλάδα

Έκανε λόγο για μια «Νέα Σύγχρονη και κυρίως Μεγάλη Κεντροαριστερά» Στο «παγόβουνο» των Ευρωεκλογών αναφέρθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τ...

Δημοσκόπηση GPO: Κυριαρχία ΝΔ, εδραιώνεται στη 2η θέση το ΠΑΣΟΚ, 3ος ο ΣΥΡΙΖΑ – Το ποσοστό για τη Νέα Αριστερά και η έκπληξη για τις ΕυρωεκλογέςΕλλάδα

Στη δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά, η ΝΔ παραμένει πρώτη με 35,7%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,1%, ο ΣΔΥΡΙΖΑ με 9,8%, το ΚΚΕ με 8,9%, Ελληνική Λύση 5,4%, Σπαρτιάτε...

Κυβερνητική σύσκεψη για αντιμετώπιση της οπαδικής βίας – Στη φυλακή όσοι θα καταδικάζονταιΕλλάδα

Δραστικές παρεμβάσεις για την εκρίζωση της οπαδικής βίας, εξετάζει η κυβέρνηση με αφορμή τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισ...

Ελεύθεροι όλοι οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη – Μάχη δίνει ο τραυματίας αστυνομικόςΕλλάδα

Ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, αφέθηκαν και οι υπόλοιποι από τους 424 προσαχθέντες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη και τον βαρύτατο τ...