ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρόδος: Εκκενώνεται ο οικισμός Βάτι – Πέρασε το δρόμο προς Γεννάδι η φωτιά

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο, όπου πνέουν και σήμερα πολύ ισχυροί άνεμοι δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης.

Η μεγάλη μάχη δίνεται αυτήν την ώρα 200 μέτρα μακριά από τον οικισμό Βάτι μετά από μεγάλη αναζωπύρωση. Οι πύρινες γλώσσες συνεχώς αναπτύσσονται και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους κάνουν την κατάσταση δύσκολη.

Μάλιστα, την εκκένωση του χωριού Βάτι αποφάσισε πριν από λίγο το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, δεδομένου ότι το μέτωπο της φωτιάς έχει φθάσει κοντά στο χωριό. Ήδη, μέσω του συστήματος 112 ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι του χωριού να απομακρυνθούν. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο μέτωπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συνεχίζονται και οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στόχος πυροσβεστών και εθελοντών είναι να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο ώστε να μην φθάσει μέσα στον οικισμό. Το άλλο στοίχημα, να μην περάσει η φωτιά από την άλλη όχθη του ποταμού, δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί.

Ρόδος: Εκκενώνεται ο οικισμός Βάτι – Πέρασε το δρόμο προς Γεννάδι η φωτιά

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά πέρασε το ποτάμι που βρίσκεται στο χωριό και ο άνεμος το οδηγεί στο Γεννάδι. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δρόμους για τα πυροσβεστικά. Έτσι, μονο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν.

Πέντε καναντέρ πετούν πάνω από το Βάτι, ενώ στο σημείο έκαναν ρίψεις και ελικόπτερα. Την ίδια ώρα τα σκαπτικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες με τη βοήθεια πυροσβεστών και εθελοντών.

Η εκκένωση του οικισμού είχε γίνει από χθες, αλλά παρ όλα αυτά κάτοικοι βρίσκονται στο πλευρό των πυροσβεστών που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Εξάλλου, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για τη διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε και προκαλεί η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου, παρήγγειλε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια. Οι ενέργειες που παραγγέλθηκαν θα ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση των επιχειρήσεων.

Ρόδος: Εκκενώνεται ο οικισμός Βάτι – Πέρασε το δρόμο προς Γεννάδι η φωτιά

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Σε εξέλιξη οι έρευνες στα συντρίμμια της γέφυρας στα Μποζαϊτικα –  Διώξεις για κακούργημα   Ελλάδα

Συνεχίζονται και σήμερα, Τρίτη, οι έρευνες στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε το μεσημέρι της Κυριακής 23/7 στη περιμετρική Πατρών  και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 3...

ΣΥΡΙΖΑ: Η κούρσα της διαδοχής – Περιοδεία στη Β. Ελλάδα ξεκινά την Τετάρτη η Έφη ΑχτσιόγλουΕλλάδα

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία . Οι υποψήφιοι ξεδιπλώνουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Διονύσης Τεμπ...

Μητσοτάκης στο υπουργικό για τις πυρκαγιές: Ο κρατικός μηχανισμός μάχεται σε πολλά μέτωπα – Ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μαςΕλλάδα

«Την δεύτερη συνεδρίασή μας σκιάζει δυστυχώς η δοκιμασία του πρωτοφανούς καύσωνα και των μεγάλων δασικών πυρκαγιών. Είναι μια δοκιμασία σκληρή για τους πολίτες των περιοχών που πλή...

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Δύσκολο διήμερο με 46άρια, δροσίζει την Πέμπτη Ελλάδα

Υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν και αύριο, όμως από το μεσημέρι θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η πτώση του υδραργύρου καθώς θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βόρειοι βορειοδυ...

Φωτιά στη Ρόδο: Τρεις ενεργές εστίες στα κεντρικά και νότια – Αναζωπύρωση στο ΒάτιΕλλάδα

Με όλα τα μέσα, αλλά υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των αναζωπυρώσεων, συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα στη Ρόδο . ...