ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Αποκαλύψεις για την αυτοχειρία στην Κάρπαθο – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες συγγενών του αυτόχειρα

Η Κάρπαθος παραμένει ανάστατη από την αυτοκτονία του πατέρα μετά τη διαρροή ενός βίντεο του γιου του.
Πράγματι η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες, προκειμένου να εντοπιστεί εκείνος, ο οποίος αρχικά διέρρευσε το βίντεο που είχε ως συνέπεια να χαθεί μια ζωή.

Εισαγγελική παραγγελία για τα αίτια που οδήγησαν τον πατέρα στην αυτοκτονία


«Παγωμένη» παραμένει η κοινωνία της Καρπάθου από την αυτοκτονία πατέρα που δεν άντεξε το bullying και τα σεξιστικά σχόλια συγχωριανών του για τον γιο του.

Αιτία ένα βίντεο που έδειχνε το γιο του, σε προσωπικές στιγμές και το οποίο διέρρευσε, χωρίς ακόμα να έχει διαπιστωθεί ο τρόπος. Για το λόγο αυτό υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση.

«Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να μην μείνει αδιερεύνητη καμία πτυχή της θλιβερής υπόθεσης αυτοκτονίας πατέρα μετά τη «διαρροή» και το bullying  που ακολούθησε βίντεο με προσωπικές στιγμές του γιου του με άλλον άνδρα, παρήγγειλε προφορικά στο αστυνομικό τμήμα του ακριτικού νησιού η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου.

Η κ. Εισαγγελέας πέραν του προφανούς της έρευνας για τη φερόμενη ως αυτοχειρία του 60χρονου ζήτησε αρμοδίως να διερευνηθεί τυχόν τέλεση των αδικημάτων της πρόκλησης ανήκεστης ψυχικής βλάβης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων, λόγω ακριβώς των καταγγελιών για τη διαρροή του βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου του 60χρονου η κ Εισαγγελέας, παρήγγειλε ενδελεχή έρευνα τυχόν κακουργηματικής συλλογής, αποθήκευσης, μετάδοσης κλπ. προσωπικών δεδομένων του υιού του θύματος, με σκοπό ηθικής βλάβης της οικογένειας και του θύματος και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης μέσω της ανηκέστου ψυχικής βλάβης που συστηματικά προκλήθηκε στο θύμα με τον ανωτέρω τρόπο.

«Να είμαστε επιφυλακτικοί, και να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας και το πόρισμα της αστυνομίας. Διαψεύδω ότι είμαστε μία ομοφοβική κοινωνία, είναι μία δύσκολη περίπτωση στο σύνολό της. Ο 60χρονος ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ήταν αγαπητός σε όλους και στα σχολεία της περιοχής. », ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

«Πας στο καφενείο και σε κοιτάνε και γελάνε»
Συγγενικό πρόσωπο του 60χρονου αυτόχειρα  μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι».

«Γνωρίζω την οικογένεια, ο πατέρας του ήταν ένας ήσυχος, ευγενικός άνθρωπος και η στεναχώρια επιδρά περίεργα σε κάθε άνθρωπο. Στεναχωρήθηκε που είδε όσα είδε στο βίντεο και η ιδιοσυγκρασία του καθένα αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα διαφορετικά»

»Ο γιος του αυτόχειρα ξέρω ότι είχε σχέσεις με γυναίκες, δεν ξέρω εάν το βίντεο αυτό είναι φτιαχτό. Μπορεί να θέλει κάποιος να τον εκβιάσει, όλα είναι πιθανά. Τώρα ίσως κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τα νώτα τους, και κυρίως αυτός που έβγαλε το βίντεο στη δημοσιότητα είναι ο πρώτος εμπλεκόμενος»

»Εδώ είναι κλειστή κοινωνία, αυτός που έβγαλε το βίντεο είχε σκοπούς, ίσως ήθελε να εκβιάσει. Δεν ξέρω τί μπορεί να έχει συμβεί στο παρελθόν του γιου, αν κάποιοι συνουσιάζονταν και μετά υπήρχε εκβιασμός. Είμαστε μία κλειστή κοινωνία, πας στο καφενείο και σε κοιτάνε και γελάνε λέγοντας «αυτός είναι ο πατέρας του ….» ή λέγοντας «στο βίντεο ήταν ο γιος του, ο ….»»,

«Όταν λοιπόν έχεις αίσθημα ευθύνης, νιώθεις ντροπή για κάποια πράγματα, το μυαλό του ανθρώπου κάνει μπαμ», ανέφερε στο «Χαμογέλα και Πάλι», ο συγγενής του 60χρονου.

 

Πηγή: libre.gr

Διαβάστε επίσης

image descriptionΕλλάδα

Παρατείνονται έως την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022, οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα προς περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID...

image descriptionΕλλάδα

«Ο κ. Τσίπρας όσο και αν βαυκαλίζεται δείχνει ότι δεν έχει μάθει τίποτα από το 2015-2019 και συνεχίζει στον ίδιο δρόμο, όπως μας υπενθυμίζουν συνεχώς και ο ίδιος και οι στενοί του ...

image descriptionΕλλάδα

Αποτελεσματική και σύγχρονη λύση στο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιφέρεια Πελοποννήσου δίνεται με την λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας απο...

image descriptionΕλλάδα

Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πιθανόν στο τρίτο κατάστρωμα, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσ...

image descriptionΚαρζής Φοίβος

Εκείνη την Κυριακή, με την απλή αναλογική, θα διαμορφωθούν οι δυναμικές που θα καθορίσουν το πολιτικό τοπίο σε βάθος χρόνου. Με το καθοριστικό ερώτημα εάν θα μεταβούμε σε μια περίο...