ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τελετές παράδοσης – παραλαβής στα υπουργεία: Αναλυτικά το πρόγραμμα

Στη μία μετά το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης, ενώ θα ακολουθήσουν οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης παραλαβής των υπουργείων.

Συγκεκριμένα, στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής, στο Υπουργείο Τουρισμού. Η νέα υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Έλενα Ράπτη θα παραλάβουν από την Ιωάννα Δρέττα.

Την ίδια ώρα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Βασίλης Κασκαρέλης θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιό του στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Επίσης στις 14:00 στο Υπουργείο Πολιτισμού η νέα υπουργός Λίνα Μενδώνη και ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας θα παραλάβουν το χαρτοφυλάκιό τους από τον Γεώργιο Κουμεντάκη.

Μισή ώρα αργότερα αναμένεται η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα ηνία του οποίου αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και ως υφυπουργός ο Νίκος Ταγαράς.

Στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείο Οικονομικών από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Θεόδωρο Πελαγίδη στον νέο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τους υφυπουργούς Χάρη Θεοχάρη και Θάνο Πετραλιά.

Αλλαγή σκυτάλης στις 14:30 και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής θα παραδώσει καθήκοντα στον νέο υπουργό Νίκο Δένδια. Επίσης θα πραγματοποιηθούν και οι τελετές ανάληψης καθηκόντων των νέων υφυπουργών Γιάννη Κεφαλογιάννη και Νίκου Χαρδαλιά.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται και η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου η Καλλιόπη Σπανού θα υποδεχθεί τη νέα υπουργό Νίκη Κεραμέως, τον αναπληρωτή υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, τον υφυπουργό αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη και την υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Επίσης στις 14:30 ο νέος υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έχοντας δίπλα του τον αναπληρωτή Υπουργό με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Γιάννη Οικονόμου και τις υφυπουργούς Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου θα παραλάβει το χαρτοφυλάκιό του από τον Χρήστο Κίττα.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης θα βρεθεί στις 14:30 ο νέος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης προκειμένου να παραλάβει το χαρτοφυλάκιό του από τον Φίλιππο Σπυρόπουλο.

Την ίδια ώρα ο Ευάγγελος Τουρνάς θα κληθεί να παραδώσει τα κλειδιά του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στον νέο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο νέος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης θα παραλάβει στις 14:30 το χαρτοφυλάκιό του από τον υπηρεσιακό υπουργό Γεώργιο Τσακίρη.

Στις 15:00 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα βρεθεί ως νέος υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι υφυπουργοί του Βασίλης Σπανάκης και Πάνος Τσακλόγλου προκειμένου να αναλάβουν από την Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου.

Στις 15:00 είναι προγραμματισμένη η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών από τον υπηρεσιακό Υπουργό Ιωάννη Γκόλια στον νέο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και στους υφυπουργούς, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Νίκο Ταχιάο.

Επίσης στις 15:00 στο Υπουργείο Ανάπτυξης η υπηρεσιακή Υπουργός, Ελένη Λουρή-Δενδρινού θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο στον νέο Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και στους Υφυπουργούς, Μάξιμο Σενετάκη και Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου.

Στο Υπουργείο Υγείας θα βρεθεί στις 15:00 ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα, τα οποία κατείχε ως υπηρεσιακή υπουργός η Αναστασία Κοτανίδου.

Την ίδια ακριβώς ώρα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ως νέος υπουργός και ο Γιάννης Παππάς ως νέος υφυπουργός θα αναλάβουν το τιμόνι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο οποίο βρισκόταν έως τώρα ο υπηρεσιακός υπουργός Θεόδωρος Κλιάρης.

Στις 15:00 η Σοφία Ζαχαράκη ως υπουργός και η Μαρία Κεφάλα ως υφυπουργός “εγκαινιάζουν” ένα νέο υπουργείο και συγκεκριμένα το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Στις 15:30 στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νέος υπουργός Δημήτρης Καιρίδης και η νέα υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη θα παραλάβουν από τον υπηρεσιακό υπουργό Δανιήλ Εσδρά.

Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο νέος υπουργός Νότης Μηταράκης και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος θα λάβουν τα “κλειδιά” του υπουργείου από τον Χαράλαμπο Λαλούση.

Επίσης στις 16:00 αναμένεται η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης όπου ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης θα πάρουν τη σκυτάλη από τον Σωκράτη Κάτσικα.

Τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης
Το μεσημέρι της Δευτέρας (26 Ιουνίου) ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνηση που σχημάτισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη νίκη στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

(Πατώντας πάνω στα ονόματα μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βιογραφικά της νέας κυβέρνησης).

Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης

Υφυπουργός: Χάρης Θεοχάρης

Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης

Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου

Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Νίκος Δένδιας

Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υφυπουργός: Νίκος Χαρδαλιάς

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργός: Νίκη Κεραμέως

Αναπληρωτής Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος

Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης: Στάθης Κωνσταντινίδης

Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης

Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Οικονόμου

Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή

Υφυπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος

Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας

Υφυπουργός: Χριστίνα Αλεξοπούλου

Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης

Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς

Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης

Υπουργός: Κώστας Σκρέκας

Υφυπουργός: Μάξιμος Σενετάκης

Υφυπουργός: Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης

Υφυπουργός: Βασίλης Σπανάκης

Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Νότης Μηταράκης

Υφυπουργός: Κώστας Κατσαφάδος

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης

Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού

Υπουργός: Λίνα Μενδώνη

Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Υπουργός: Δημήτρης Καιρίδης

Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη

Υφυπουργός: Μαρία Κεφάλα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργός: Λευτέρης Αυγενάκης

Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης

Υφυπουργός: Σταύρος Κελέτσης

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υφυπουργός: Γιάννης Παππάς

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου

Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας

Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος

Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας: Σταύρος Παπασταύρου

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Διευθυντής Γραφείου Πρωθυπουργού: Γιάννης Μπρατάκος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Διαβάστε επίσης

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν δικαιολογείται ο θάνατος της Τζωρτζίνας» κατέθεσε η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του «Αγλαΐα Κυριακού»	Ελλάδα

«Δύο πρωινά πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα είχε πολύ καλή κλινική εικόνα. Δεν δικαιολογείται ο θάνατός της. Ήταν πολύ περίεργο αυτό που έγινε», δήλωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δ...

Περιφέρεια Αττικής: Προγραμματική σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της «Πράσινης διαδρομής» στο Πάρκο Τρίτση	Ελλάδα

Προγραμματική σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για την περαιτέρω ανάδειξη της «Πράσινης διαδρομής» στο Πάρκο Τρίτση, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα από τον περι...

Υπόθεση βιασμού 12χρονης: Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται ακόμη τέσσερις ύποπτοι – Τους 36 έχουν φτάσει οι εμπλεκόμενοιΕλλάδα

Απολογούνται σήμερα για την  υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό α κόμη τέσσερις κατηγορούμενοι με τον κατάλογο των υπόπτων να μην έχει τελειωμό, όσο η ανήλ...

ΣΥΡΙΖΑ: Διεργασίες για την επόμενη μέρα στο κόμμα – Ποια τα επικρατέστερα σενάρια για τις εσωκομματικές διαδικασίεςΕλλάδα

Με ζητούμενο την ανασυγκρότηση του  ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,  μετά τα δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα στις 21 Μαίου και στις 25 Ιουνίου, ο  Αλέξης Τσίπρας  αναμένεται να ανοίξε...

Μ. Βορίδης: Τα πρώτα ν/σ θα επιδιώξουν να κάνουν πιο εύκολη και ψηφιακή την επικοινωνία του πολίτη με τη δημόσια διοίκησηΕλλάδα

Πιο εύκολη, περισσότερο ψηφιακή, θα επιδιώξει να κάνει η κυβέρνηση την επικοινωνία του πολίτη με τη δημόσια διοίκηση -και αυτό θα είναι μέσα στα δύο πρώτα νομοσχέδια, όπως αποκάλυψ...

Live οι προσελεύσεις των νέων υπουργών και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησηςΕλλάδα

Σε απευθείας σύνδεση με το Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου , της νέας κυβέρνησης υπό τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη...