ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πάσχα 2023: Η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων χρόνων - Δείτε live την κίνηση - Ο καιρός με μια ματιά

Η έξοδος των εκδρομέων για το φετινό Πάσχα κορυφώνεται σήμερα (14/04), τόσο μέσω των Εθνικών Οδών όσο και στα λεωφορεία, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας. Μάλιστα, η κίνηση έχει ξεκινήσει από χθες Μεγάλη Πέμπτη (13/04), στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου εφόσον, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, είχαν περάσει 48.000 οχήματα από τα διόδια της Ελευσίνας και 35.178 οχήματα από τα διόδια των Αφιδνών προς διάφορους προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας.
 


Δείτε ΕΔΩ την κίνηση στους δρόμους - Στο «κόκκινο» η κυκλοφορία στις εξόδους λίγα λεπτά πριν τις 14:00 - Από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι Αγίους Θεοδώρους το μποτιλιάρισμα προς Κόρινθο 

 
Ειδικότερα, αρκετή κίνηση σημειώνεται στην λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Χαϊδαρίου έως τα διυλιστήρια, καθώς και από τον Ασπρόπυργο μέχρι τα διόδια Ελευσίνας. Καθυστερήσεις θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί στην Κινέττα και τους Αγίους Θεόδωρους.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Αττική Οδό, η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ασπροπύργου έχει ομαλοποιηθεί.


 
Μαζική είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα και από το λιμάνι του Πειραιά

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες επιβάτες μπαίνουν στα πλοία και εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για το τριήμερο.


Τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 95% ενώ για δημοφιλείς προορισμούς, όπως τα νησιά των Κυκλάδων, δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε για δείγμα...


Ενδεικτικά της μαζικής φυγής των εκδρομέων είναι τα στοιχεία απο τις αναχωρήσεις.

 
Χθες, από το λιμάνι του Πειραιά έφυγαν 21.853 επιβάτες με 19 πλοία ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένα 14 δρομολόγια.
 


Μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη από το λιμάνι του Πειραιά ταξίδεψαν 69.762 επιβάτες για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και νησιά Βορείου Αιγαίου και 23.766 επιβάτες με προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.
 
 
 
peiraias_6
peiraias_2
 
 




 
 
 


Εικόνα της κίνησης το μεσημέρι από τα διόδια Ελευσίνα και τους Αγίους Θεοδώρους

pasxa-exodos



Δείτε την κυκλοφορία στους δρόμους, πατώντας ΕΔΩ.

 

Με πληρότητα κοντά στο 100% τα πλοία - Αναχωρούν με κάθε μέσο οι εκδρομείς

 
Οι πληρότητες  φέτος ξεπερνούν ακόμη και τα προ της πανδημίας επίπεδα. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία η πληρότητα αγγίζει περίπου το 100% από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, ενώ και στα αεροπλάνα ξεπερνά το 85-90% ανάλογα με τον προορισμό.



Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι αλλά και αυξημένη σε σχέση με το 2019.


Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο μεγάλη πληρότητα και με έξτρα δρομολόγια είναι ο προορισμός για Θεσσαλονίκη, αφού μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται οι επιβάτες να προτιμούν τα λεωφορεία για τη μετακίνηση τους.


Σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά ταξίδια σύμφωνα με στοιχεία από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» χθες Μεγάλη Πέμπτη είχαμε συνολικά (αναχωρήσεις - αφίξεις) 630 πτήσεις, ενώ για σήμερα Μεγάλη Παρασκευή είναι προγραμματισμένες 594 πτήσεις (298 αναχωρήσεις και 296 αφίξεις), Μεγάλο Σάββατο 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), Κυριακή του Πάσχα 481 πτήσεις (243 αναχωρήσεις και 239 αφίξεις), Δευτέρα του Πάσχα 618 πτήσεις (304 αναχωρήσεις και 314 αφίξεις) και Τρίτη του Πάσχα 605 (304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις).


Σύμφωνα με την AEGEAN από τη Μεγάλη Τετάρτη έως και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή οι πληρότητες αγγίζουν άνω του 90% από Αθήνα και άνω του 95% από Θεσσαλονίκη στο δίκτυο εσωτερικού. Κορυφαίοι προορισμοί από την Αθήνα με υψηλή πληρότητα είναι οι: Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Χίος, Ρόδος, Πάρος, Λήμνος, Σαντορίνη, Κάρπαθος. Αντίστοιχα οι top προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι οι: Μύκονος, Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, Χανιά. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο εξωτερικού από Αθήνα οι top προορισμοί είναι οι: Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Αμβούργο, Μαρρακές και Βουδαπέστη. Ωστόσο υψηλές πληρότητες για προορισμούς του εξωτερικού για την περίοδο του Πάσχα είχαμε από Αθήνα για Ζυρίχη, Γενεύη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Μονάχο, Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Μιλάνο, Λάρνακα, Σόφια, ενώ από Θεσσαλονίκη οι προορισμοί Λάρνακα, Ρώμη, Βερολίνο, Μιλάνο, Μόναχο και Ντίσελντορφ.
 


Ο καιρός με μια ματιά


-Βροχές σήμερα και Κυριακή του Πάσχα στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια

-Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

-Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και πρόσκαιρα τα 7μποφόρ
 
 


Με τον καιρό να εναρμονίζεται με την κορύφωση του θείου δράματος αναμένεται να κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρα μας.

 
Σήμερα Μεγάλη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από νωρίς το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου.


exodospasxa-karosmegaliparaskeui


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 15-04-2023
 
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία ύφεση στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες παροδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και είναι πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 και κατά τόπους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.



exodospasxa-kairospasxa-emy


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 16-04-2023
 
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι στα ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα πυκνώσουν από τα δυτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17-04-2023
 
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18-04-2023

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα τμήματα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη τοπικά 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-04-2023
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Στα υπόλοιπα τμήματα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Μεγάλο Σάββατο: Το ωράριο των καταστημάτων και της Βαρβάκειου για τις τελευταίες Πασχαλινές αγορέςΕλλάδα

Εορταστικό είναι και σήμερα Μεγάλο Σάββατο το ωράριο των καταστημάτων για τις τελευταίες Πασχαλινές αγορές.  Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 με...

Ντόρα Μπακογιάννη και Παύλος Πολάκης στο ίδιο τραπέζι στα Χανιά (φωτογραφίες)Ελλάδα

Με πολιτικό άρωμα το φετινό παζάρι των Βουκολίων στα Χανιά.   Λίγο το προεκλογικό κλίμα, λίγο η κοινή καταγωγή από την Κρήτη, Ντόρα Μπακογιάννη και Παύλος Πολάκης βρέθηκαν στο ίδιο...

Στο Αυτόφωρο και πρόστιμο 40.500 ευρώ στη γυναίκα που πάτησε το σκυλάκι στην Κρήτη (συγκλονιστικό βίντεο)Ελλάδα

Η 63χρονη η οποία πάτησε εν ψυχρώ τον σκύλο με το αυτοκίνητό της, στο Ηράκλειο συνελήφθη ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 40.500 ευρώ. Πρόστιμο  επιβλήθηκε  και στην ιδιοκτήτρια του...

Ο σχολικός εκφοβισμός πληγή για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα - Τα προειδοποιητικά σημάδιαΕλλάδα

Ανατριχιαστικές περιπτώσεις bullying ανηλίκων μέσα ή έξω από το σχολείο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, προβληματίζουν και κρούουν παραπάνω από έναν κώδω...

Συνελήφθη 52χρονη κατηγορούμενη ότι προσπάθησε να κάψει ζωντανό τον σύζυγό τηςΕλλάδα

Μια 52χρονη από την Αλβανία, συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, κατηγορούμενη ότι προσπάθησε να κάψει ζωντανό τον 57χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους. ...

Γ. Γεραπετρίτης: Η συνάντηση με τον κ. Τζανερίκο έγινε απολύτως φανερά και διαφανώς – Δεν ετέθη ποτέ ζήτημα ανταλλαγώνΕλλάδα

Απαντήσεις σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και στις επικρίσεις του πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου  Χρήστου Τζανερίκου  για παρεμβάσεις από την κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη, με ...

Δύο ανήλικα αδέλφια συνελήφθησαν για ένοπλη ληστεία σε ψιλικατζίδικοΕλλάδα

Ένοπλοι ανήλικοι προσπάθησαν να ληστέψουν κατάστημα ψιλικών στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Ο ένας εξ αυτών ακινητοποιήθηκε από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, όταν εκείνοι αντέδ...

Τα παιδιά και τους εργαζόμενους του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας στο Χατζηπατέρειο Κέντρο επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. ΠατούληςΕλλάδα

Τα παιδιά με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στη Μεταμόρφωση, στο οποίο λειτουργεί το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης Στήριξης...