ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα - Γεμάτα φεύγουν πλοία, ΚΤΕΛ και αεροπλάνα - Live η κίνηση

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα με την Τροχαία να βρίσκεται επί ποδός και να λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Παράλληλα εκτός από τις εθνικές οδούς που είναι στο «κόκκινο», προβλήματα παρατηρούνται και στο Αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος» εκεί όπου περισσότερες από τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί, έχουν δηλώσει ήδη καθυστέρηση.
 


Από νωρίς το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση  σε λιμάνια, ΚΤΕΛ και εθνικές οδούς,  ενώ αυτή την ώρα, λίγα λεπτά πριν τις 15:00, μεγάλο μποτιλιάρισμα θα συναντήσουν οι εκδρομείς στην Αττική Οδό. Οι καθυστερήσεις φτάνουν έως και τα 20 λεπτά στο ρεύμα προς Ελευσίνα. 


 

 
 
 


Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, όσοι κινούνται στα διόδια Αφιδνών, πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 


Δείτε LIVE την κίνηση ΕΔΩ



Από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης από τα διόδια Αφιδνών εξήλθαν  21.138  αυτοκίνητα στο ρεύμα προς Λαμία και 9.112 αυτοκίνητα πέρασαν από Αφίδνες προς Αθήνα. 



Εικόνα της κίνησης τώρα στην Αττική Οδό

 

attikiodos


Προβλήματα εντοπίζονται και στην έξοδο της Αθηνών Κορίνθου από Χαϊδάρι μέχρι Σκαραμαγκά, ενώ στο κόκκινο είναι και το ανοδικό ρεύμα του Κηφισού από το ύψος του Μοσχάτου. 
 


exodosPASXA-TORA


 
Αυξημένη η κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας καθώς όσοι θα μείνουν εντός κάνουν τιςτελευταίες αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι.


Η κίνηση είναι αυξημένη και στην Ολυμπία Οδό, με την εταιρεία να ενημερώνει πώς θα διευκολυνθούν οι ταξιδιώτες ενόψει της περιόδου του Πάσχα. 

Για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των οδηγών ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος λόγω του Πάσχα, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει με ανακοίνωση της ότι οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται:



Κατά την έξοδo

τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ
τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα

 
 
Κατά την επιστροφή

τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ
την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ

 
 
 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία η φετινή έξοδος αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.


Αυξημένη η κίνηση και στα αεροδρόμια - 630 πτήσεις σήμερα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Με πληρότητες ακόμη και στο 100% φεύγουν τα αεροσκάφη από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού, ενώ και η Θεσσαλονίκη που παρουσιάζει αυξημένη συνδεσιμότητα με περισσότερα δρομολόγια αυτή την στιγμή έχει πολύ αυξημένη κίνηση.

Κύμα... καθυστερήσεων έχει χτυπήσει το «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκεί όπου οι περισσότερες από τις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις μεσημεριανές ώρες (15:00-16:30) εχουν εκδηλώσει καθυστέρηση. Για την ακρίβεια μόλις δύο είναι αυτές που εκτελούν στην ώρα τους το δρομολόγιο.

Η έξοδος από τις πύλες των δύο αεροδρομίων έχει ξεκινήσει από χθές την Μ. Τετάρτη και αναμένεται να συνεχιστεί με ίδιους ρυθμούς έως και την Μ.Παρασκευή, ενώ οι επιστροφές εστιάζουν κυρίως στις ημέρες Δευτέρα 17/4 και Τρίτη 18/4.

Για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας η κίνηση σε αφίξεις και αναχωρήσεις είναι η πιο έντονη σήμερα με 630 συνολικά- εκ των οποίων οι 317 αναχωρήσεις και οι 313 αφίξεις, ενώ αύριο Μ. Παρασκευή ο αντίστοιχος αριθμός αφίξεων και αναχωρήσεων διαμορφώνεται στις 594, εκ των οποίων οι 298 είναι ο αναχωρήσεις και οι υπόλοιπες αφίξεις.

Συνολικά 555 πτήσεις θα γίνουν το Μ. Σάββατο (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή 16/4 αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες- 314- αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Για τους Ελληνες και δή στο δίκτυο εσωτερικού, στους top προορισμοί από την Αθήνα με την ίδια υψηλή πληρότητα είναι η Πάρος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Λήμνος, και η Κάρπαθος, ενώ οι top προορισμοί από Θεσσαλονίκη είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, Χίος, Λήμνος, Μυτιλήνη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean.

Στο δίκτυο εξωτερικού οι προορισμοί που έχουν μεγάλη κίνηση αυτή την στιγμή είναι στην Ιταλία, το Μιλάνο και η Ρώμη, η Βαρκελώνη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, η Βιέννη, αλλά και το …κλασικό Λονδίνο, ενώ υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στα δρομολόγια προς Κύπρο.
 


Πλακιωτάκης από το λιμάνι του Πειραιά: Σταθερή μας προτεραιότητα η ασφάλεια των επιβατών και των πληρωμάτων


Το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την Πύλη Ε7 επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

«Έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί, οχι μονο με τακτικούς, αλλα και με έκτακτους ελέγχους, ολα τα πλοία της ακτοπλοιας», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: «Η ασφάλεια των δεκάδων χιλιάδων επιβατων, αλλά και των πληρωμάτων, ειναι παντα σταθερη μας προτεραιοτητα».
 

Απευθυνόμενος στο επιβατικό κοινό, πρόσθεσε: «Καλο ταξίδι, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλες και όλους».


Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Συννεφιά και τοπικές βροχές σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Αναλυτική πρόγνωσηΕλλάδα

Άστατος καιρό με συννεφιά και τοπικές βροχές θα έχουμε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωσή της ΕΜΥ, βροχές και σποραδικές...

Νικήτριες η Ανυσία και η Μυρσίνη μετά από 45 ημέρες από την τραγωδία στα ΤέμπηΕλλάδα

Μετά από 45 ημέρες περίπου μετά το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη, η νεαρή Ανυσία πήρε εξιτήριο και η 20χρονη Μυρσίνη κατάφερε να βγει από την εντατική και να μεταφερθεί στη νευροχειρο...

Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκε ο 62χρονος «πρωταγωνιστής» επεισοδίου με δημοτικούς αστυνομικούς - Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρέςΕλλάδα

Στις δικαστικές αίθουσες οδηγείται το επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» έναν 62χρονο που διαπληκτίστηκε με δημοτικούς αστυνομικούς, στη Θεσσαλονίκη, επειδή του «έκοψαν» κλήση για παράνομ...

Γ. Γεραπετρίτης για Χρ. Τζανερίκο: Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, κανένα παζάρεμαΕλλάδα

« Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταλλαγή, δεν υπάρχει κανένα παζάρεμα. Η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση αξιών και δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση », ανέφερε σε δηλώσεις του, από ...

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι προστατεύουμε τον εσωτερικό μας χώρο αν θέλουμε μια ζώνη Σένγκεν με ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπωνΕλλάδα

«Αυτό που κάναμε από την αρχή, όταν ανέλαβα τη διακυβέρνηση, ήταν να επιβάλουμε μια αυστηρή αλλά νομίζω δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Να σας θυμίσω ότι έξι μήνες μετά την ανάληψη...