ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Οικονόμου: Tίποτα σήμερα στη χώρα μας δεν θυμίζει τις μέρες των κλειστών τραπεζών και των capitals controls

Στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως στον τομέα της οικονομίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δύο εικόνες δείχνουν τη χαοτική διαφορά μεταξύ της περιόδου διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ και της περιόδου διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Η πρώτη εικόνα είναι η έλευση του προέδρου του Eurogroup στη χώρα μας και η σύγκρουση με τον τότε πρωθυπουργό και τον τότε υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ακολούθησε και τρίτο μνημόνιο.

Η δεύτερη εικόνα, είπε ο κ. Οικονόμου, ότι έρχεται από εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών με την παρουσία του προέδρου του Eurogroup, που δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι υπερήφανη γιατί πέτυχε την υψηλότερη ανάπτυξη και τον χαμηλότερο πληθωρισμό, ενώ σύντομα θα κατακτήσει και την επενδυτική βαθμίδα.
Ακολούθως ο κ. Οικονόμου είπε ότι τίποτα σήμερα στη χώρα μας δεν θυμίζει τις μέρες των κλειστών τραπεζών και των capitals cotrols.

«Μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε εκτινάξει την παραγωγικότητα, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές. Το εθνικό προϊόν επανέρχεται φέτος στα επίπεδα του 2010 ενώ το 2022 μας βρίσκει με τη δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη.Το κεκτημένο της ανάπτυξης το μετατρέπουμε άμεσα σε κοινωνικό κεκτημένο. Για τους πολίτες. Για όλους. Μειώνοντας τους φόρους, αυξάνοντας τους μισθούς, ενισχύοντας τους πιο αδύναμους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης αναφέρθηκε στο καλάθι του Πάσχα που μπήκε σε εφαρμογή και συμπλήρωσε ότι παράλληλα ισχύει το καλάθι του νονού, το καλάθι της Σαρακοστής και συνεχίζεται για 23η εβδομάδα το καλάθι του νοικοκυριού. Όπως είπε: «Με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στο 89,95% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο “Καλάθι του Νοικοκυριού”, οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές και η μέση τιμή μειώθηκε 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (ήταν στα 127,22 ευρώ και διαμορφώθηκε στα 125,31). Ειδικότερα, από το σύνολο 1.134 προϊόντων στο “Καλάθι του Νοικοκυριού” που είναι κοινά και είναι απολύτως συγκρίσιμα: στα 78 (6,88%), η τιμή μειώθηκε, στα 942 (περίπου 84%), η τιμή παρέμεινε σταθερή και σε 114 (περίπου 10%), η τιμή αυξήθηκε».

Η ΝΔ δεν υπόσχεται καλύτερους μισθούς, αλλά το έκανε πράξη, δήλωσε ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού και δήλωσε ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί ώστε να φτάσει στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτείνει ανεδαφικές λύσεις και εμπαίζει την κοινωνία, όταν αναφέρεται στο θέμα των δανειοληπτών και ότι ήταν ο ίδιος που στις μέρες του είχαν γίνει 30.000 πλειστηριασμοί. Συγκεκριμένα τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας με τις υποσχέσεις που μοίρασε, άρχισε να λανσάρει και πάλι το σύνθημα “χαρίζω σπίτια, χαρίζω οικόπεδα”. Επαναλαμβάνει ουσιαστικά όσα έλεγε και το 2014 όταν τελικά το διάστημα 2015-2019 έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Προτείνει ανεδαφικές λύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και εμπαίζει την κοινωνία για ένα ζήτημα ιδιαιτέρως σοβαρό όπως όταν έταζε την περιβόητη Σεισάχθεια και τελικά ο κ. Τσίπρας από νέος Σόλωνας κατέληξε να γίνει ο μεγαλύτερος φορομπήχτης στην ιστορία του ελληνισμού».

Ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε την παράδοση διαδραστικών πινάκων μάθησης, πάνω από 36.000, που ήδη ξεκίνησε, με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.

Ως προς την προεκλογική περίοδοκατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για «πολακισμό» και τοξικότητα και ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία απαντάει με έργο που υλοποιήθηκε σε ένα δύσκολο περιβάλλον «Μιλάμε στην κοινωνία στον ενεστώτα και στο σήμερα,», είπε ο κ. Οικονόμου. Για τον κ. Τσίπρα, είπε ο κ. Οικονόμου, ότι μιλάει η διακυβέρνησή του και το γεγονός ότι δεν άλλαξε τίποτα ούτε ως προς τα πρόσωπα, ούτε ως προς το περιεχόμενο, αντίθετα «ενισχύθηκε η τάση του πολακισμού».

Σε ερώτηση για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, απάντησε ότι είναι θέμα λίγων ημερών η ανακοίνωσή τους.

Για το κόμμα Κασιδιάρη, δήλωσε ότι υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν διάφορα τρυκ και αν χρειαστεί τεχνικά να γίνουν θεσμικές προσθήκες «εδώ είμαστε», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης

 Ώρα ανακοινώσεων για τα ψηφοδέλτια: Τα ονόματα της πρώτης γραμμής σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΕλλάδα

Μαρσάρουν οι κομματικές μηχανές σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023 και είναι πλέον ώρα ανακοινώσεων για τα ψηφοδελτία. Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων τ...

Αντίθετα τα αδέρφια του Κανελλόπουλου με τη συμμετοχή του στο κόμμα ΚασιδιάρηΕλλάδα

Την αντίθεσή τους με την εμπλοκή του στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους τα αδέρφια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Η ανακοίνωσ...

Τροπολογία υπουργείου Ανάπτυξης για λαϊκές αγορές, αεροδρόμια, μισθώσειςΕλλάδα

Ανανέωση των αδειών πωλητών λαϊκών αγορών προς τους φορείς λειτουργίας των αγορών προκειμένου να συνεχίσουν νόμιμα τη δραστηριότητα τους προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξ...

Σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού που κατηγορείται για αρπαγή 15χρονης και ναρκωτικάΕλλάδα

Αλλοδαπός 21 ετών συνελήφθη, στην περιοχή της Ομόνοιας, κατηγορούμενος για αρπαγή 15χρονης και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία της μ...

Ξεκινούν σήμερα οι πρόδρομες εργασίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον ΒοτανικόΕλλάδα

Η ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού παίρνει πλέον «σάρκα κι οστά», καθώς σήμερα στο εργοτάξιο που έχει προετοιμαστεί στη περιοχή, ...

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, ενισχυμένους ανέμους και πτώση θερμοκρασίαςΕλλάδα

Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, χιόνια στα...