ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ώρα ανακοινώσεων για τα ψηφοδέλτια: Τα ονόματα της πρώτης γραμμής σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μαρσάρουν οι κομματικές μηχανές σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2023 και είναι πλέον ώρα ανακοινώσεων για τα ψηφοδελτία. Θέμα ωρών είναι η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κυβερνώντος κόμματος ενώ την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα εγκριθούν τα ψηφοδέλτια  του ΣΥΡΙΖΑ.

 


Αυτά που θα μείνουν ανοιχτά είναι τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των δύο κομμάτων, τα οποία θα παρουσιαστούν μετά το Πάσχα. Στόχος τόσο της Πειραιώς όσο και της Κουμουνδούρου είναι να υπάρξουν στο Επικρατείας και πρόσωπα που να σηματοδοτούν «ανοίγματα». Άλλωστε αμφότεροι οι πολιτικοί μονομάχοι αναζητούν τρόπο να μιλήσουν  στο δύσκολο  κοινό των αναποφάσιστων.

Έτοιμα είναι και τα προγράμματα των κομμάτων, τα οποία θα δοθούν το επόμενο διάστημα στη δημοσιότητα καθώς η κλεψύδρα αδειάζει για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Άλλωστε οι βουλευτές ετοιμάζονται να πάνε στο Πάσχα στο χωριό και … εκεί θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν στο κυνήγι του σταυρού.

 

ΝΔ : Τα πρόσωπα της πρώτης γραμμής
Κομβικό ρόλο στη μάχη της επικοινωνίας θα έχει ο υπουργός Επικρατείας /Ακης Σκέρτσος, καθώς εκτιμάται πως είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να μιλήσει σε ένα ευρύτερο ακροατήριο. Επίσης μπροστά βγαίνει ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, που είναι ένα πρόσωπο από την νεότερη γενιά καθώς το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να προσεγγίσει τους 20ρηδες και 30ρηδες (όπου έχει χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με τις μεγαλύτερες  ηλικίες).

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές στόχος είναι στα ψηφοδέλτια να υπάρχει αυξημένη συμμετοχή γυναικών αλλά και να σταλεί μήνυμα ανανέωσης. Αυτό που απομένει να φανεί είναι αν θα υπάρξουν πρόσωπα έκπληξη, ενώ να επισημανθεί πως κλειδωμένη είναι η υποψηφιότητα στις Σέρρες του τέως υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Σχετικά με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας από την κυβέρνηση θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για τον υπουργό  Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Στυλιανίδης. Παράλληλα αναζητείται και πρόσωπο με κεντρώο προφίλ που να μπορεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Μηνύματα αμφίπλευρη διεύρυνσης
Ανοίγματα θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την συμμετοχή νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Να σημειωθεί εδώ πως θα είναι ισόποση η συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα ψηφοδέλτια, ενώ θα υπάρχουν πρόσωπα με αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.  Σύμφωνα με πληροφορίες ένα απο τα πρόσωπα που αναμένεται να είναι στα ψηφοδέλτια (στη Θεσσαλονίκη)  είναι η Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγος του Αλεξάνδρου Νικολαΐδη, που έχασε τον Οκτώβριο  τη μάχη με τη ζωή.

Στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας συζητείται δυνατά το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη. Επίσης στο ψηφοδέλτιο θα είναι η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Σε εκλογική θέση θα είναι ακόμα ο καθηγητής του Harvant Όθωνας Ηλιόπουλος (υπενθυμίζεται πως σε μία απο τις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου όλων των κομμάτων θα πρέπει να είναι εκπρόσωπος των αποδήμων).

Από την Κουμουνδρούρου θέλουν να παρουσιάσουν αναλυτικά την πρόταση του κόμματος για την επόμενη ημέρα μέσα από στοχευμένες θεματικές παρουσιάσεις. Για παράδειγμα  την Τρίτη υπήρξε εκδήλωση για το θέμα των κόκκινων δανείων και σήμερα πραγματοποιείται  εκδήλωση για την ασφάλεια στις μεταφορές.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική 

Διαβάστε επίσης

Γ. Οικονόμου: Tίποτα σήμερα στη χώρα μας δεν θυμίζει τις μέρες των κλειστών τραπεζών και των capitals controlsΕλλάδα

Στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως στον τομέα της οικονομίας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Ο...

Αντίθετα τα αδέρφια του Κανελλόπουλου με τη συμμετοχή του στο κόμμα ΚασιδιάρηΕλλάδα

Την αντίθεσή τους με την εμπλοκή του στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους τα αδέρφια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Η ανακοίνωσ...

Τροπολογία υπουργείου Ανάπτυξης για λαϊκές αγορές, αεροδρόμια, μισθώσειςΕλλάδα

Ανανέωση των αδειών πωλητών λαϊκών αγορών προς τους φορείς λειτουργίας των αγορών προκειμένου να συνεχίσουν νόμιμα τη δραστηριότητα τους προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξ...

Σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού που κατηγορείται για αρπαγή 15χρονης και ναρκωτικάΕλλάδα

Αλλοδαπός 21 ετών συνελήφθη, στην περιοχή της Ομόνοιας, κατηγορούμενος για αρπαγή 15χρονης και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία της μ...

Ξεκινούν σήμερα οι πρόδρομες εργασίες για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον ΒοτανικόΕλλάδα

Η ανέγερση του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού παίρνει πλέον «σάρκα κι οστά», καθώς σήμερα στο εργοτάξιο που έχει προετοιμαστεί στη περιοχή, ...

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, ενισχυμένους ανέμους και πτώση θερμοκρασίαςΕλλάδα

Νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr, με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, χιόνια στα...