ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια επίσκεψη στο περίπτερο του ΕΟΤ στο Βερολίνο...

Το περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή ‘Εκθεση Τουρισμού του Βερολίνου επισκέφτηκε η γερμανίδα καγκελάριος ‘ Ανγκελα Μέρκελ, μια κίνηση συμβολική καθώς το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει crashtest για τον πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Είναι ενδεικτικό ότι η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα "Der Handelsblatt", «εθνική υπόθεση» τον τουρισμό, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία αποτελεί παραδοσιακά μια από τις σημαντικότερες αγορές. Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο 900 τμ και 58 συνεκθέτες. Η κ Μέρκελ υπογράμμισε τη σημασία του τουρισμού στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Η επίσκεψη έγινε το βράδυ της Τρίτης και την καγκελάριο συνόδευε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Ελλάδα Γιοακίμ Φούχτελ.

Την καγκελάριο καλωσόρισε ο γγ Τουρισμού Πάνος Λειβαδάς, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο διευθυντής του ΕΟΤ στην Φρανκφούρτη Παναγιώτης Σκορδάς και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Βερολίνο Δημήτρης Ράλλης. Ο κ. Λειβαδάς δώρισε στην καγκελάριο ένα λεύκωμα με φωτογραφικό υλικό της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα στήριξης της Ελλάδος και στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα του τουρισμού που αποτελεί, όπως είπε, στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Ο κ. Τζιτζικώστας και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετέχει στην τουριστική έκθεση θα έχουν επαφές με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματικούς φορείς με στόχο την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού.

Η έκθεση ΙΤΒ Berlin πραγματοποιείται από 6 έως 10 Μαρτίου και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εκθέσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Handelsblatt, οι τουριστικές αφίξεις στην Ελλάδα από τη Γερμανία ήταν το προηγούμενο έτος μειωμένες, «προφανώς εξαιτίας των αντιγερμανικών αισθημάτων σε ορισμένες περιοχές», ωστόσο «η τουριστική αγορά δίνει ελπίδες στην Ελλάδα, αφού ο αριθμοί των κρατήσεων για τις προσεχείς καλοκαιρινές διακοπές έχει αυξηθεί σημαντικά, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και κατά διψήφιο ποσοστό».

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητική μείωση των γεννήσεωνΕλλάδα

  Σε μείζον πρόβλημα για την Ελλάδα και το οποίο φαίνεται να έχει άμεση συνάρτηση με την οικονομική κρίση αναδεικνύεται το δημογραφικό. Οι εκτιμήσεις των ειδικών γιατρών κάνουν λόγ...

Τα ελληνικά εξώφυλλα του TIME Ελλάδα

    Περιοδικό-σταθμός της αμερικανικής δημοσιογραφίας το TIME μετρά πλέον 90χρόνια παρουσίας και συνεχίζει στη νέα μιντιακή εποχή που δυστυχώς κατάφερε να«καταπιεί» άλλους ανταγωνι...