ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεύτερη στον κόσμο η ελληνική κουζίνα: Ποια είναι τα πιάτα που ξεχώρισαν

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ελληνική κουζίνα σύμφωνα με το δημοφιλή τουριστικό οδηγό Taste Atlas, που κάθε χρόνο δημοσιεύει τις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου.

Την πρώτη θέση για τη σεζόν 2023-2023 μοιράζονται η Ιταλία και η Ιαπωνία  με την Ελλάδα να ακολουθεί στη δεύτερη, όπως και πέρσι.

Σύμφωνα με την Taste Atlas, υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών.Με βάση τις αξιολογήσεις αυτές βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Ιταλία και Ιαπωνία, σημείωσαν, με άριστα το 5, βαθμολογία 4,65 ενώ η Ελλάδα σημείωσε βαθμολογία 4,64.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59

Η  ελληνική κουζίνα εκπροσωπείται συνολικά από 7 παραδοσιακά πιάτα. Αυτά είναι η σαλάτα Ντάκος στη 17η θέση, τα Παϊδάκια στην 26η, το Γιουβέτσι στην 64η, ο Γύρος στην 69η, το Κοκορέτσι στην 79η θέση, το Κλέφτικο στην 90ή θέση και το Σουβλάκι στην 95η θέση.

 

Διαβάστε επίσης

Ανέκαμψε η κίνηση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους – Σε ποιο νησί γυρνούν την πλάτη οι τουρίστεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανακάμπτει η κίνηση στους χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, ακολουθώντας την πλήρη ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης μετά τη πανδημία. Η επισκεψιμότητα στα μουσεία και τους αρχαι...

Τα ταξίδια μέσα στην Ευρώπη κατά την εορταστική περίοδο υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2022ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα ταξίδια μέσα στην Ευρώπη κατά την εορταστική περίοδο υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2022, παρά τις προειδοποιήσεις για την ασφαλεία από τις αρχές σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, καθώς οι κ...

Τουρισμός: Στα 24 δισ. η συνεισφορά του στο ΑΕΠ το 2022 – Ποιες περιοχές πρωταγωνίστησαν στις εισπράξειςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα 24 δισ. ευρώ ή αλλιώς το 11,5% εκτιμάται ότι προσέγγισε η άμεση συμβολή του τουρισμού στο ελληνικό ΑΕΠ το 2022, με πέντε Περιφέρειες να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 90% των εισπράξ...

Αλέξανδρος Βασιλικός: ΞΕΕ - Capsule T "Στο ρυθμό των Μεγάλων Δεδομένων και της Τεχνητής Νοημοσύνης"ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι τρέχουσες αλλά και οι μελλοντικές ανάγκες των ελληνικών ξενοδοχείων και των έτερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού σε θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης και τεχνολ...

Eνωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού: Αναγκαιότητα  η ενίσχυση του Διεθνούς Αερολιμένα ΚαλαμάταςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής χρονιάς και αναγνωρίζοντας ότι η ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ, κ...

ΞΕΕ - Έρευνα ΙΤΕΠ: Αναγκαία η πρόσβαση σε προγράμματα χρηματοδότησης για τα ξενοδοχεία 1 -3 αστέρωνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Ξενοδοχεία 1*, 2* 3*: Αναγκαία η πρόσβασή τους σε προγράμματα χρηματοδότησης για την ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος   Παρουσίαση δεδομένων ειδικών ερευνώ...

Συνέδριο ΣΕΤΕ - Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξηςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τον κοινό και ξεκάθαρο στόχο η Ελλάδα να γίνει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης περιέγραψε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο...

ΙΑΤΑ: Ρεκόρ 4,7 δισ. ταξιδιωτών αναμένουν οι αεροπορικές εταιρείες το 2024ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι αεροπορικές εταιρείες αναμένουν ότι θα μεταφέρουν την επόμενη χρονιά 4,7 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες σε όλον τον κόσμο, αριθμό που χαρακτηρίζεται “ιστορικό ρεκόρ” και υπερβαίνει τ...