ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εύρωστη αγορά των ταξιδιών της τρίτης ηλικίας - Τι δείχνει έρευνα της Silver Travel Advisor

 

Τα ίδια ή και περισσότερα χρήματα που ξόδευαν στο παρελθόν για ταξίδια είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν το επόμενο έτος οι ηλικιωμένοι Βρετανοί ταξιδιώτες, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας Silver Travel Advisor, όμως η πλειονότητα αναφέρει ότι θα πραγματοποιήσει τον ίδιο αριθμό ή λιγότερα ταξίδια. Αυτή η κατηγορία ταξιδιωτών, επίσης, τάσσεται έντονα υπέρ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Στη δημοσκόπηση, που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο. ρωτήθηκαν περισσότερα από 3.000 άτομα, εκ των το 73% ήταν ηλικίας 50 έως 70 ετών.

 

Αναλυτικά, τα ευρήματα της έρευνας:

** Το 68% δήλωσε ότι θα ξοδέψει τα ίδια  χρήματα όπως πριν ή περισσότερα για διακοπές το επόμενο έτος. Από αυτούς, το 46% δήλωσε ότι θα ξοδέψει τα ίδια με το παρελθόν και το 22% περισσότερα.

Αλλά όταν ρωτήθηκαν για το πόσα ταξίδια θα έκαναν, το 46% ανέφερε ότι σχεδιάζει τον ίδιο αριθμό με το παρελθόν και το 44% λιγότερες διακοπές. Μόνο το 10% ανέφερε περισσότερες.

Οι απαντήσεις για το ύψος των δαπανών στα ταξίδια επιβεβαιώνουν άλλες μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες τα εισοδήματα των ηλικιωμένων ταξιδιωτών δεν έχουν πληγεί τόσο πολύ από την πανδημία. Μάλιστα το 24% αναφέρει ότι τα εισοδήματα είναι τόσο καλά όσο πριν και το 35% ότι δεν επηρεάζεται η οικονομική τους κατάσταση πολύ από την πανδημία. Ένα επιπλέον 27% παραμένει οικονομικά σταθερό αλλά επιφυλακτικό και προσεκτικό στις δαπάνες του.

 

Υπέρ των διαβατηρίων εμβολιασμού

Σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες, το 94%, είπαν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 82% δήλωσαν ότι τάσσονται υπέρ της εισαγωγής διαβατηρίων εμβολιασμού.

Όσον αφορά τους πιο δημοφιλείς τύπους διακοπών ή εμπειρίες όταν τα ταξίδια ξαναρχίζουν πλήρως, το 48% δήλωσε ότι αναμένει να κάνει περισσότερα ταξίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 38% δήλωσε προορισμούς στην Ευρώπη, σε περίπτωση που χρειαστεί μια γρήγορη επιστροφή στο σπίτι.

Τα ταξίδια με τον σιδηρόδρομο είναι πιο δημοφιλή για το 27% των ερωτηθέντων, ενώ το 25% θα ήθελε μια φορά στη ζωή τους να πραγματοποιήσουν διακοπές μεγάλων αποστάσεων.

 

Ξενοδοχεία και κρουαζιέρα

Για τα ταξίδια μέχρι το τέλος του 2022, οι ηλικιωμένοι ταξιδιώτες προτιμούν διαμονή σε ξενοδοχείο (55%), έναντι 40% για φέτος, ενώ το 12% ελπίζει να κάνει κρουαζιέρα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, έναντι 6% φέτος. Οι περιηγήσεις με συνοδεία είχαν ενδιαφέρον για το 8% των ερωτηθέντων μέχρι το τέλος του 2022, σε σύγκριση με μόλις 3,5% για το 2021.

Γενικά, όσοι έχουν κάνει μέχρι τώρα κρουαζιέρα, είτε στη θάλασσα είτε σε ποτάμι, θα ήθελαν μια κρουαζιέρα του χρόνου. Το 73% όσων δεν έχουν πραγματοποιήσει ποτέ κρουαζιέρα σε ποτάμι θα ήθελαν θα το σκεφτούν για το 2022.

 

Η Lisa McAuley, διευθύνουσα σύμβουλος της Silver Travel Advisor, δήλωσε ότι οι άνω των 50 ετών είναι τόσο πρόθυμοι όσο και οικονομικά ικανοί να συνεχίσουν τα ταξίδια τους, με την κρουαζιέρα να ανεβαίνει στην ατζέντα των διακοπών και να έρχεται νέο ενδιαφέρον για διακοπές με τον σιδηρόδρομο. Διαπιστώνεται επίσης η τάση για ταξίδια κοντά στο σπίτι τόσο στο ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη για τους επόμενους μήνες.

 

«Η θέληση για ταξίδια είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ και με τις αναμενόμενες δαπάνες να αυξάνονται ταχύτερα από τον αριθμό των διακοπών που σκοπεύουν να κάνουν οι ταξιδιώτες αυτής της ηλικιακής ομάδας, φαίνεται ότι θα δούμε ταξίδια μεγαλύτερης ή υψηλότερης ποιότητας από τους άνω των 50 ετών στους επόμενους 12 μήνες. Εάν οι αβεβαιότητες σχετικά με την αλλαγή των κυβερνητικών κανονισμών για τα ταξίδια και την καραντίνα μειωθούν περαιτέρω, το μέλλον για την ταξιδιωτική βιομηχανία φαίνεται πιο λαμπρό», πρόσθεσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Silver Travel Advisor.

 
 
 
Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε επίσης

Ψήφος εμπιστοσύνης στο "ελληνικό καλοκαίρι" από Έλληνες και ξένους επισκέπτεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ψήφο εμπιστοσύνης στο «ελληνικό καλοκαίρι» και την Ελλάδα, δίνουν φέτος ξένοι και Έλληνες επισκέπτες, πλημμυρίζοντας τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγο...

Οι Βρετανοί διευρύνουν τη σεζόν μέχρι τα τέλη του 2021 - Πρωτοφανής ζήτηση για διακοπές εξωτερικού το ΣεπτέμβριοΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η τάση των Βρετανών για διεθνή ταξίδια αυτό το καλοκαίρι δεν παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης στα τέλη Αυγούστου, όπως συνέβαινε παραδοσιακά την εποχή προ κορωνοϊού, και αντί αυτ...

Virtuoso: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς των Αμερικανών για ταξίδια πολυτελείας – Ποιες μορφές τουρισμού ευνοούνταιΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Χριστίνα Λαΐνοπούλου    H Eλλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο για ταξίδια πολυτελείας των Αμερικανών στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα προβλέψεων που π...

ΙΑΤΑ: Οι επιβάτες μπορούν τώρα να ανεβάζουν το πιστοποιητικό Covid στην εφαρμογή Travel Pass της ΙΑΤΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Οι επιβάτες μπορούν τώρα να ανεβάζουν το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid 19 της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως απόδειξη εμβολιασμού, ανάρρωσης ή αρνητικού τεστ στην εφαρμογή «Travel Pass» της ...