ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι αλλάζει στις εμπειρίες των επισκεπτών στα ξενοδοχεία

 

Σε αυτήν τη νέα κατάσταση που βιώνει η τουριστική βιομηχανία είναι σημαντικό να εξεταστεί η νέα συμπεριφορά των επισκεπτών. Στόχος είναι να μπορέσουν οι ξενοδόχοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Με βάση τα δεδομένα χρήστη από το SuitePad σε περίπου 1000 ξενοδοχεία τον Μάρτιο του 2020, μπορούν να εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το μέλλον της ξενοδοχίας.

 

Υπηρεσίες δωματίου

 

Στην εποχή του κορωνοϊού η υπηρεσία δωματίου θα γίνει πολύ πιο σημαντική, επειδή ο επισκέπτης θα είναι όλο και πιο σταθερός στο δωμάτιό του.

 

Όσον αφορά στις υπηρεσίες δωματίου, παρατηρούμε αύξηση 89% από πέρυσι. Αυτό δείχνει ότι η κατανάλωση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου είναι απαραίτητη στην εποχή της πανδημίας. Ο φόβος της μόλυνσης είναι σχετικά υψηλός στους επισκέπτες.

 

Οι κλασικές υπηρεσίες ξενοδοχείων, όπως η υπηρεσία δωματίου, ξαφνικά προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για την κάλυψη των νέων απαιτήσεων.

 

Δημιουργικές ιδέες για το πρωινό

 

Η επανεξέταση της προσφοράς πρωινού θα είναι ούτως ή άλλως απαραίτητη για τη συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς κοινωνικής απόστασης. Πολλά ξενοδοχεία δείχνουν ότι δεν είναι σε θέση να λειτουργούν το ξενοδοχείο τους σε 100% πληρότητα, επειδή η χωρητικότητα των αιθουσών πρωινού δεν πληροί τις νέες απαιτήσεις. Για αυτόν τον λόγο, μια δημιουργική προσφορά πρωινού θα ήταν πολύ σημαντική.

 

Αυτό θα συμβάλει στη μείωση του αριθμού των επισκεπτών στην αίθουσα πρωινού και θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ασφαλείας. Ταυτόχρονα, δεν θα ήταν ένα κλασικό a la carte πρωινό, το οποίο θα ελαχιστοποιήσει την προσπάθεια για το προσωπικό του ξενοδοχείου. Το πρωινό θα μπορούσε εύκολα να δημιουργηθεί ως πακέτο από τον επισκέπτη. Αυτό θα παραγγελθεί ψηφιακά μαζί με την ώρα παράδοσης και ο υπάλληλος θα κρεμάσει μια τσάντα με την παραγγελία φαγητού την επόμενη ημέρα.

 

Δωμάτια ξενοδοχείων ως γραφεία

Η υπηρεσία δωματίου και οι νέες προσφορές πρωινού δεν χρειάζεται να είναι οι μόνες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να βελτιστοποιηθούν στο ξενοδοχείο.

 

Άλλες προσφορές σίγουρα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο των υπηρεσιών και των πελατών. Σε ξενοδοχεία για επαγγελματίες επισκέπτες- τα οποία έχουν ήδη μερικώς μετατραπεί σε εναλλακτικά οικιακά γραφεία – οι υπηρεσίες που συνδέονται με την καθημερινή ζωή γραφείου, όπως η εκτύπωση εγγράφων, παίζουν σίγουρα σημαντικό ρόλο.

 

Σε εγκαταστάσεις αναψυχής, είναι σημαντικό να εξεταστεί εάν οι θεραπείες spa θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται στο ίδιο δωμάτιο. Ή εάν θα πρέπει να επιτραπεί περισσότερος χρόνος για τον καθαρισμό. Ταυτόχρονα ορισμένα μέρη της διαδικασίας θα μπορούσαν να μετακινηθούν στο δωμάτιο του επισκέπτη.

 

Πηγή: tourismtoday.gr



 

Διαβάστε επίσης

Δυναμική επανεκκίνηση του Τουρισμού την 1η Ιουνίου - Χωρίς καραντίνα και μάσκα από ασφαλείς προορισμούςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Η επανεκκίνηση του τουρισμού ξεκινά με το σχέδιο Restart Tourism, όπως ονομάστηκε από το αρμόδιο υπουργείο. Το σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Χάρης Θε...

Γερμανία: Αύξηση κρατήσεων για διακοπές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τις Βαλεαρίδες ΝήσουςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σημαντική αύξηση των κρατήσεων για την Ελλάδα, τις Βαλεαρίδες Νήσους και την Πορτογαλία καταγράφουν γερμανικές τουριστικές εταιρείες, οι οποίες συντονίζονται με τους τουριστικούς π...

TUI: " Όταν η Ελλάδα δώσει το σύνθημα ότι είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες τότε η ζήτηση θα αυξηθεί άμεσα"ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τους ασφαλείς από τον κορωνοϊό τουριστικούς προορισμούς και πολλοί ξένοι ταξιδιώτες ετοιμάζουν βαλίτσες για τη χώρα μας, η οποία θα γίνε...

Κ. Μητσοτάκης: Φέτος η Ελλάδα περιμένει επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρεςΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί, η οποία θα διευκολύνει την επανάληψη των ταξιδιών επιχειρηματιών, εργαζομένων και τουριστών συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τ...

Booking.com: Πού ονειρεύονται να ταξιδέψουν οι τουρίστες φέτος - Η Ελλάδα στις σκέψεις των ΑμερικανώνΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

  Το Μπαλί, η Ανδαλουσία, το Λονδίνο, η Φλόριντα και το Παρίσι είναι μερικοί από τους προορισμούς οι οποίοι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ταξίδια από ανθρώπους από όλο...