ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Saronic On Camera: Ο Γιώργος Μπήτρος συναντά τον Γιώργο Μαρίνο

Το Saronic Magazine με την κάμερα του Ανέστη Κορνέζου συναντά ανθρώπους της Αίγινας.

 

Μας υποδέχτηκε ετοιμοπόλεμος με την κιθάρα κουρδισμένη για να μας μεταφέρει μελωδικά στο δικό του σύμπαν. Τον αποκαλούν διασκεδαστή, λαϊκό καλλιτέχνη, ποιητή, παραμυθά, τραγουδοποιό, περφόμερ, κλόουν. Ο ίδιος διαλέγει το ρόλο του σκεπτόμενου διασκεδαστή μια που στις παραστάσεις του ή στις παρέες του δεν αποφεύγει τα καυστικά πολιτικά και κοινωνικά σχόλια.

 

Το 1985 το φέρνει στην Αίγινα ο φίλος του ηθοποιός Γιώργος Μιχαλακόπουλος και από τότε ερωτεύτηκε το νησί και μένει πλέον μόνιμα εδώ. Προηγήθηκε μια γεμάτη ζωή σε Νάπολη, Βαρκελώνη, Γαλλία, Δανία. Στη Δανία μπήκε ως παραμυθάς σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία. Τώρα μένουνε εκεί τα τέσσερα παιδιά του και τα εγγόνια του.
Η ζωή στην Αίγινα τον έχει φέρει κοντά στους απλούς καθημερινούς ανθρώπους οι οποίοι τον εμπνέουν να γράψει και να συνθέσει. Κάθε πρωί αφού κάνει τη βόλτα του στο βουνό, γράφει ένα ή δύο ποιήματα. Έτσι σαν πρωινή προσευχή. Και μετά παίρνει το δρόμο για την αγορά για να συναντήσει τους φίλους του, την παρέα του και να σιγοτραγουδήσει τους καημούς, τα μεράκια τις χαρές της ζωής.
Αν κάποιος θέλει να τον συναντήσει θα τον βρει στην αγορά σε κάποιο καφενεδάκι ή ουζερί να τραγουδά, να γελά και να σκορπά τη χαρά. Στο κέντρο της παρέας εύθυμος, με τη ζωντάνια και τον ενθουσιασμό ενός έφηβου. Εμείς, τον συναντήσαμε στον Φάρο του Αγίου Νικολάου, στο Λιμάνι της Αίγινας.

 


Κυρίες και κύριοι η παράσταση αρχίζει. Ο κύριος Γιώργος Μαρίνος.

Διαβάστε επίσης

Travel Inspiration: Η κινηματογραφική νησίδα του Σαρωνικού με τους εκατοντάδες ιδιοκτήτεςSM TUBE

Η νησίδα Μετώπη βρίσκεται στον Σαρωνικό κόλπο, νοτιοδυτικά του λιμανιού της Αίγινας και βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Άγιος Γεώργιος του Αγκιστρίου και γεωλογικά αποτελεί την κορυ...

Νοσταλγικό αφιέρωμα στην Αίγινα του 1978 από τη βρετανική τουριστική εκπομπή του ITV "Wish you were here" SM TUBE

Ένα υπέροχο βίντεο από το μακρινό 1978, αναρτήθηκε στο κανάλι της Thames Television στο You Tube. Πρόκειται για ένα 9λεπτο αφιέρωμα στην Αίγινα που προβλήθηκε στην - για πολλά χρόν...