ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ορκωμοσία του Σπ. Πολλάλη στην πλατεία της Τροιζήνας

Τη Νέα Πνοή (όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται και ο συνδύασμός), στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, σηματοδότησε η Ορκωμοσία του Σπύρου Πολλάλη και όλων των Αιρετών του Δήμου, στην πλατεία της Τροιζήνας.
Η ατμόσφαιρα και η όρεξη με την οποία έγινε η τελετή, μαρτυρούσαν ότι ξεκινά, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, η θητεία του κ. Πολλάλη, που έχει ως στόχο τη «μεγάλη αλλαγή», όπως τη δρομολόγησε, με την ψήφο της, η πλειοψηφία των Δημοτών του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων!

 

Πλήθος κόσμου, στήριξε την συμβολική επιλογή του Σπύρου Πολλάλη, να ξεκινήσει τη θητεία του, από την Τροιζήνα, τον τόπο όπου διαμορφώθηκε και εγκρίθηκε το «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος».
Η υπόμνηση του νέου Δημάρχου Τροιζηνίας – Μεθάνων, για την επιλογή της ημέρας, αποκάλυψε και έναν ακόμη Συμβολισμό: Αφού ήταν η μέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη ενός εκ των προδρόμων της Εθνεγερσίας, του Ιεραποστόλου και Εθνομάρτυρος, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

 

Η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής, για μια πορεία με σχέδιο και όραμα, με τη συμμετοχή όλων, συνοδεύτηκε από την έκκληση του νέου Δημάρχου, προς τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Λαού, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να στηρίξουν τον αγώνα για τα δίκαια και τα δικαιώματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

 

Εκτός από το πλήθος που τίμησε με την παρουσία του την τελετή στην πλατεία της Τροιζήνος, τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ.κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Ιωάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια, ο Δήμαρχος Πόρου κ. Ιωάννης Δημητριάδης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και πρώην Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ,κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Ζήσιμος, ο πρώην Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, κ. Ιωάννης Σαμπάνης,
ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Πόρου κ. Σπυρίδων Σπυρίδων, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,
Σεβαστοί Πατέρες του Δήμου Τροιζηνίας Μεθάνων, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης, πρώην Πρόεδροι Κοινοτήτων, Διευθυντές σχολείων, Εκπρόσωποι συλλόγων & σωματείων.

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΕΟΡΚΙΣΘΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡ. ΠΟΛΛΑΛΗ
“Φίλες και Φίλοι μου,
η περίοδος των λόγων ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019 πριν από το δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών.
Γνωρίζω ότι, εκτός των συμβολισμών, όλες και όλοι σας, αναμένετε έργο!
Από την 1η του Σεπτέμβρη, λοιπόν, ξεκινάμε και επίσημα!
Δήμαρχος – Δημοτικό Συμβούλιο – Συμβούλια Κοινοτήτων – Πρόεδροι κοινοτήτων, καθώς και το σύνολο των υπαλλήλων του Δήμου μας, έχουμε ανάγκη τη στήριξή σας,
την αρωγή, αλλά και τον έλεγχό σας!
Όπως εγώ θα ελέγξω λεπτομερώς, τι παρέλαβα και σε ποια κατάσταση το παρέλαβα, έτσι κι εσείς, θέλω να μας κρίνετε καθημερινά, καλοπροαίρετα, μα και αυστηρά!
Αντιλαμβάνεσθε ότι, το στοίχημα της ανάπτυξης, του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, μας αφορά όλους! Αφορά πρωτίστως τα παιδιά μας!
Δεν είναι προσωπικό ζήτημα του Πολλάλη!
Δεν είναι ζήτημα μεμονωμένων πολιτών ή δημοτικών παρατάξεων!
Από την 1η του Σεπτέμβρη, σας θέλω όλους μια γροθιά, στον αγώνα να κερδίσουμε όσα μας ανήκουν!
Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανένας υπεύθυνος, κανένας δημιουργικός, κανένας ανιδιοτελής Συμπολίτης μας!
Σας απευθύνω έκκληση συμμετοχής, στην κοινή προσπάθεια!
Εύχομαι, υγεία και καλή φώτιση, σε όλους! Δημιουργικό και αποτελεσματικό έργο, σε όλες τις συνιστώσες ενότητες του Δήμου μας!
Εμπρός, όλοι μαζί, να κάνουμε πράξη, αυτό που έχει ανάγκη ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων:
Να αλλάξουμε το ρου της Ιστορίας, για τον τόπο που ζούμε και αγαπάμε!
Σας ευχαριστώ θερμά, όλες και όλους, για την παρουσία, για την εμπιστοσύνη σας, για τη στήριξή σας!”

 

Διαμαρτυρία του Κ. Καραγιάννη

Από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Κώστα Καραγιάννη εκδόθηκε το ακόλουθο κείμενο με το οποίο εκφράζει την διαμαρτυρία του, επειδή δεν του δόθηκε η δυνατότητα να απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή ορκωμοσίας. Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Καραγιάννη:

“Φίλες και Φίλοι,
Σας ενημερώνω ότι υπήρχε συνεννόηση με τον Νεοκλεγέντα Δήμαρχο να απευθύνω χαιρετισμό και ευχές στην τελετή ορκωμοσίας,της 24ης Αυγούστου 2019 στην Τροιζήνα και δυστυχώς μου αφαίρεσαν τον λόγο.
Προσερχόμενος στο χώρο της τελετής απευθύνθηκα στην υπάλληλο του Δήμου που εκτελούσε χρέη τελετάρχη και την ερώτησα εαν θα μιλήσω πριν από τον Νεοκλεγέντα Δήμαρχο ή μετά.
Μου απήντησε “Δήμαρχε θα μιλήσεις πρώτος”,την ευχαρίστησα και μάλιστα την παρεκάλεσα να αφήσω δίπλα στο αναλόγιο το Ντοσιέ με την ομιλία μου, όπως και έγινε.
Ενώ ανέμενα να ομιλήσω ουδέποτε η κα Τελετάρχης με κάλεσε στο βήμα και έληξε την τελετή ορκωμοσίας.
Δηλαδή η υπάλληλος του Δήμου κατ’ εντολή κάποιου, μου είπε ψέμματα, με περιέπαιζε, λησμονώντας ότι είμαι ακόμα Δήμαρχος!
Αναρωτιέμαι εάν θα εφαρμοστούν τέτοιου είδους πρακτικές και πολιτικές και στο μέλλον, προσπαθώντας να μας φιμώνουν και να μας αφαιρούν τον λόγο.
– Δεν θα τους περάσει!
-Όλοι γνωρίζετε ότι ο απερχόμενος Δημαρχος είθισται στην τελετή ορκωμοσίας να απευθύνει χαιρετισμό, παρουσιάζει ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων και εύχεται στον νεοκλεγέντα Δήμαρχο, στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους καλή επιτυχία στο έργο τους.
Με εκτίμηση Κώστας Δ. Καραγιάννης”

Διαβάστε επίσης

Πρώτη συγκέντρωση των γυναικείων τμημάτων ποδοσφαίρου και βόλεϊ του ΤροιζηνιακούΤΡΟΙΖΗΝΑ

Με την έλευση του Σεπτεμβρίου, ξεκινούν και οι υποχρεώσεις των αθλητικών σωματίων της περιοχής. Ο Τροιζηνιακός για πρώτη σεζόν συμμετέχει με γυναικεία τμήματα σε τοπικά πρωταθλήματ...

Ορκωμοσία με συμβολισμούς στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων – Στην πλατεία της Τροιζήνας θα ορκισθεί ο Σπ. ΠολλάληςΤΡΟΙΖΗΝΑ

Σε έναν ιστορικό και εμβληματικό τόπο, την Κοινότητα Τροιζήνος, θα ορκιστεί ο νέος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης.   Η εκδήλωση, που σηματοδοτεί την ανάληψη των καθ...

Ο Παντελής Θαλασσινός φέρνει την Ακρόπολη στο φεγγαρόφωτο στο Βαθύ ΜεθάνωνΤΡΟΙΖΗΝΑ

Μια ξεχωριστή συναυλία θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 3 Αυγούστου στο Βαθύ Μεθάνων.  Ο δημοφιλής τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, υπόσχεται την Ακρό...

Με 3 δρομολόγια καθημερινά ξεκινάει το FD VENUS στη γραμμή Πόρος - Μέθανα - Αίγινα - Πειραιάς Ακτοπλοΐα

Χαρμόσυνα τα νέα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πόρου και των Μεθάνων, με τον Πειραιά.  Την Παρασκευή 12 Ιουλίου ξεκινάει τα δρομολόγια το νέο υδροπτέρυγο FD VENUS της εταιρίας Aeg...