ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΡΜΑΤΑ 2023: Για πρώτη φορά φέτος η ιστορία των Σπετσών ανοίγει διάπλατα στους επισκέπτες - "ΑΡΜΑΤΑ OPEN HOUSE"

Για πρώτη φορά φέτος η ιστορία των Σπετσών ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της στους επισκέπτες του νησιού στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων "ΑΡΜΑΤΑ 2023" ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Σπετσών με την αναγγελία του προγράμματος "ΑΡMATA OPEN HOUSE"!

 

Τις μεγάλες ανοιχτές συναυλίες στην πλατεία Ποσειδωνίου με τον Μάριο Φραγκούλη και την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου, την Παρασκευή και τη Γιάννα Βασιλείου και τον Δημήτρη Μπάση την Πέμπτη, θα πλαισιώσουν πολλές πολιτιστικές, ιστορικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και δράσεις που θα μείνουν αξέχαστες στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους και επισκέπτες του υπέροχου ιστορικού νησιού.

 

Οι τυχεροί που θα βρεθούν το πρώτο δεκαήμερο, από 1η έως και το αποκορύφωμα 9 και 10 Σεπτεμβρίου στις Σπέτσες, δεν θα απολαύσουν μόνο τις συναρπαστικές εκδηλώσεις της "ΑΡΜΑΤΑ 2023" τις θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις αλλά θα γίνουν κοινωνοί της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς, των εθίμων, των παραδόσεων και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του νησιού. 

 

Ξεναγήσεις και δράσεις σε ιστορικά σημεία, στα εμβληματικά αρχοντικά και στα περίφημα καρνάγια των Σπετσών, γνωριμία με τις παραδοσιακές τέχνες των καραβομαραγκών αλλά και των χαρισματικών τεχνιτών των πανέμορφων βοτσαλωτών που διασχίζουν και στολίζουν δρόμους, αυλές και πλατείες .   

Φυσιολατρικές διαδρομές στα ανεπανάληπτα μονοπάτια του καταπράσινου νησιού των αρωματικών φυτών!

 

Και φυσικά στο ιστορικό αρχοντικό - Μουσείο της πρωτοπόρας ναυάρχου, καπετάνισσας ηρωϊδας της χώρας μας, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, που λες αγέρωχη αγναντεύει τα θαλάσσια στενά της μεγάλης Ναυμαχίας,  με το επιβλητικό άγαλμα της στην πλατεία Ποσειδωνίου, δημιούργημα της σπουδαίας γλύπτριας Ναταλίας Μελά, που έχει αφήσει ανεξίτηλο καλλιτεχνικό αποτύπωμα στο αγαπημένο της νησί.

 

Θαλάσσια λιτανεία, κατανυκτικές και δοξαστικές λειτουργίες σε μικρούς και μεγάλους ναούς, της Παναγίας Αρμάτας, του ιστορικού Μητροπολιτικού Αγίου Νικολάου, του Αγίου Μάμα, της Υπαπαντής και επιμνημόσυνες δεήσεις.

 

 Τιμητικές καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του Κοσμά Μπαρμπάτση, του νεαρού Σπετσιώτη ήρωα μπουρλοτιέρη, ρίψεις στεφάνων στα θαλάσσια στενά που δόθηκε η μεγάλη νικηφόρα ναυμαχία.       

Ο πανηγυρικός των ημερών, ιστορικές αφηγήσεις και επετειακές εκδηλώσεις.

 

Με την εντυπωσιακή Αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας των Σπετσών το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου το βράδυ, τη δίγλωσση (και στα αγγλικά) αφήγηση του ιστορικού της και την πανδαισία των πυροτεχνημάτων που θα  δώσουν για ακόμη μια φορά το λαμπερό διαχρονικό "παρών" των Σπετσών, λούζοντας ουρανό και θάλασσα στον μαγευτικό Αργοσαρωνικό.

 

Ο Δήμος Σπετσών δημιούργησε αυτό το πλούσιο πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους, σε αγαστή συνεργασία και συμμετοχή όλων των φορέων του νησιού και κλείνει τις εκδηλώσεις το ηλιοβασίλεμα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου με ένα "SUNSET PARTY" στο Παλιό  Λιμάνι στο Μνημείο "Κοσμάς Μπαρμπάτσης", από τον Εμπορικό και Βιοτεχνικό Σύλλογο Σπετσών, με τη σκέψη και το βλέμμα στις νέες γενιές που αγαπούν, τιμούν, στηρίζουν και απολαμβάνουν το υπέροχο νησί τους! 

 

 

Ακολουθεί η σημερινή ανάρτηση του Δήμου Σπετσών: 

 

 

Διαβάστε επίσης

Πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στις Σπέτσες η Ευγενία Φραγγιά με 60,85%: Σε κάθε πρόβλημα που ζητά λύση θα είμαι πάντα μπροστά! ΣΠΕΤΣΕΣ

Πρώτη γυναίκα Δήμαρχος στο ιστορικό νησί των Σπετσών η Ευγενία Φραγγιά, Αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια μέχρι τώρα του απερχόμενου Δημάρχου Παναγιώτη Λυράκη, συγκέντρωσε χθες με τον ...

Στις Σπέτσες ο Κασσελάκης θα τρέξει στο Spetses Mini Marathon - "Είμαι εδώ για αποφόρτιση και προετοιμασία" (βίντεο)ΣΠΕΤΣΕΣ

Στις Σπέτσες, και συγκεκριμένα στην περιοχή Κουνουπίτσα στο εξοχικό του, βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.   Ο κ. Κασσελάκης αγαπάει τις...

ΑΡΜΑΤΑ 2023: Την Παναγία Αρμάτα γιόρτασαν σήμερα οι Σπέτσες (φωτογραφίες)ΣΠΕΤΣΕΣ

Την Παναγία Αρμάτα γιορτάζουν σήμερα οι Σπέτσες τιμώντας μαζί την ιστορική Ναυμαχία  της 8ης  Σεπτεμβρίου 1822   "Σήμερα το νησί μας γιορτάζει, σήμερα οι Σπέτσες τιμούν τους Ήρωες ...