ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Πρόσκληση βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων στην ανοικτή συγκέντρωση κατά της ΠΟΑΥ του Πόρου

Ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης της 8ης Ιουνίου, για το θέμα της ΠΟΑΥ, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης απέστειλε την 1η.6.2023 την ακόλουθη επιστολή σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και σε όλους τους βουλευτές Α΄ Πειραιά & Νήσων που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου:

«Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, σε εφαρμογή του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, βρίσκεται σήμερα σε τελικό στάδιο υλοποίησης η ίδρυση βιομηχανικής ζώνης ιχθυοτροφείων (ΠΟΑΥ) στην επικράτεια του Δήμου μας. Η εν λόγω ΠΟΑΥ θα καταλαμβάνει το 1/4 της χερσαίας έκτασης του νησιού μας, το οποίο θα διοικείται από τον φορέα διαχείρισης της ΠΟΑΥ, ενώ η έκταση της δραστηριότητας θα ανέλθει από 105 σε 2.702 στρ. και η παραγωγή από 1.147 σε 8.831 τόνους/έτος, με πλήρη απελευθέρωση μετά από 5 έτη.
Το Δ.Σ. Πόρου διαχρονικά έχει εκφράσει την εναντίωσή του στη λειτουργία ιχθυοτροφείων στον Πόρο και με ομόφωνο ψήφισμα του έχει εκφράσει την κάθετη αρνητική του γνώμη στον ανωτέρω σχεδιασμό, την υλοποίηση του οποίου έχει χαρακτηρίσει ως casus belli (Απόφαση 121/2.10.2020). Αντίστοιχη Απόφαση έχει λάβει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (Απόφαση 286/25.11.2020) ενώ όλοι οι διατελέσαντες βουλευτές της περιοχής από το 2008 έως σήμερα έχουν εκφράσει την προσωπική τους διαφωνία με τον εν λόγω σχεδιασμό, σε αντίθεση προφανώς με την επίσημη θέση των κομμάτων τους.
Πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 η δημοτική αρχή Πόρου με ανακοίνωσή της, αλλά και μέσω προσωπικής επικοινωνίας μου με υποψηφίους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που διεκδικούσαν εκ νέου την ψήφο των κατοίκων του Πόρου, τα είχε καλέσει να γνωστοποιήσουν τη θέση τους αναφορικά με την σχεδιαζόμενη ΠΟΑΥ και μάλιστα τούς είχε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προκειμένου να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στο Δ.Σ. Πόρου και ζωντανά μέσω internet στους κατοίκους του Δήμου. Στο εν λόγω κάλεσμα ανταποκρίθηκε μόνο η ΜέΡΑ25 και η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. κα. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κατόπιν των ανωτέρω, με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι εκ νέου με τον πιο επίσημο τρόπο σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που έχουν αναδειχθεί από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, και τα παρακαλώ να γνωστοποιήσουν εγγράφως και σαφώς στον Δήμο μας τη θέση τους για την ΠΟΑΥ του Πόρου.
Επίσης, σάς προσκαλώ στην ανοικτή συγκέντρωση που θα διοργανώσει ο Δήμος μας για το θέμα την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δ.Σ. στο κτήριο Συγγρού.

Με τιμή, ο Δήμαρχος Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης»

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Υπογραφή χρηματοδότησης 16,5εκ. ευρώ για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού ΠΟΡΟΣ

Σημαντικές εξελίξεις στο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Πόρου, με την υπογραφή χρηματοδότησης αλλά και στο μέτωπο του διαγωνισμού για το τεράστιο αυτό έργο, σύμφωνα με την εν...

Δήμος Πόρου: "Όχι στην ΠΟΑΥ του Πόρου!" - Ηχηρό μήνυμα από τον Δήμο και τους κατοίκους του νησιού ΠΟΡΟΣ

Από τον Δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την συγκέντρωση κατά της ΠΟΑΥ Πόρου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 στο κτήριο Συγ...

Ο Πόρος επέλεξε την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών για να κορυφώσει τον αγώνα του κατά της ΠΟΑΥ (φωτογραφίες & βίντεο)ΠΟΡΟΣ

Η Πέμπτη 8η Ιουνίου 2023, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, επιλέχθηκε από τον Δήμο Πόρου, την "Καθετή" και τον λαό του Πόρου, να δοθεί η έναρξη της κορύφωσης του αγώνα για την αποτροπή τ...