ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέντε χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου - 5 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία του Πόρου

Σήμερα συμπληρώνονται 5 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου. Ένας άψογα οργανωμένος εθελοντικός θεσμός που λειτουργεί με επαγγελματισμό και συνέπεια αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία του Πόρου.
 
Ήταν λοιπόν στις 10 Μαΐου 2018, η πρώτη ημέρα που οι εθελοντές πυροσβέστες του Πόρου εκτέλεσαν τις πρώτες υπηρεσίες τους στο νησί, και από τότε μέχρι σήμερα βρίσκονται στο πλευρό των συμπολιτών τους επεμβαίνοντας άμεσα, όποτε καλούνται σε βοήθεια. 
 
Από το 2018 μέχρι σήμερα, οι εθελοντές πυροσβέστες έχουν επέμβει σε περισσότερα από 50 συμβάντα που κλήθηκαν για βοήθεια και αφορούσαν πυρκαγιές, πλημμύρες, τροχαία κλπ. Επίσης το καλοκαίρι, κατά την αντιπυρική περίοδο, οι εθελοντές πυροσβέστες και οι αξιωματικοί τους, εκτελούν υπηρεσίες πυρασφάλειας στο δάσος του νησιού. 
 
Οι εθελοντές πυροσβέστες είναι αναγνωρισμένοι και εκπαιδευμένοι από το Πυροσβεστικό Σώμα, και παρά το γεγονός ότι έχουν άλλες εργασίες, εκτελούν υπηρεσίες κατά τη διάρκεια όλους του έτους και βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή κατά την αντιπυρική περίοδο και κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων. 
 
Χαρακτηριστικά, μόνο κατά το έτος 2022, το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, επενέβη σε 17 συμβάντα. 
 
Ο λογαριασμός του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, γιορτάζοντας τη σημερινή επέτειο λειτουργίας, ανάρτησε δεκάδες φωτογραφίες από την προσφορά των εθελοντών πυροσβεστών και των μονίμων αξιωματικών τους, μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια. 
 
 
Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στεγάζεται σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Πόρου, που έχει αναλάβει και τα έξοδα λειτουργίας του Κλιμακίου, και στελεχώνεται σήμερα από 15 εθελοντές πυροσβέστες, καθώς κι από 3 μόνιμα στελέχη. 
 
Τα επίσημα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου, έγιναν στις 18 Οκτωβρίου 2018, όπου αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή από τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδος Πύραρχο Βασίλειο Αλεξόπουλο και ακολούθησαν ομιλίες από τον Επιχειρησιακό Συντονιστή με έδρα την Πάτρα Υποστράτηγο Π.Σ. Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο και τον Δήμαρχο Πόρου κ. Ιωάννη Δημητριάδη.
 

Στην τελετή παρευρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος, ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πειραιώς Αρχιπύραρχος Ιωάννης Σταμούλης, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Πυροσβέστες και Εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων και συλλόγων του τόπου και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε επίσης

Πόρος: Πρόσκληση για casting για παγκοσμίου βεληνεκούς ταινία που θα γυριστεί στον Πόρο ΠΟΡΟΣ

Πρόσκληση για casting (δοκιμαστικό) που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες ηλικίας μεταξύ 25 και 60 ετών, για μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ βεληνεκούς ταινία που θα κινηματογραφηθεί από 19 Ιουλίο...

Η Eurovision, το Hollywood και ο... Πόρος! (video)ΠΟΡΟΣ

Μπορεί πριν λίγες ημέρες η Ελλάδα να αποκλείστηκε από το διαγωνισμό της Eurovision ένα άλλο όμως τραγούδι που εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Eurovision μπήκε στο επίσημο τρέιλερ της ...

H ομάδα "Όλοι μαζί περπατάμε" στην παρουσίαση των Μονοπατιών του Πόρου - Ενημέρωση για την πεζοπορία στη Σφαιρία ΠΟΡΟΣ

Η Ομάδα του " Όλοι μαζί περπατάμε" συμμετέχει στην παρουσίαση του Δικτύου Μονοπατιών του Δήμου Πόρου που διοργανώνει ο Δήμος Πόρου με την εταιρεία Paths of Greece στις 15 Μαΐου 202...

Πόρος: Απεβίωσε ο Γιώργος Μάνδηλας ΠΟΡΟΣ

Έφυγε εχθές από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο παλαίμαχος ποριώτης επιχειρηματίας Γιώργος Μάνδηλας. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον πρόεδρο του Εμπορικού Επαγγελματικού...