ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόρος: Συνάντηση του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. με τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Κουτουζή

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Σ.Π. ανταποκρινόμενο σε σχετική έγγραφη πρόσκληση του Υποψηφίου Δημάρχου Πόρου κ. Γιώργου Κουτουζή, συναντήθηκε το Σάββατο 18/2 με τον ίδιο και συνεργάτες του.
 
 
Στην ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ.Π. αναφέρονται τα ακόλουθα:
 
"Θέσαμε στον κ. Κουτουζή μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του νησιού και τα οποία, θα θέσουμε και στον νυν Δήμαρχο Πόρου και εκ νέου Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιάννη Δημητριάδη.
Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και με γόνιμη ανταλλαγή απόψεων. Τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά του συλλόγου ήταν:
* Προτάσεις του Ε.Ε.Σ.Π. για κοινές δράσεις με τον Δήμο Πόρου, οι οποίες τέθηκαν στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση Ε.Τ.Α.Π. -Ε.Ε.Σ.Π. και οι οποίες είχαν καταρχήν θετική ανταπόκριση από την Επιτροπή (οι οποίες σχετίζονται με ενημέρωση και εξυπηρέτηση τουριστών, και ανάδειξη τοπικών προϊόντων και γεύσεων, κλπ).
* Ζήτημα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων (Πεζοδρόμηση Παραλίας, απομάκρυνση σταθμευμένων αυτοκινήτων από τον πεζόδρομο κλπ)
* Ζήτημα με Ανάπτυξη Τραπεζοκαθισμάτων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος
* Ζήτημα δημιουργία χώρων στάθμευσης σε Σφαιρία, Ασκέλι, Νεώριο και Ηπειρωτική περιοχή)
* Ζήτημα 24ωρης διασύνδεσης Πόρου-Γαλατά
* Ζήτημα με ανάδειξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Σφαιρίας και σε απομακρυσμένες περιοχές του Πόρου
* Ζήτημα με την εξωστρέφεια του Πόρου (διοργάνωση και αναβίωση εκδηλώσεων και εθίμων του Πόρου, κλπ)
Συζητήθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα με της ενίσχυσης των υποδομών για τον θαλάσσιο τουρισμό, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.
Αυτό που ζητήσαμε επίσης από τον υποψήφιο Δήμαρχο, είναι τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και μετά -ανεξάρτητα αν θα εκλεγεί Δήμαρχος ή επικεφαλής της Αντιπολίτευσης- να υπάρξει μια στοιχειώδης συναίνεση των Παρατάξεων εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο, όπως το θέμα των ΠΟΑΥ Ιδατοκαλλιεργειών, η Υγεία, η Παιδεία και φυσικά ζητήματα που σχετίζονται με την κύρια πηγή εσόδων του νησιού που είναι ο Τουρισμός.
Συμφωνήσαμε να στείλουμε τα παραπάνω θέματα γραπτώς ώστε να λάβουμε εγγράφως τις θέσεις του κ. Κουτουζή και της Παράταξης του.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. συμμετείχαν οι:
Δημήτρης Συξέρης, Πρόεδρος
Γιάννης Δόσκαρης, Α’ Αντιπρόεδρος
Γιώργος Κανατσίδης, Β’ Αντιπρόεδρος
Τάκης Αλεξόπουλος, Γενικός Γραμματέας
Κώστας Ροΐδης, Οικονομικός Επόπτης
Νίκος Κεφαλληνός, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων."
 
Από την πλευρά του, ο κ. Κουτουζής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
 
"Το τελευταίο ΔΣ με έκανε να αναρωτηθώ για ποιόν λόγο υπήρξε, παλαιότερο πρόβλημα βέβαια, τόση απαξίωση προς τον εμπορικό σύλλογο του τόπου μας, που, ενώ θα έπρεπε, λόγω της θεματολογίας της συνεδρίασης,να είχε πρωτεύοντα λόγο, δεν κλήθηκε ούτε να παραβρεθεί στην συνεδρίαση.
Έτσι κάλεσα σε συνάντηση το προεδρείο του συλλόγου, ώστε να κατατοπιστω για τις θέσεις των επαγγελματιών.
Οι φίλοι επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα και σήμερα έγινε η συνάντηση.
Με επικεφαλής τον πρόεδρο τους κύριο Συξερη και ακολουθούμενο απο αλλά ακόμη μέλη του συμβουλίου με τίμησαν με την επίσκεψη τους.
Η ευχαρίστηση μου ήταν μεγάλη γιατί διαπίστωσα πως οι θέσεις και οι προτάσεις τους ήσαν πολύ καλά δομημένες και φάνηκε πως είχαν ληφθεί μετά από κοινή σύσκεψη.
Η ομάδα που μαζί μου άκουσε τα οσα είχαν να πουν οι εκπρόσωποι του συλλόγου απαρτιζετο απο τον κύριο Ταρταρακη,τον κύριο Γκιων, τον κύριο Λογοθέτη, που έκανε και καθήκοντα φωτογράφου και ρεπόρτερ, και την κυρία Σταματίνα Αλεξανδρή.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, τους είπα ευθέως πως υιοθετώ στο μεγαλύτερο μέρος τις προτάσεις τους και απλώς άφησα ένα μικρό χρονικό περιθώριο, να τους απαντήσω γραπτώς, αφού λάβω και τις δικές τους προτάσεις εγγράφως.
Έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την συνάντηση και το υψηλό επίπεδο όλων των μετεχόντων."

Διαβάστε επίσης

Πόρος - Ε.Ε.Σ.Π.: Σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Πόρου για το ζήτημα της 24ωρης διασύνδεσης Πόρου-ΓαλατάΠΟΡΟΣ

Την Παρασκευή 24/2 διεξήχθη σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Πόρου, για το ζήτημα της 24ωρης διασύνδεσης Πόρου-Γαλατά το οποίο έθιξε ο Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου με σχετικό έγγ...

Πόρος: Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με μασκαρεμένους μαθητές στην πλατεία ΚαραμάνουΠΟΡΟΣ

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πόρου ξεκίνησαν σήμερα με το καρναβάλι των Δημοτικών Σχολείων στην πλατεία Καραμάνου.   Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδ...

Πόρος - Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού: Παρατείνεται εως την Παρασκευή 18.00 η προθεσμία δήλωσης συμμετοχών ΠΟΡΟΣ

Τα δώρα έφτασαν και μένουν μόλις δύο ημέρες για την έναρξη του Κυνηγιού του Χαμένου Θησαυρού 2023! Διαβάστε το Πρόγραμμα του παιχνιδιού, οργανωθείτε και κατεβάστε ιδέες για γρίφους...