ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
image description

Πόρος: O Dennis McCallum επιστρέφει στη Σκωτία και μιλάει για την ζωή στον Πόρο την εποχή της πανδημίας

O Dennis και η Francis McCallum εδώ και 15 χρόνια ζουν στον Πόρο. Το ζευγάρι είναι αγαπητό στην τοπική κοινωνία, καθώς είναι ιδιαιτέρως κοινωνικοποιημένο και καλοσυνάτο ζευγάρι. 
 
Ο Dennis ταξιδεύει όταν μπορεί, πίσω στο Dumfries της Σκωτίας για να βλέπει τους φίλους και την οικογένεια του, ωστόσο, τους τελευταίους 18 μήνες της πανδημίας "εγκλωβίστηκε" λόγω των περιοριστικών μέτρων στο νησί και τελικά κατάφερε να επιστρέψει στη χώρα του, πριν από μερικές εβδομάδες.
 
O κ. McCallum παραχώρησε συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα του Dumfries για τους 18 μήνες της πανδημίας, που τους πέρασε στον Πόρο, και την ζωή του στο νησί. 
 
 
Όπως αναφέρει στην συνέντευξη του, οι κάτοικοι στην Ελλάδα πειθάρχησαν στα μέτρα περιορισμού και στερήθηκαν τις αγκαλιές και τα φιλιά, πράγμα δύσκολο για την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων. Ωστόσο, το νησί κατάφερε να παραμείνει ασφαλές.
 
Ο εγκλεισμός στέρησε στο ζευγάρι την όμορφη κοινωνική ζωή στο νησί, με τον πρωινό ελληνικό καφέ και τα μεσημεριανά ουζάκια με μεζέ. Κατά την διάρκεια του εγκλεισμού, το ζευγάρι βρήκε την ευκαιρία να φτιάξουν τον κήπο του σπιτιού τους στο νησί, ενώ έσωσαν και μια γάτα με τα νεογέννητα της, υιοθετώντας την "οικογένεια".
 
Το ζευγάρι από τη Σκωτία, εμβολιάστηκε στον Πόρο και απόλαυσε το άνοιγμα της κοινωνίας στο όμορφο νησί, επιστρέφοντας στην κανονικότητα. "Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και χαρούμενα τώρα και κάποιοι βρετανοί άρχισαν να επισκέπτονται το νησί" λέει ο Ντένις. "Ωστόσο η ζέστη του καλοκαιριού είναι ανυπόφορη" λέει για να δικαιολογήσει την επιθυμία του να επιστρέψει στο δροσερό Dumfries. 
 
"H ζωή στο Dumfries έχει αλλάξει" αναφέρει με απογοήτευση. "Οι άνθρωποι στη Σκωτία είναι φοβισμένοι και αποφεύγει ο ένας τον άλλον λόγω του ιού" λέει και συμπληρώνει "Δεν βλέπω την ώρα να επιστρέψω στον χαλαρό Πόρο. Στον Πόρο περπατώντας στον δρόμο, μιλάω σε 20 ανθρώπους, ενώ στο Dumfries δεν βλέπω ψυχή στον δρόμο" ολοκληρώνει.
 

Διαβάστε επίσης

image descriptionΠΟΡΟΣ

Από το 2016 ο Δήμος Πόρου εφαρμόζει την πρωτοποριακή πρακτική της παραλαβής των σύμμικτων απορριμμάτων απευθείας από «ατομικούς» κάδους που έχει διαθέσει δωρεάν στα καταστήματα υγε...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Μια αξιέπαινη και αυθόρμητη εθελοντική δράση από τουρίστες, πραγματοποιήθηκε στον Αργοσαρωνικό την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021.  Συγκεκριμένα, 15 περίπου ιστιοπλόοι τουρίστες, που κ...

image descriptionΠΟΡΟΣ

Δύσκολα πραγματοποιούνται από εχθές οι μετακινήσεις ανεμβολίαστων πολιτών (ακόμη και των παιδιών 12-17 ετών) από και προς τον Πόρο, καθώς τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται σε όλη την Ε...

image descriptionΤΡΟΙΖΗΝΑ

Οι δρόμοι του κρασιού στην περιοχή της Τροιζηνίας και του Πόρου υπάρχουν από την αρχαιότητα. Η "Καθετή" περιπλανείται στους ιστορικούς δρόμους της οινοποιίας στην περιοχή.   Οι αρχ...