ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα του Πόρου - Το μήνυμα του Δημάρχου Γ. Δημητριάδη

Μόλις 2 είναι τα ενεργά κρούσματα στον Δήμο Πόρου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας. Από τα 2 ενεργά κρούσματα, το ένα νοσηλεύεται, ενώ ένα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό. 

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της ενημέρωσης της Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ανάρτησε το ακόλουθο μήνυμα:

 

"Αγαπητοί φίλοι,
Με το άνοιγμα του τουρισμού, τα ενεργά κρούσματα στο νησί μας τείνουν να μηδενιστούν και είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε την κατάσταση αυτή!
Όπως διαπιστώσαμε πέρυσι με τον χειρότερο τρόπο, την «εποχή του κορωνοϊού» η βιωσιμότητα της τουριστικής περιόδου σε κάθε προορισμό κρέμεται από μία κλωστή. Είναι βέβαιο ότι όλοι συμφωνούμε ότι για κανέναν λόγο, για καμία «αρπαχτή» και για καμία καρέκλα παραπάνω δεν αξίζει να θέσουμε σε κίνδυνο το διακύβευμα αυτό. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το θυμόμαστε όλο το καλοκαίρι! Τηρούμε όλα τα μέτρα και φροντίζουμε οι επιχειρήσεις μας να δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες και (εξίσου σημαντικό) η εικόνα τους να μην αφήνει καμία αμφιβολία για αυτό.
Από την στιγμή που ο τουρισμός άνοιξε, θα σταματήσω να δημοσιοποιώ τα ενεργά κρούσματα, αφού πλέον αυτά δεν θα φανερώνουν την επιδημιολογική κατάσταση της τοπικής κοινωνίας, η οποία στο εξής θα αναμειγνύεται με χιλιάδες διερχόμενους επισκέπτες. Φυσικά έχουμε όλοι καταλάβει ότι όταν σε μία περιοχή υπάρχει επικίνδυνη διασπορά, αυτό ανακοινώνεται στις ειδήσεις και στα ΦΕΚ που εκδίδονται, χωρίς ο Δήμαρχος, ούτε να χρειάζεται να το προαναγγείλει, ούτε βέβαια να μπορεί να το αποτρέψει. Άρα, παρακαλώ όλους να καταπνίξουν την εύλογη περιέργεια για τον «ακριβή αριθμό» των ενεργών κρουσμάτων, θεωρώντας δεδομένο, αφενός ότι η εγρήγορση πρέπει να είναι ίδια ανεξάρτητα από τον αριθμό αυτό και αφετέρου ότι οι εθνικές και οι τοπικές αρχές κάνουν πάντα το καθήκον τους στην περίπτωση που απαιτούνται περισσότερα μέτρα.
Τέλος, ενημερώνω ότι με επείγουσα επιστολή μου σήμερα ζήτησα από τους αρμόδιους Υπουργούς να αφαιρέσουν το πορθμείο Πόρου-Γαλατά από τις εξαιρέσεις της υποχρέωσης των ταξιδιωτών να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ ή εμβολιασμού."
 

Διαβάστε επίσης

Δήμος Πόρου: Διενέργεια των τελευταίων εμβολιασμών 1ης δόσης από τις "λίστες" του Δήμου το τριήμερο 21-23 Μαΐου  ΠΟΡΟΣ

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, κατόπιν συνεννόησης του Δήμου Πόρου με το Υπουργείο Υγείας (2η ΥΠΕ) και την Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το τριή...

Ενημέρωση για διακοπή ρεύματος την Δευτέρα 17 Μαΐου στο ηπειρωτικό τμήμα του Δήμου ΠόρουΠΟΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε ο Δήμος Πόρου από τον ΔΕΔΔΗΕ, την Δευτέρα 17.5.2021 από τις 08:00 έως τις 12:30, θα γίνει διακο...

Το πορθμείο Πόρου - Γαλατά εξαιρείται από τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ταξίδια στους νησιωτικούς προορισμούς  ΠΟΡΟΣ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα που αίρονται, αλλά και εκείνα που εξακολουθούν να ισχύουν. Τα μέτρα που περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρε...