ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε αναμονή συμπερασμάτων για την αποτελεσματικότητα των μέτρων στον Πόρο

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στον Πόρο, ωστόσο με το σταγονόμετρο γίνεται η επίσημη πληροφόρηση αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα του νησιού. 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα κρούσματα σε Πόρο είναι περισσότερα από 40 και στον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων περισσότερα από 10, τα οποία βρέθηκαν στους ελέγχους που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την περασμένη εβδομάδα και από δείγματα που ελήφθησαν από ιδιωτικά εργαστήρια. 
 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Saronic Magazine, ο Δήμος Πόρου δεν ενημερώνεται για την επιδημιολογική εικόνα του νησιού, ενώ σχετικά ερώτηματα προς τον ΕΟΔΥ έχει απευθύνει και η Περιφέρεια Αττικής δίχως να γνωρίζουμε αν έχουν απαντηθεί.  

 
Να σημειώσουμε πως στο Πόρο συνεχίζονται τα διαγνωστικά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, εξετάζοντας 5 επαφές ανά 1 κρούσμα. 
 
Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης ενημέρωσε τα ακόλουθα: "Σε συνέχεια του προχθεσινού μου μηνύματος, παρακαλώ όποιος θεωρεί ότι πρέπει να κάνει το τεστ για κορωνοϊό να μου στείλει τα στοιχεία του στο ΙΝΒΟΧ ή στο dimarhos@poros.gr ώστε να καταρτίσω σχετική λίστα και να συνεννοηθώ με τον ΕΟΔΥ για την διενέργεια των τεστ.
Τονίζω ότι απευθύνομαι μόνο σε όσους/όσες έχουν σοβαρό λόγο να θεωρούν ότι έχουν εκτεθεί στον ιό (έχουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα) και όχι σε όσους θέλουν να κάνουν το τεστ προληπτικά ή απλώς από φόβο/περιέργεια.

Όσοι δεν θέλουν να γίνει γνωστή η ταυτότητά τους σε εμένα, παρακαλώ να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Ε.Ο.Δ.Υ. στην περιοχή μας, κ. Soleiman Barzani (στο ΙΝΒΟΧ του ή στα τηλέφωνα του Κ.Υ. Γαλατά)."


 
 
Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι της τήρησης των μέτρων
 
 
Στον Πόρο, η ζωή συνεχίζεται κανονικά, με τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες να τηρούν τα αυστηρά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την Πολιτική Προστασία και είναι σε ισχύ μέχρι τις 17 Αυγούστου. 
 
Ανάμεσα σε αυτά, υπενθυμίζουμε πως έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι επιχειρήσεις εστίασης κλείνουν στις 23:00, έχει απαγορευτεί η συνάθροιση περισσοτέρων από 9 ατόμων, ενώ υπάρχει και περιορισμός στον αριθμό των ανθρώπων που κάθονται στα τραπέζια των επιχειρήσεων εστίασης. 
 
Οι επιχειρηματίες του Πόρου διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι στον Πόρο τα καταστήματα κλείνουν στις 23:00, ενώ σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν επιβληθεί αντίστοιχα μέτρα, τα καταστήματα κλείνουν στις 24:00. 
 

Επίσης, πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες πολιτών για υπερβολική και ορισμένες φορές παράλογη επιβολή προστίμων σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. 

Διαβάστε επίσης

Αναφορά του Βουλευτή κ. Γιάννη Μελά για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του ΠόρουΠΟΡΟΣ

Αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς Νήσων Γιάννης Μελάς. Η αναφορά του σχετίζεται με την επιστολή του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου, τη...

Αυτές είναι οι προτάσεις των παραγωγικών φορέων του Πόρου - Τι ενέργειες έχει κάνει ο ΕΕΣΠΠΟΡΟΣ

Μια σειρά από αναλυτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την στήριξη των επαγγελματιών και εργαζομένων του Πόρου απέστειλαν στους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομίας κ. Χρήστο Σταικο...

Παρατείνονται τα μέτρα - Μέχρι τις 12 τα καταστήματα εστίασης - Τι είπε ο Χαρδαλιάς για τον Πόρο ΠΟΡΟΣ

Παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού μέχρι τις 24 Αυγούστου, όμως αλλάζει και το ωράριο της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στον Πόρο, με τα καταστήματα να κλείνουν στις 12 τα ...

Τα ΄λεγε ο Δημητριάδης...ΠΟΡΟΣ

Δύο φορές είχε απευθυνθεί στις αρχές του καλοκαιριού στους επιχειρηματίες του Πόρου ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης με ζωντανές ομιλίες του στο facebook, δίνοντας οδηγίες και ...

Επιστολή του Δημάρχου Πόρου Γ. Δημητριάδη προς τον Πρωθυπουργό Κ. ΜητσοτάκηΠΟΡΟΣ

Επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, αναφορικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχουν προκληθεί στον Πόρο ...