ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας για το POROSEA 2019

O Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Heibronn της Γερμανίας και την εταιρεία WhyNot, θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 20.6.2019 και ώρα 18:00 στο κτήριο Συγγρού, τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο του POROSEA 2019 με τίτλο «Διερεύνηση των κοινωνικο-οικονομικών επιπτώσεων του POROSEA 2019 στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη περιοχή». H παρουσίαση θα γίνει από τους καθηγητές Δρ. Kaiser-Jovy και Δρ. Becker, με τη συμμετοχή περίπου 30 φοιτητών.
Η έρευνα αποτελεί μέρος ευρύτερης μελέτης του Πανεπιστημίου Heilbronn, με επικεφαλής τον καθηγητή Δρ. Sebastian Kaiser-Jovy, με τίτλο “The contribution of sport events to the development of Greek tourist destinations” (μτγλ. «H συνεισφορά των αθλητικών διοργανώσεων στην ανάπτυξη των Ελληνικών Τουριστικών Προορισμών»).
Τα αποτελέσματα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι το POROSEA 2019 προσέλκυσε περίπου 1500 επισκέπτες και απέφερε για την οικονομία του νησιού έναν κύκλο εργασιών €275.000, χωρίς να υπολογίζονται τα έμμεσα οφέλη. Η έρευνα εξετάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο το POROSEA αλλά και άλλες αθλητικοτουριστικές διοργανώσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Ο Δήμος Πόρου παρακαλεί τον ΕΕΣΠ, τους επαγγελματίες Τουρισμού, τους εθελοντές του αγώνα και τους κατοίκους του Πόρου για την προσέλευσή τους.

Διαβάστε επίσης

Ανακοίνωση Porosea 2020ΠΟΡΟΣ

Ο Δήμος Πόρου, το Saronic Triathlon Club και η εταιρεία whynot ανακοινώνουν τη διοργάνωση στις 30 31 Μαΐου 2020, της αθλητικής εκδήλωσης multisport POROSEA 2020 (τριάθλο, aquathlon...

Εκδήλωση του ΜέΡΑ25 στον Πόρο: Μετά το κάλεσμα για συζήτηση, κάλεσμα για δημοκρατίαΠΟΡΟΣ

Γράφει ο Γιάννης Γκούμας -  Την Τετάρτη 26-6-2019, στις 8:00 το απόγευμα, στην αίθουσα Συγγρού, στον Πόρο, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνομιλία των υποψηφίων του ΜέΡΑ25 με...