ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ύδρα 2020: Μια ξεχωριστή εμπειρία - Η Φοίβη Παρασκευά στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

   Φοίβη Παρασκευά

 

Το flying cat No 6 φεύγει από Πειραιά για `Υδρα στις 10.00 ακριβώς.

 

Οι επιβάτες έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα και περιμένουν στην ουρά κρατώντας τις σωστές αποστάσεις και σχεδόν όλοι με μάσκεςστο πρόσωπο. Η ζωή μας γύρισε σε άλλη σελίδα. Ο καιρός υπόσχεται ένα όμορφο καλοκαιρινό σαββατοκύριακο.

 
Το προσωπικό στην υποδοχή με μάσκες στα καφέ και στα bar, με γάντιακαι μάσκες πάντα στις σωστές αποστάσεις.

Το πλοίο έχει διαθεσιμότητα στις μισές θέσεις. Θαυμάσαμε την πειθαρχία που για μας τους `Ελληνες είναι κάτι το αξιοθαύμαστο.

 
Στις 12.00 βρισκόμαστε στην `Υδρα.

Το νησί αυτήν την ημέρα θυμίζει μια άλλη `Υδρα που μέσα στα χρόνια έχει ξεχαστεί. Παντού μία σχεδόν μεταφυσική αύρα και οι άνθρωποι προβληματισμένοι…

Πεντακάθαρο το λιμάνι και οι δρόμοι, ανοιχτά τα μαγαζιά περιμένουν ανυπόμονα τους πελάτες και μία νέα εποχή που τώρα είναι στο ξεκίνημά της.

Αμφιβολίες αλλά και αισιοδοξία και ελπίδα ότι τώρα ξεκινάει το καλοκαίρι, και πως θα τα καταφέρουμε στην όποια δυσκολία παρουσιαστεί.

 
Πέμπτη βράδυ…

Λίγα τραπέζια στο λιμάνι, σωστές οι αποστάσεις και διάχυτη η ανυπομονησία της αναμονής!

Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Το τοπίο αλλάζει, με μεγάλα κότερα και θαλαμηγούς να γεμίζουν το ήσυχο λιμάνι.

Το υδρέικο μέχρι χθες ήσυχο λιμάνι, με επισκέπτες αυτούς που έχουν σπίτια και εκείνους που φιλοξενούνται σε σπίτια άλλων.

Ζωηρεύει το λιμάνι, οι άνθρωποι απολαμβάνουν στα γύρω καφενεία τον ήλιο καθώς και την ήσυχη θάλασσα, ο κόσμος σαν να αντικρύζει τη ζωή, για πρώτη φορά.

Το Μουσείο ανοιχτό, περιμένει κι αυτό επισκέπτες, να το θαυμάσουν.

Τα μαγαζιά φρεσκοβαμμένα και καλόγουστα, περιμένουν τους πρώτους πελάτες.

`Ολοι με μάσκες και γάντια. Αυστηρά τα μέτρα, ευτυχώς για όλους.

Το Καμίνι γύρω στο μεσημέρι, είναι μαγικό. Στην Κοντυλένια, ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Βλαχοδημήτρης μας λέει : “ Αυτό είναι το ωραιότερο μέρος του κόσμου, για μένα…

Αυτή η ομορφιά της θάλασσας με τον ήλιο να ακολουθεί την ίδια πορεία κάθε μέρα προς τη Δύση είναι μοναδική”. Tα ψάρια πάντα ολόφρεσκα, οι αστακοί και οι γαρίδες εδώ και χρόνια περιμένουν τους φίλους πελάτες που ξέρουν την ‘Κοντυλένια’ στο Καμίνι το μικρό γραφικό λιμανάκι.

Μερικοί κολυμπούν στην δροσερή κρυστάλλινη θάλασσα, ενώ οι γλάροι συμπληρώνουν κι αυτοί με τις φωνές και το πέταγμά τους, το ιδιαίτερο σκηνικό.

Αυτή είναι η `Υδρα του 2020. Του χθες, του σήμερα και του αύριο. Γεμάτη διασκεδαστικό κόσμο και μαγευτική όπως πάντα.

Διαχρονική, πεντακάθαρη, κρύβει πολλές χαρές και μυστικά.

Η ζωή στο λιμάνι τα πρωινά, θα συνεχιστεί μέχρι Δευτέρα ή Τρίτη.

Μετά και πάλι η ησυχία και η μοναξιά για λίγες ακόμα μέρες. Και μετά….ελπίζουμε…

 
Η `Υδρα του Leonard Cohen, του Brice Marden, η `Υδρα του Δάκη Ιωάννου, η `Υδρα των αγέρωχων ανθρώπων της, η `Υδρα του Πολιτισμού, της λαμπρής καθαρότητας, και της τέχνης του παρόντος και του μέλλοντος, θα είναι πάντα εδώ για όλους τουςκαλλιτέχνες, τους μουσικούς και εν γένει τους ανθρώπους της τέχνης που έχουν ξεχωρίσει.
 
 
Πηγή: protothema.gr (blogs)

Διαβάστε επίσης

Όταν ο Μιαούλης βύθισε την τουρκική κορβέτα και ανάγκασε σε οπισθοχώρηση τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στη ΣούδαΎδρα

Μετά τη ναυμαχία του ελληνικού και τουρκικού στόλου στο Κάβο Ντόρο, τον Μάιο του 1825, ο ηττημένος τουρκικός στόλος κατέφυγε στη Σούδα. Η ελληνική πλευρά, υπό την καθοδήγηση του Αν...

Μάσκες επαναστατών του '21 στη φετινή έκθεση ΔΕΣΤΕ του Κωστή Βελώνη στα Σφαγεία της ΎδραςΎδρα

Μετά την αναβολή της έκθεσης του Αμερικανού Καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς στα Σφαγεία της Ύδρας λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, ότι τη φετινή καλοκαιριν...

Με δωρεά Α. Βερούκα καλλωπίστηκαν οι δημοτικοί κήποι στην Πλατεία Βότση στην ΎδραΎδρα

Για άλλη μια χρονιά ο Ζωγράφος Αλέξης Βερούκας ανέλαβε το κόστος περιποίησης και καλλωπισμού των δημοτικών κήπων στην πλατεία Βότση και την πλατεία των πέντε Υδραίων Πρωθυπουργών. ...

Συνάντηση Γ. Κουκουδάκη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη ΠλακιωτάκηΎδρα

Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη στο γραφείο του Υπουργού. Μαζί με τον Δήμαρχο ήτα...