ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι έγινε στην Ιερατική Σύναξη της Μητροπόλεως στην Ύδρα 

Η καθιερωμένη ετήσια Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου στη συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ύδρας.

Η Σύναξη μετά τη Θεία Λειτουργία  ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του Σεβασμιωτάτου και το  χαιρετισμό του Δημάρχου Ύδρας Γεωργίου Κουκουδάκη.

Κύριος ομιλητής ήταν ο  π. Θωμάς Συνοδινός Προϊστάμενος  του Ι. Καθεδρικού Ναού Αθηνών  με θέμα: "Συμβολή των κληρικών και των συνεργατών τους στην προστασία των Εκκλησιαστικών Μνημείων και κειμηλίων".

 

 

Ακολούθησε προβολή VIDEO με τα 2 Εκκλησιαστικά Μουσεία Ύδρας και Σπετσών.

Μετά το διάλειμμα ο Αρχιμ. π. Γρηγόριος  Νανακούδης, ανέπτυξε το θέμα: "Ενημέρωσις περί των επετειακών εορτασμών εις την Εκκλησίαν της Ελλάδος και εις την Ι. Μητρόπολιν μας για τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία του 1821". Ήδη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αρχίσει η προεργασία για το μεγάλο αυτό εορτασμό και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων σε όλες  τις Μητροπόλεις της Ελλάδος.

Οι ιερείς υπό την Προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου συζήτησαν εκτενώς περί των ως άνω εισηγήσεων και κατέληξαν σε προτάσεις και πορίσματα.

Ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε παραινέσεις προς όλους τους κληρικούς κλείνοντας με τα συμπεράσματα και με τις πατρικές ευχές Του.

Διαβάστε επίσης

Ιερατικό Συνέδριο Ύδρας την Πέμπτη υπό την Προεδρία του Ποιμενάρχου κ. ΕφραίμΎδρα

Από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας ανακοινώθηκε ότι την  Πέμπτη 20 Ιουνίου  στο Συνεδριακό κέντρο της Ι. Μητροπόλεως  στην Ύδρα θα πραγματοποιηθεί Ιερατικό Συνέδριο με τη συμμετοχή όλων ...

Βλάβη στο Cat4. Ταλαιπωρία για τους επιβάτες που έφτασαν τελικά στον προορισμό τους με το Cat6Ύδρα

Ταλαιπωρία για άλλη μια φορά υπέστησαν επιβάτες (168) με προορισμό τα λιμάνια Πόρου - Ύδρας και Σπετσών, όταν λόγω αδυναμίας εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής που παρουσίασε χθες...