ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Εκλογές στην Αίγινα από το δημοσιογράφο Κ. Αδάμ

Του Γ. Μπήτρου.
Κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση  του βιβλίου  του κ. Κώστα Αδάμ «Δημοτικές και Βουλευτικές Εκλογές στην Αίγινα- από το 1928 μέχρι σήμερα».

Με το βιβλίο αυτό ο κ. Αδάμ προσφέρει ένα πλούσιο και αναλυτικό υλικό  στους αναγνώστες  που επιθυμούν να πληροφορηθούν  για  τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων στο νησί κατά  το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα και στις αρχές του 19ου. Ωστόσο  το υλικό που παρέχεται είναι και ένα πολύ καλό εργαλείο στα χέρια κάθε  υποψηφίου  των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά  και  για κάθε  ενεργό πολίτη  που σκέπτεται σοβαρά  το θέμα  των εκλογών και το αντίκρισμα  τους στην πρόοδο και την προκοπή του τόπου.

Μέσα από  τις 252 σελίδες  του βιβλίου ο κ. Αδάμ αποδεικνύεται ένας  έμπειρος παρατηρητής και μελετητής  των τοπικών εκλογών. Ως δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «ΑΙΓΙΝΗΤΙΚΑ ΝΕΑ»  έχει παρακολουθήσει από κοντά όλα  τα αποτελέσματα των εκλογών, τα έχει καταγράψει με λεπτομερείς αναλύσεις ανά εκλογικό τμήμα και υποψήφιο.

Ο αναγνώστης μέσα από τους πίνακες με τα αναλυτικά αποτελέσματα μπορεί να προχωρήσεις σε μια σύγκριση των αποτελεσμάτων, αλλά  και του τρόπου που ψήφισαν κάθε φορά  οι ψηφοφόροι ανά κοινότητα και Δήμο.

Στις σελίδες  του βιβλίου περιλαμβάνονται επίσης και τα αναλυτικά αποτελέσμτα των Νομαρχιακών, Ευρωεκλογών και Βουλευτικών εκλογών από το 1928 έως σήμερα.

Ο κ. Αδάμ πολύ σοφά απέφυγε  να κάνει κριτική στα αποτελέσματα ούτε να διατυπώσει  προσωπική  γνώμη. Αφήνει ελεύθερο  τον αναγνώστη να μελετήσει  τα στοιχεία, τους  πίνακες τα αποτελέσματα και μορφώσει ιδίαν άποψη.

Πολύ  μεγάλο  ιστορικό ενδιαφέρον  επίσης παρουσιάζουν οι τελευταίες σελίδες  του βιβλίου όπου αναγράφονται οι Διοικητικές μεταβολές του Δήμου από το 1835 και εξής. Αλλαγές  που έχουν να κάνουν με την αλλαγή του πληθυσμού, τη μετονομασία  οικισμών και περιοχών αλλά  και την προσάρτηση περιοχών σε κοινότητες ή στο Δήμο Αίγινας (σελίδες 248 – 251) Τέλος  πολύ χρήσιμος κρίνεται και ο πίνακας με  τους διατελέσαντες Δημάρχους  της  Αίγινας από το 1836 έως σήμερα.

Συμπερασματικά  το βιβλίο του κ. Αδάμ αποτελεί  μια σπουδή  στις  Δημοτικές και Βουλευτικές Εκλογές  του νησιού. Κρίνεται  ως πολύ χρήσιμο για κάθε  πολίτη  που ενδιαφέρεται ειλικρινά για  την Αίγινα.

Διατίθεται  στο βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι».

 

   

Διαβάστε επίσης

«Ο Εθελοντισμός και οι δράσεις των γιατρών του κόσμου» εκδήλωση στην ΑίγιναΑίγινα

«Ο Εθελοντισμός είναι πηγή καλής θέλησης προσφοράς και αγάπης. Συνδέεται με το ήθος τις ανάγκες του κάθε πολίτη που δραστηριοποιείται και αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, για μια κ...

Η υπηρεσία διαχείρισης μουσικών δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ) ενημερώνει τους χρήστες μουσικών έργων στον ΑργοσαρωνικόΣΠΕΤΣΕΣ

Από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων – ΕΥΕΔ λάβαμε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς τους χρήστες μουσικών έργων στην περιοχή του Αργοσαρωνικού. Η επιστολή αφο...

Ο Παναγιώτης Κουκούλης στη ΣουβάλαΑίγινα

Συγκέντρωση και συζήτηση με τους κατοίκους στη Σουβάλα Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Κουκούλης και τα στελέχη του συνδυασμού «Αίγινα Μπορείς», σας προσκαλούμε σε δημόσια συγκέντρ...