ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: Κεράσματα στου "Πετρά", κάλαντα και χαμόγελα στην πόλη

Από χθες Σάββατο έχουν ξεκινήσει τα κεράσματα στο Παντοπωλείο Πετράς στο κέντρο της πόλης. Εκεί βρέθηκε από το πρωί ο κτηνοτρόφος του Σφεντουρίου Γιάννης Χερουβείμ, για να φτιάξει επιτόπου ένα φρέσκο τυρί. Το τυρί "σιτάκα", μια ιδιαίτερη γεύση, ετοιμάστηκε στις 12.00 και μοιράστηκε στους περαστικούς και τους πελάτες του παντοπωλείου μαζί με ρακή και κρασί.

Η δημιουργικότητα του Γιάννη και η φιλοξενία των ιδιοκτητών ενθουσίασε και σκόρπισε γιορτινή διάθεση στο σοκάκι της Π.Ηρειώτη.

Την Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων, τα κεράσματα στου "Πετρά" συνεχίστηκαν. Σειρά είχε το ζεστό κρασί που έφτιαξε η Ράνια και η Ελένη, ιδανικό για τις χαμηλές θερμοκρασίες των ημερών. Και όπως μας έχουν υποσχεθεί, θα το επαναλάβουν και την παραμονή Πρωτοχρονιάς.

  Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ήχησαν από τις παιδικές φωνές σε όλη την πόλη της Αίγινας και κυρίως στα καταστήματα.

Τα μικρά παιδιά με τα τρίγωνα στα χέρια, κάποια με σκουφάκια του Άη Βασίλη, κάποια με σαρδάμ, τήρησαν το έθιμο και έδωσαν ζωντάνια στην πόλη.

  Αν και η κίνηση στα καταστήματα δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, στα πρόσωπα όλων υπήρχε η εορταστική διάθεση και το χαμόγελο.  

Διαβάστε επίσης

Κάνουμε Χριστούγεννα στα νησιά!Αίγινα

Μπορεί τα νησιά του Σαρωνικού να μην φημίζονται για τις διακοπές Χριστουγέννων, αλλά πλέον δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους παραδοσιακούς... χριστουγεννιάτικους προορισμούς. Τ...