ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η εκλογική διαδικασία της κεντροαριστεράς στα νησιά

Συνεχίζεται η ψηφοφορία στα νησιά για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Στην Αίγινα η ψηφοφορία για τον νέο φορέα προχωράει με αυξημένη συμμετοχή που ελπίζεται στην διάρκεια της μέρας να κορυφωθεί και να ξεπεράσει κατά πολύ τα νούμερα της προηγούμενης αναμέτρησης για αρχηγό. Χαρακτηριστικό είναι ότι συμμετέχουν και πολίτες πέραν του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, αν και ο βασικός πυρήνας του παραμένει.
Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται ο συντονιστής της εκλογικής διαδικασίας για την Αίγινα, Σταύρος Καλαμάκης, όρθιος δίπλα στην εφορευτική επιτροπή.
Ο Πόρος και ο Γαλατάς συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, με κάλπες στο ΚΕΠ Γαλατά και σύμφωνα με πληροφορίες έχει σημειωθεί αυξημένη συμμετοχή. Το ίδιο συμβαίνει και στα Μέθανα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η συμμετοχή θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν υπήρχε εκλογικό τμήμα και στον Πόρο.
Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 8 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ.
Στις 08:00 το πρωί άνοιξε η κάλπη και στην Ύδρα, για την εκλογή ανάδειξης του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Η ψηφοφορία στην Ύδρα διεξάγεται στην αίθουσα του Δήμου «Μελίνα Μερκούρη» με ώρες ψηφοφορίας από τις 08:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως και τις 21:00 όπου θα κλείσει η κάλπη και θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων. [caption id="attachment_43583" align="alignnone" width="628"] Φωτογραφία: http://hydraspoliteia.blogspot.gr[/caption]
Μπορεί να ψηφίσει κάθε δημοκράτης και κάθε δημοκράτισσα, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος κάποιου κόμματος. Αρκεί να είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους. Μπορεί να γίνει μέλος του νέου κόμματος μόνον αν το επιθυμεί και μόνον αν το δηλώσει εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή. Μπορεί να ψηφίσει σε όποια πόλη θέλει, σε όποιο εκλογικό τμήμα τον διευκολύνει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταβάλει κατ’ ελάχιστο 3 ευρώ. Δεν μπορεί πάντως να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο, δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου, αν δεν έχει προηγουμένως ψηφίσει στον πρώτο, δηλαδή στις 12.

Διαβάστε επίσης

Απεβίωσε ο Θρασύβουλος ΛυκουρέζοςΑίγινα

O Θρασύβουλος Λυκουρέζος, το κεντρικό πρόσωπο στην τραγωδία της Πέρδικας στην Αίγινα, «έφυγε»   το πρωί της Πέμπτης, 16 Νοεμβρίου, σε ηλικία 78 ετών.Ο πρωταγωνιστής της ναυτικής τρ...

Εκτιμήσεις για την Α’ την Β’ Πειραιά και τα Νησιά – Φαβορί η Φώφη ΓεννηματάΑίγινα

Με το ζήτημα της συμμετοχής να θεωρείται από όλους τους υποψηφίους το «κλειδί» της διαδικασίας, χιλιάδες πολίτες που αυτοτοποθετούνται στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, της σοσιαλδημ...