ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αίγινα: «Ένα έπος της δυτικής κλασικής μουσικής» στην Παχειοράχη

Στον παραδοσιακό οικισμό της Παχειοράχης, στην ορεινή Αίγινα, μακριά από ήχους οχημάτων, βρέθηκε το φιλόμουσο κοινό του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Στο Μικρό Θέατρο Ιάσωνα Μολφέση, δόθηκε η συναυλία του Σαββάτου 19 Αυγούστου, με τίτλο «Ένα έπος της δυτικής κλασικής μουσικής». Ο τίτλος, που έδωσε η κ. Ντόρα Μπακοπούλου, εννοώντας το αριστουργηματικό "Κουϊντέτο για έγχορδα", του Schubert. Η βραδιά ξεκίνησε με την Ελένη Μηλαράκη στην άρπα, να ερμηνεύει, M. Tournier, J. S. Bach, F. Godefroid και P. Hindemith. Και συνέχισε με το Κουιντέτο για έγχορδα σε ντο μείζονα (σε 4 μέρη) του F. Schubert. Τα πέντε έγχορδα: ο Hrachya Avanesyan στο βιολί, έχει παίξει άλλες δύο φορές στο Φεστιβάλ, ο Sasha Maisky στο 2ο βιολί, γιος του παγκοσμίου φήμης σπουδαίου βιολοντσελίστα Misha Maisky. Στα βιολοντσέλα, ο Sevak Avanesyan και η Natalia Margulis λάτρης της Αίγινας, που έχει ξαναπαίξει στο Φεστιβάλ. Στην βιόλα η Lyda Chen Argerich, κόρη της μεγάλης πιανίστας Martha Argerich.
Το 12ο ?ιεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας συνεχίζει την Τετάρτη 23-08-2017 στην Αυλή Ναού του Σωτήρος με  «Ντουέτα από αγαπημένες  Όπερες»
.
 

Διαβάστε επίσης

Σκουρλέτης: Θα προσληφθούν 5.000 συμβασιούχοι στην καθαριότητα των ΔήμωνΑίγινα

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης εξήγγειλε την πρόσληψη 5.000 συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων μέσω ΑΣΕΠ. Πιο συγκεκριμένα, ο Σκουρλέτης μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε...